söndag 30 augusti 2009

Ordlista (standup i Helsingborg)

The Tivoli: rockklubb i Helsingborg som arrangerat standup sedan februari 1997. Då debuterade jag och jag har varit med på de allra flesta standupkvällar som The Tivoli arrangerat. Från och med nu kör The Tivoli standup varje onsdag på nya scenen som heter Cirkus (rund scen). Det är en headliner, en konferencier (oftast jag) och en supportakt. Inga rookies. Jag bokar komikerna på uppdrag av The Tivoli. Inträdet brukar ligga på ca 100-150 kr.
En proffsklubb.

HECK: en rookieförening i Helsingborg som alla kan gå med i. Arrangerar workshops och standup-kvällar. HECK arrangerar bl.a. rookiekvällar på The Tivoli i Vinylbaren, oftast med en supportkomiker eller headliner som avslutar kvällen. De kör även i Höganäs och kanske framöver i Ängelholm och Landskrona. Jag är passiv medlem i HECK men stöttar dem och förmedlar kontakter till komiker om det behövs. HECK når man via http://www.heck.se/. Det är ofta gratis inträde eller ca 40 kr. Rookieklubb.

Verandan: The Tivolis utomhusscen som de sommartid arrangerar standup på med gratis inträde. Jag brukar boka alla komiker och HECKs aktiva får alltid minst en tid var. Blandat proffs och rookies.

Cirkus: The Tivolis nya scen med proffs-standup. Rund scen med publik runt om. Mysig lokal.

Vinylbaren: mindre scen där HECK brukar arrangera rookie-standup.

Stora salen: där har The Tivolis standup varit sedan 1997 till 2009 då Cirkusscenen byggdes.

Bra arrangerat: The Tivolis och mitt varumärke! Alltid en bra konferencier. Alltid!

Bra publik: standuppubliken på The Tivoli.


Stora salen, troligtvis 2001.

Dannero

Mitt på en åker på den skånska slätten har Danne Stråhed byggt upp ett nöjesställe av högsta klass. Han bjuder på fester med god och riklig mat, underhållning och mycket dans.
Igår var jag middagsunderhållningen och det var en fröjd.
Allt är vältajmat, genomtänkt, genomarbetat och hur kul som helst. Publiken är vanligt gott folk som går dit för att de vill ha kul och för att de gillar Danne.
Jag körde fyra allsånger (tack till Dynamo som kompade mig) och ett set standup som gick väldigt bra. Min publik.
Lite synd att man har buffebordet mitt framför scenen, men det gick att hantera.
Bra flyt genom hela kvällen och jag stormtrivdes. Danne Stråhed är inte bara en lysande musiker och låtskrivare utan även en hyvens kille.
Den 26 september kommer jag tillbaka och då tar jag med mig hela Tre Flugor. Jag längtar redan!

fredag 28 augusti 2009

Gymnasielever

Jag fick en fråga om att köra på en gymnasieskola. Det gör jag normalt inte, men i vintras hade jag tackat ja till att köra på en skola i Ängelholm men då som konferencier och att jag kunde ta med mig Ludde och Perslow. Den gången fick jag ställa in eftersom min far dog.
Nu frågade samma skola igen och jag tyckte väl att jag var skyldig dem ett gig så jag körde gratis. Dock med förbehållet att jag skulle vara konferencier och själv bara köra ett kort set. Så blev det.
Det var invigning av den nya skolbyggnaden idag.
Påade ett band, en dansuppvisning och en prisutdelning och körde själv ett kort set. Det blev bra. Skolan fick en bra invigningsföreställning och alla var nöjda.
Men mitt material är inte anpassat för 16-åringar.
Efteråt körde jag till advokaten i Klippan för arvsskifte efter far. Allt hänger ihop.

16 timmars arbetsdag

Ibland blir det lite för mycket. Har en massa saker som jag borde ta tag i hemma. Som badrumsrenoveringen (fråga Niklas Andersson om badrumsrenoveringar). Men igår åkte jag hemifrån kl 08 och kom hem kl 24. Rejält trött.
Upp tidigt och tog fram ljud och ljus, planerade dagen och tänkte efter både en och två gånger så att jag inte skulle glömma något.
Sedan körde jag till Markaryd där Ebenhart och Magnusson väntade. Vi hade ett konstruktivt och bra möte om "En onödigt rolig kväll" som nu börjar ta form och som vi tar till bygdegårdar i höst.
Från Markaryd till Malmö och rigga upp ljud på ett ställe och kolla ljud och rigga ljus på ett annat. Jag hade nämligen, med mycket kort varsel, fått hoppa in för en trollkonstnär som blivit sjuk. Han hade ordnat en Talang 2009 för ett företag i nätverksbranchen (datorer alltså).
För att göra en mycket lång historia kort så tog jag helt enkelt över hela arrangemanget som det var och genomförde det och det gick väldigt bra. Mycket småsaker att ta tag i men alla var lätta att samarbeta med och allt löste sig helt finemang och de fick en bra och rolig fest. Tur att de hade Marie som en extra resurs som kunde lösa det mesta.
Kul när folk verkligen bjuder på sig och gör något av uppgiften de får.
Idag: standup på en gymnasieskola och arvsskifte efter min far. Livet är fullt av kontraster.

onsdag 26 augusti 2009

Standupgalan och Dockan

"Det var på tiden" var Peter Wahlbecks kommentar när han fick priset som årets manlige komiker på standupgalan igår. Skön kille.
För övrigt noterade jag att:
-det var ett ovanligt trevligt och positivt mingel med många härliga återseenden.
-Fritte och Markus hade tagit tag i galan och gjort något riktigt bra av det med sin musikalinramning. Både smart och roligt.
-roastning är svårt och det är inte behagligt när "skämten" går över gränsen till det allra mest privata så att den som, utan att ha bett om det eller förtjänat det, utsätts för roastningen, blir sårad på djupet.
-Addes tal om pinsamheter på Norra Brunn var väldigt roligt.
-det var mysigt att bo över hos Oredan och hans Eva i deras magnifika våning.
Och idag har jag varit på Dockan Comedy igen. Ikväll var det klart mer svårjobbat och det delades minsann inte ut några skratt eller applåder i onödan. Det blev en lång kväll med många komiker och jag avslutade och det gick bra. Körde några säkra kort och många halvsäkra som jag inte brukar köra. Fick upp stämningen och fick bra utdelning. Bra klubb, på min ära. Så kan det gå.

Gala är galet

Jag skall skriva lite mer utförligt om standupgalan vid senare tillfälle. Är på väg till Dockan Comedy nu, men vill bara säga att jag tycker att Fritte och Marcus återigen tänjt lite på standupens former. Är de månne standupens postmodernister? Mycket bra.
Roligt var det och jag hade kul och trevligt och träffade många sköna kollegor.
Men det återkommer jag till.


måndag 24 augusti 2009

Podcast

Detta är en bild på Anders när han tar en bild på mig till sin hemsida. Anders sänder inte radio utan podradio som är nåt annat som finns på det där som kallas nätet. Inte i etern.
Sedan pratade vi i podradio i en timme i hans källare. Man kan höra det om man klickar på det understrukna ordet podradio ovan. Det är en så kallad länk. En länk i nätet.

lördag 22 augusti 2009

Norra Brunn

Thomas O, Niklas A och Karin A poserar i köket på Norra Brunn.
Det är "festivalvecka" vilket innebär att det är många komiker varje kväll och gratis inträde. That´s it.
Så det kommer många som vill se gratis comedy och alla komiker gör ett kort set på 5 minuter. Igår var vi 11 komiker och alla höll sina tider fint så det blev en ganska kort kväll.
Jag fick såklart gå ut först och kände att jag måste piska upp stämningen och konferenciera lite. Lade fem extra minuter på det i början och det var bra. Tyvärr blir min comedy lidande av det och jag blev stressad och forcerad och mina fem minuter material var inte bra. Michael Jackson-skämtet satt dock finfint. Gjorde ett felval och körde "gå på SPA" när jag skulle gjort "katter på balkongen istället". Jaja.
Kvällen som helhet var OK. Bra insatser mixades med med mindre bra insatser. Det var helt enkelt så som det blir när det är många komiker som kör korta set.
Efter föreställningen blev det comedy-snack med Niklas A och Göran till långt ut på natten. Hotellfrukost idag och flyg hem som jag inte missade.
Och ja, Göran och jag powerpromenerade verkligen igår. Östermalm och Djurgården på en dryg timme. Hurtigt.
Nu: fira Stefan i Råå, 50 år.


fredag 21 augusti 2009

Jag - en klant!

Sitter på flygplatsen i Ängelholm och äter en äcklig sallad som kostade skjortan. Varför? Jo, för att jag MISSADE FLYGET! Hur klantig får man bli?
Pratade med Göran igår och vi sa att "vi ses klockan 12". Men i mitt huvud lyckades det förvandlas till "jag kör klockan 12". Så jag tyckte jag var i god tid när jag körde tio i tolv. Blablabla. Jag - senil. Jag - stressad. Jag - för många bollar i luften just nu. Välj själv.
Så nu sitter Göran på flyget och jag har bokat om till nästa flyg. Nu jäklar skall jag ställa mig i kön till incheckningen i vääääldigt god tid.
Och salladen är verkligen äcklig. Fattas bara att jag blir magsjuk.

torsdag 20 augusti 2009

Skönt x 2

För några minuter sedan blev programmet för höstens standup på The Tivoli klart. Så jäkla skönt! det har varit mycket jobb, svårt jobb, och det är inte lätt att kompromissa ihop publikens önskemål med komikernas krav på pengar med arrangörens önskemål om ekonomisk trygghet. Men nu är det klart!
Jag kommer att vara konferencier alla kvällar utom 4 nov då Göran vikarierar för mig.

On 21 oktober Tobias Persson och Lars Magnusson
Ti 27 oktober Magnus Betnér och Erik Börén
On 28 oktober Magnus Betnér och Cecilia Domstad
On 4 november Thomas Petersson och Eric Löwenthal
On 11 november Krogshow med Fritte, Rönnlund, Anders Johansson m.fl.
On 18 november Peter Wahlbeck och Anders Celin
On 25 november Mårten Andersson och Fritte Fritzson
On 2 december Thomas Petersson och Teresa Tönisberg
To 3 december Martin Svensson och Khalid Geire
On 9 december Anna-Lena Brundin och Jörund Larsen (No)
On 16 december Standup-gala med bl.a. Martin Soneby, Anders Celin, m.fl

Sen var det också skönt att kvällens föreställning blev så avslappnad, rolig, spontan och skön. På Jacob Hansens Hus var det mingelkväll och kundträff och jag körde till kaffet. Finfint arrangerat med en scen i partytält på den härliga gården (där jag spelade Scapin i Scapins skälmstycken av Molière 1986). Hade riggat mitt ljud och allt var som upplagt för en bra kväll. Och det blev det. Skönt!

I morgon åker Göran o jag till Sthlm och festival på Norra Brunn. Och vi skall powerwalka i Tjockholm. Både i morgon innan föreställning och i övermorgon efter frukost. Gubbigt? Jajjamensan!

onsdag 19 augusti 2009

Proffsig attityd

60 män med medelålder över 60 år (62,83 år, en hade räknat ut det) på kräftskiva. Jag tog tag i det, fick lyssning, körde stabila 40 minuter. Proffs.

måndag 17 augusti 2009

Action i Älmhult

Vore det inte bättre att höja hastigheten istället så att de kör ihjäl älgarna ordentligt?


Kreativitet


Lars och Göran utanför Älmhultsrevyns hus.
Ja, de har ett helt trevåningshus som de hyr i stort sett gratis. Det är billigt att bo i provinsen.
Vi har varit riktigt flitiga och skrivit skämt (som inte går att använda, men vi var kreativa) och testat några ideer inför den lilla bygdegårdsturnén som förhoppningsvis blir av i höst.
För övrigt kommer jag att skriva en lärobok i standup. Start igår. Färdig inom ett år. Sådant är målet. "Ståuppkomik för nybörjare" är arbetsnamnet. Fast jag är inte helt övertgad själv. Är det här en bra ide?

söndag 16 augusti 2009

Malmöfestivalen

Satt och kollade på programmet för Malmöfestivalen och såg att Stefan Sundström skulle spela. Om en timme! Hustrun och jag kastade oss i bilen och susade ner till Malmö. Bra val.
Stefan Sundström är en hjälte för mig och jag blir glad av hans låtar och konserter. En något åldrad och överdrivet utstyrd Sundström var ingen besvikelse. Härligt, spontant, mustigt.
I like.














Sedan tog vi oss till Kulturkvarteret där Högblom ordnat "Märkvärdig Standup". Det var mer märkligt än märkvärdigt men jag gillar verkligen Oslipatgängets utveckling av genren. Här var det verkligen underground. Kringlan hade för övrigt ett genialt skämt om Harry Martinsson.















Efteråt blev det indisk mat vid Möllevångstorget och relativt tidig hemfärd.
Bra liten utflykt.

lördag 15 augusti 2009

Smygehuk

Smyge Standup:
Fantastiskt mysig lokal.
Fantastiskt mysigt läge.
Finfint och genomtänkt arrangemang där Elin Nordén tänkt på allt. Proffsigt! Elin är verkligen av de som gör mycket för svensk standup och för oss andra. Respekt.
Mycket folk (100 pers?). Väldigt blandad publik, allt från barn till pensionärer.
Stabil comedy av Mats A, Ludde S, Elin N och Anna-Lena B.
Själv gjorde jag ett lite märkligt set på ca 25 minuter där jag av någon anledning körde några riktigt gamla grejor. Var lite "off-beat" hela vägen och fick inte upp 100% spelkänsla. Fick ändå bra hugg och publiken längst fram hade väldigt roligt och ibland fick jag spela förbi dem för att nå resten av publiken. Allt som allt blev det ett helt OK set och jag avslutade med Bosse och Leif på ukulele och det är alltid lika spännande att se hur publiken reagerar på den.
Summa sumarum: en riktigt härlig kväll och till Smyge Standup åker jag gärna igen.

fredag 14 augusti 2009

Korrigerat

Skrev i "Dockan Comedy" att jag kört 1346 ggr. Det var naturligtvis fel. Det skulle vara 1378. Jag ber om ursäkt. Slarvigt av mig. Jag skäms.
För övigt ville Dockan ha betalt för de fyra glassar jag delade ut till publiken. Såklart hade jag tänkt betala. Nu betalade Thomas A istället. Thomas är snäll. Nästa gång skall jag bjuda honom på glass. Och betala först.
Tumregel: betala först, ge bort glass sedan.

Det är skillnad

Att det är skillnad på klubbgig och företagsgig blev tyvärr allt för uppenbart igår när jag gjorde ett lunchgig på en skola som hade uppstart för lärarna. Jag var där förra året och det gick galet bra och de ville ha tillbaka mig igår och jag tyckte att jag hade tillräckligt med nytt för att köra en ny halvtimme. Men det visade sig att mitt nya är alldeles för klubbanpassat. Samma material som rockade huset på Dockan fes fram som en fjuttig dimma på firmagiget. Det blev inget tryck och jag hade inget vapen att ta till för jag kom inte ihåg vilket material jag körde förra året så jag kunde inte plocka av det gamla.
Jag var inte bra.

På eftermiddagen träffade jag Lena Frisk i Malmö och vi snackade skit och kollade lite på material och pratade en hel del om att eventuellt ha en gemensam kurs eller workshop. Trevligt värre.

Och ikväll blir det Smygehuk med AnnaLena Brundin och några MACKare. Då skall jag vara bra. Riktigt jävla bra. Men först: lunch!

Slavkontrakt

Hata, hata, hata telefonbolagen och internetleverantörerna. Jag är såååå nära att säga att "det var bättre förr", för det här med den tekniska "utvecklingen" har inte gjort det lättare. Nu visar det sig att om jag byter internetabonnemang (inte leverantör) så kan jag inte behålla min epostadress. Jag har haft samma epostadress hos samma internetleverantör i 12 år! Idioter!
Har suttit hela förmiddagen i telefonväxlar och "tryck 1" och "tyvärr kan vi inte koppla dig utan du får ringa på 0200-232323 istället" och jag är sjukt trött på det.
Hata.

onsdag 12 augusti 2009

Dockan Comedy

På restaurang Elephanten i Dockan-området i Malmö driver Anderssönerna Mats, Eric och Thomas Dockan Comedy. Det är en rookieklubb med gratis inträde och som vanligt är det många som känner sig kallade. Både komiker och publik. Standup är hett.
Mer än fullsatt i lokalen (70 pers?) och elva (11!) komiker på scen. Helt okej lägstanivå och några överraskade med riktigt bra och lovande set. Lars Taps fick till det och Marie Christiansén gjorde en finfin debut. Niclas Christoffer körde och han är ju hur skön som helst. Och så var jag där.
Jag avslutade kvällen. Det är ju lite speciellt att köra efter så många rookies och allt hade ju inte varit fantastiskt och det hade varit en lång kväll (jag gick på efter nästan två timmar) och det var väldigt varmt i lokalen och dåligt med syre. Publiken hade varit snäll, men det hade aldrig varit någon rockn´roll.
Så jag satte gaspedalen i botten och tjohej vad det gick loss. Jag hade riktigt kul. Körde lite publikprat, delade ut glassar från glassboxen som stod intill scen, körde från sommarens material plus några nya grejor och avslutade med SPA-rutinen. Mycket "här och nu".
Det blev kanske lite länge (20-25 minuter), men skåpet ställdes och publiken fick skratta loss ordentligt och få lite riktig humorchock in i systemet. Ett topp-set.
Noterar att det var bra stämning backstage, pågarna är väldigt trevliga, och lite kul att få frågan "hur många gånger har du uppträtt då" av en som gör sin fjärde föreställning och svara "1346 gånger".
För övrigt tycker jag att det är bra med rookiescener, men kanske att de bör ta lite i inträde (40 kr?) eller kräva ersättning från stället så att de som arrangerar kan jobba upp lite kapital till backdrop och annat smått och gott. Men vad vet jag?
Eric Andersson om kvällen.

måndag 10 augusti 2009

Befriande härligt.

Hasse Brontén hade ett klipp på sin blogg som gjorde mig så glad. Tack Hasse för det. Och nu lägger jag ut samma klipp här så att fler kan bil glada:

http://www.youtube.com/watch?v=4-94JhLEiN0

lördag 8 augusti 2009

11 timmar är respekt

Igår:
Ljusfest i Ängelholm.
Jag var konferenier på stora (enda) scenen från kl 12 till 23 och var dessutom kommentator på företagstävlingen och båtparaden.
Det är många timmar i läge PÅ.
Noterar:
Bra arrangerat av CA Event. In i minsta detalj.
Solen höll folk på stranden och vid grillen hela dagen och massorna kom först vid 21-tiden.
Allt som skedde på scenen var bra, tight och intressant.
Tech4Event skötte tekniken på ett, som vanligt, suveränt sätt.
Vi höll tidsschemat på minuten! Hela vägen. Proffsigt.
HECKarna gjorde bra ifrån sig trots att det var alldeles för glest i publikleden då (kl 16.15).
Tintomara med Johan Östberg överraskade. Riktig jäkla bra pop och rock.
Danne Stråhel levererade med energi och publiken älskar honom.
Det var ett sjusärdeles fyrverkeri.
Jag är en bra konferencier.
Jag var trött efteråt.

Idag har Yngsta Dottern åkt till Mallorca med kompisar och jag har rivt ner gipsväggar i badrummet. Nu: göra ritningar till hantverkarna.

fredag 7 augusti 2009

Komikertätt

Jag har sett många ståuppare de senaste dagarna. På The Tivoli var det säsongsavslutning i onsdags och på scen stod tio deltagare från workshopen i Svalöv. Elva med Oredsson. Och igår var jag på besök på På Besök i Malmö är där uppträdde sju komiker. Åtta med mig.
The Tivolis utescen är kanonbra och publiken är jättesnäll. I en idealvärld hade det gått att möblera ännu tätare bland den sittande publiken, men rent fysiskt går det inte. Men tack vare ståplatspubliken och alla som står utanför på gatan så blir det mysigt. Och så gillar jag att det är lite liv och rörelse och en tvåmeters servitör som ibland går rätt över scenen. Synd bara att komikerna inte tar in sånt utan bara kör på. Lite mer "här och nu" skulle inte skada. För övrigt blev jag glad av att se Anders Celin. Riktigt, riktigt bra och mycket "här och nu".
På Besök är en perfekt "prova på"-scen även om det inte är några klockrena rookies som kör där. Hela gänget kring Oslipat var där, mycket komikertätt, och det är oftast de som uppträder. Lagom stor lokal (som Vinylbaren på The Tivoli ungefär) och en ung möllanpublik, knökafullt och sjukt varmt. Komiken då? Hög lägstanivå. Proffsigt. Själv hade jag inget att säga men sket i det och körde ändå några minuter, i stort sett utan puncher, mest för att jag behövde komma iväg från badrumsrenovering och för att ha en anledning att åka till På Besök och se stället och träffa folket. Mitt lilla inhopp var verkligen inget att skriva till Amerika och berätta om.
Nu bär det av till Ängelholm och tolv (12!) timmars konferencierjobb på Ljusfesten. Inget badrumsrenoverande idag.

tisdag 4 augusti 2009

Slow starter

Det blev lite mjukstart när Göran och Lars kom till mitt konor idag för att snacka skit, planera inför hösten och skriva skämt. Det blev mycket snacka skit (viktigt, viktigt), lite planering och mycket lite skämtande. Men vi fick fikat och lunchat. Inte dåligt.
Nån som vet en bygdegård eller förening eller liten scen som vill ha besök av tre lustiga farbröder? "En onödigt rolig kväll" med Martin, Lars och Göran. Standup och andra roligheter. On the Road i höst.
Göran skriver (och lägger ut bilder).

måndag 3 augusti 2009

Tunnelseende

Även om jag anser mig vara en komiker som "ser publiken", dvs att jag vill ha en dialog och gärna tar kontakt med publiken, så ser jag inte alltid alla.
När jag var i Ängelholm förra veckan hände nåt konstigt.
Jag körde två set och i första setet så tyckte jag att jag tog in publiken. Bland annat så pratade jag med ett par på första bänkraden och fick till ett bra snack. De var från Hjärnarp, minns jag.
Mellan mina set gick jag ut en runda för att se Ronander och ta en bild till bloggen. Då ser jag mina goda vänner Anders och Kitte med dotter Petronella i publiken. De sitter på andra raden, precis bakom paret från Hjärnarp. Vi vinkar till varandra och jag tänkte att de måste ha kommit efter att jag körde mitt set.
Jag gick upp och körde mitt andra set. Jag såg såklart Anders och Kitte och hade lite koll på hur de reagerade på materialet.
Efteråt pratade vi en stund och de berättade att de suttit där hela tiden. Även under mitt första set. På andra raden! Och jag såg dem inte.
Vilken märklig känsla.
Jag har märkt att ibland, när jag är extra laddad, så får jag tunnelseende och får inget helhetsintryck av publiken. Men denna gången var jag lugn och fin, men ändå så tog jag inte in hela publiken.
Hrm, måste fundera mer på vad det beror på.
Analysläge.
Och medan vi funderar ser vi på lite bra comedy:
http://www.youtube.com/watch?v=UUQxZo3VLXU

lördag 1 augusti 2009

Så sjukt...


...korkat namn på en båt! Norra hamnen i helsingborg ikväll.

Andra tanken

För de som gick kurs för mig i somras och inte förstod vad jag menar med "andra tanken" kommer här ett lysande exempel. Härlig framåtgående rörelse i comedyn. Vilket flow!
För övrigt är i stort set ALLA brittiska komiker som kör i " Live at the Apollo" lysande. I motsats till amerikanska "White boys in the Hood". Pinsamt och flåsigt och plumt och helt utan finess.
Varsågod: Ross Noble (hade aldrig hört om honom tidigare).

Nån sorts helg

Det är väl nån sorts helg. Typ lördag och söndag. Men jag kan inte slappna av. På måndag börjar vardagen och jag startar upp med en massa "måsten".
Måste få ihop höstens program på The Tivoli. Svårjobbat och en massa ångest.
Måste få beställt mina reklamprylar som jag tänkt på länge. Jackor, väskor, pennor, kepsar. Allt med tryck.
Måste börja jobba med nya materialet. Börjar med en träff med Göran och Lars på tisdag.
Måste se till att få lite tider på klubbarna. Gillar inte att bjuda in mig själv, men det känns som ett måste.
Måste efterarbeta sommarkurserna. Sortera ut vad som vad bra och mindre bra och lägga upp en strategi för nästa år.
Måste ta tag i "Som på Teve", talkshowen med Göran. Måste få tag i bra gäster. Måste.
Måste se till att höstens bygdegårdsturné med Göran o Lars blir av.
Måste uppdatera hemsidan och kanske göra något mer PR-aktigt.
Måste hitta ett nytt projekt som kan inspirera. Kanske en ny show, kanske nåt med Tre Flugor, kanske spela teater.
Måste försöka hitta ett lugn.
Men först måste jag ta tusen svåra beslut om badrumsrenoveringen hemma. Och försöka vara åtminstone lite social. Och ordna fiskeresa till Lofoten. Och...