söndag 29 november 2009

Workshop dag 2

Ännu en heldag i Hässleholm. Jag tycker att mina adepter gick framåt mycket på två dagar och jag hoppas att de kan förvalta det framöver. Ett litet test blir det på tisdag när de uppträder med mig på Farozonen i Hässleholm.
För övrigt undrar jag hur jag är funtad som skänker bort så många bra skämt när jag själv suktar efter eget nytt material.
Hrm.

lördag 28 november 2009

På rätt kurs

Hade workshop i Hässleholm idag. Sex stycken förväntansfulla adepter i en oerhört märklig skolsal som andades östtyskt sjuttotal.


De var väldigt modiga och tappra och jag hoppas att jag nån gång sa nåt klokt. En hel del riktigt roliga skämt kom i alla fall till under dagen.
I morgon kör vi samma sak.

fredag 27 november 2009

Dubbla gig

Först ett företag i Helsingborg, Visma Collect som bl.a. sysslar med inkasso. Knökafullt inne i ett litet rum, ca 40 pers, som avslutning på en kickoff och innan de skulle gå och käka. Tight, nära, intensivt. Hur kul som helst. Fick till bra grejor om dem och det blev magiskt.

Sedan rigga ljud och ljus för ännu ett företagsgig. Nu på Dunkers. Svår lokal med en massa pelare och då kan man inte få samma kontakt. Det blev helt ok men jag fick inte lokalen att dansa. Synd för det var goa människor. Fick i alla fall varma applåder och det blev till och med ett extranummer.

Nu: en välförtjänt singel malt.

Där satt den!

Körningen från Helsingborg till Kristianstad är inte den roligaste. Jobbig väg.
Men väl på plats var det fint ordnat i teaterns restaurang. Framförallt kunde jag stå alldeles intill publiken, det är ju så oerhört viktigt. Publiken bestod av kommunanställda. Det innebär mest kvinnor och det gillar många komiker, även jag.
Föreställningen blev i det närmaste perfekt och jag hade full koll hela tiden och fick väldigt bra respons. Fick finfina kommentarer efteråt.
Och så regnkörning hem. En och en halv timme. Såg att kilometerräknaren passerade 10000 mil. Det innebär att om en mil tar ca 6 minuter så har jag suttit i bilen på väg till och från standupjobb i 60000 minuter. Det är 1000 timmar. Ca 40 dygn. Inom tre år.
Oj.

torsdag 26 november 2009

Recension

Som på TEVE fick en rescension. Scrolla ner till artikeln och klicka på "läs mer".


Foto: Dan Rosengren, http://www.imarkaryd.com/

Sjukt




Jag vaccinerade mig idag. I en stor industrilokal med provisoriska vaccinationsbord. Kändes som om det var krigstillstånd.
Sjukt.
Och än en gång fick jag märka att jag inte gillar att bli stucken. Även om jag själv är (var) en mästare på att stickas.
Sjukt.

Två olika gig

Det är mycket nu.
Jag har ännu inte återhämtat mig efter urladdningen med talkshowen i Markaryd, och igår gjorde jag två gig.
Först var det lärare och förskolepersonal som hade julfest på en restaurang i Helsingborg. Tanken var att jag skulle köra till glöggen (mingel i baren) och jag hade riggat en liten högtalare som skulle passa för det och som scen skulle jag ha några stolar. Provisoriskt, men jag var sugen och det kändes tight och bra. Men så gick alla och satte sig, och jag tänkte att det var OK för då skulle jag kunna stå på golvet, så jag riktade om högtalaren in i restaurangen. Jag blev presenterad och körde igång och kände direkt att ljudet var för dåligt. Dessutom satt de nu väldigt utspritt och jag fick inte alls till det. Jag var, som jag ibland uttrycker det, "off beat" hela vägen.
Och jag som var så sugen och laddad och ville verkligen ge dem en kanonkväll. Men det bidde "sådär". Synd, för de var verkligen ett gott gäng.
Dessutom fick jag skynda iväg efteråt för jag skulle till The Tivoli.
Jocke och hans personal hade som vanligt gjort ett kanonjobb och fått dit en bra publik, även om det var ganska snålt bokat. Jag konfade och nu var jag plötsligt "on beat" hela vägen. Jag var lugn och fin och körde flera nya grejor och till och med en helt ny grej om spam som jag formulerade på scen och som blev kanon.
Fritte Fritzson var support och han har en behaglig scenperson och bra material och fick gott gensvar. Efter paus körde jag igen en tia och det fortsatte att flyta fint och sedan avslutade Mårten Andersson kvällen. Publiken var verkligen med, det var supertight stämning, och Mårten fick tokhugg och gjorde ett kanongig.
En riktigt jäkla bra föreställning på en fantastiskt bra klubb.

onsdag 25 november 2009

Som på TEVE - fast på riktigt.

Vilken vansinnigt lång arbetsdag: 17 timmar!
När Göran och jag satt i natten på Kulturhuset i Markaryd kunde vi konstatera att det varit en galet lång dag och en galet rolig dag. Men vi var mer än lovligt trötta. Att göra en så ambitiös Talkshow från början till slut med teknik, inredning, gäster och allt annat runtomkring kräver mycket arbete.
Men resultatet blir också toppklass. Så här såg vår "studio" ut strax före showtime.


Det finns massor att berätta om själva föreställningen, men om man vill veta det så får man komma och kolla. Det ges en gång och är live. det är hela idén. Men jag konstaterar att:
-Anders Mårtenson verkligen kan imitera och att han kan göra sig sjukt lik Tommy Körberg
-Ann Westin är härlig och genuint rolig
-Hasse Andersson är en man med ett enormt stort hjärta och som gärna bjuder på sig själv
-Nilla Nielsen tog publiken med storm
-Arja Jantunen är en oerhört skicklig musiker. Så följsam, så säker!
-Kyrkoherde Håkan Persson ställde upp och visade distans till sitt kall. Det är stort.
-Martin Balkhed hade satsat stenhårt och gjorde ett fantastiskt bygge åt Ann
-publiken njöt och njöt och njöt och var med på ett underbart sätt
-det är mycket med det tekniska, ljud och ljus
-Göran och jag var väldigt bra

måndag 23 november 2009

Facket

IF Metall har klubbordförandeträff på Örenäs och jag avslutade första dagen. Perfekt "skolsalssittning" och trots att de hållit på hela dagen så orkade de lyssna på mig i en hel timme nästan. Fick till bra specialskämt ("Folkpartiet har diskuterat ändringar i LAS, sist in - först ut. Borde det inte gälla Björklund") och hade finfin kontakt hela tiden. Stabilt som en klippa i Skäralid.
Nu några timmars kvällsjobb inför morgondagens Talkshow.

Hasse rockar fett

Jag var i Grevie. I morgon kommer Hasse till vår Talkshow i Markaryd.




söndag 22 november 2009

Vem är han?

Ju mer jag ser på bilden ju konstigare känns det. Näsan, håret, tänderna, öronen, huvudformen.
Glasögonen är fel. Och jackan.
Men annars...




Dubbelgångare

Jag har en dubbelgångare.


Den här bilden var i HD idag i en bilaga om Köpenhamn. Mannen på bilden är inte jag men det är sjukt likt. Identiskt likt.
Märkligt.

fredag 20 november 2009

Rockade Brunnen


Ibland hör jag komiker beskriva att de "rockade" medan jag upplevde deras föreställning som knappt medioker.
Ikväll rockade jag. Min insats som konferencier på Norra Brunn var tamejtusan toppklass.
Jag hade hela publiken i min hand hela vägen.
Toppklass.
Alla andra komiker fick en finfin resa och det gick också väldigt bra för Lagos, Koppelman och Andersson.
Bra konferencier=bra kväll.



Här sitter man och väntar in föreställningen. Och pratar med de sköna kockarna och den härliga servispersonalen. Norra Brunn.

Hicka?

Om du håller på med standup och har hickat idag så beror det på att Hasse Brontén och jag pratade om dig. Förresten, om skrocket om att man hickar när någon pratar om en fungerar, så borde hela svenska standupbranchen hickat idag, för jäklar vad vi hann med att avhandla allt och alla.
Riktigt trevligt.
Och goda kalvfärsbiffar med chèvre var det på ett ställe vid Medborgarplatsen.
Ikväll: Norra Brunn.

Proffsigt på Norra Brunn

Timing är allt!
Först: planet upp till Stockholm var kraftigt försenat så ganska stressad kom jag fram till Norra Brunn kl 20.56. Sju minuter senare stod jag på scenen! Svisch.
Noterar: taxiresa Bromma-Norra Brunn kostar ungefär lika mycket som flygresa Ängelholm-Bromma. Sjukt!
Förutsättningar: Det var mycket folk på Norra Brunn. Många företag. Mest män. Stålindustri, bilplåtskillar, kostymkillar. Det skulle kunna vara en "svår publik". Män skrattar på ett annat sätt än kvinnor: kort och på kommando. Det blir inte det där bubblandet. Hälften av publiken var på Norra Brunn för första gången, de vet inte vad som skall hända och är osäkra. Många komiker skulle misströstat.
Inställningen: tre positiva komiker som på några hundradels sekunder får kontakt med varandra och har inställningen att nu skall vi göra en bra kväll tillsammans! Jag skulle vara konferencier och jag sa att jag ville , äntligen, ta det hela vägen på Norra Brunn och verkligen vara konferencier och rama in hela kvällen.
Resultatet: vilken bra kväll!
Mitt första snack blev inledningsvis lite stressat, jag kom ju direkt från resan, men snabbt fick jag upp en skön stämnig och folk lyssnade på mig och det blev väldigt "här och nu" och "nu skall vi ha en bra kväll". Jag kom in i zonen och jag gillade publiken och de gillade mig.
Patrik Larsson följde upp med positiv attityd och en öppenhet mot publiken och det blev ännu mer "här och nu".
Jag rundade av första akten och kände att "de har trevligt, de trivs, de vill ha mer".
Paus.
Jag gick på igen och nu hade alla fattat grejen, de var med, skrattade, applåderade. Mitt material och publikpratet satt med perfekt timing. Jag presenterade Marika Carlsson som gick på i en skön atmosfär av nyfikenhet. Marika följde upp med ännu mer "här och nu" och det blir magiskt roligt. Allt som händer i lokalen kommer in. Folk vill vara med. De svarar på komikerns energi och det blir standup som standup skall vara. Det händer en gång, just då, och kan inte upprepas. En unik kväll som vi komiker delade med de som var där igår.
Ett perfekt upplägg gav ett bra resultat.
Proffsigt.

onsdag 18 november 2009

Post-föreställning-kan-inte-somna-syndromet

Just nu.



Snällt omdöme

Jag hade missat att Lions-galan i Landskrona blev rescenserad i LandskronaPosten. Jag var ju konferencier och hela kvällen fick fint omdöme och om mig skrev de:

"Under kvällen leddes framförandena av stå-uppkomikern Martin Svensson, som på ett elegant sätt band ihop de olika programpunkterna. Han visade därvid inte bara sin förmåga som komiker utan han var också en god sångare, som gjorde att hela föreställningen hölls ihop på hög nivå med många goda skratt."

Det var ju snällt skrivet.

Stormigt

Körde kl 9.30 mot Kungsbacka. Lugn körning dit och kom precis lagom till lunchen. Eksta bostäder hade energidag och det var väldigt bra arrangerat i filmhuset Facklan. Jag skulle köra en halvtimme precis innan kaffet. Jag lyssnade på stipendiater som forskat om energieffektivisering och blev glad och upplyft. Det finns bra ideer och t.ex. så visade de att solenegi är lönsamt. Vilken bra grej!
Mitt set gick jättebra och det var perfekt lyssning och jag hittade en lagom nivå. Bra gig!

Sen blev det en tråkig hemkörning. Det regnade sjukt mycket hela vägen och bilen for fram och tillbaka i stormen. Kröp fram på motorvägen. En riktig lång surkörning.

Därför blev det ett stressigt stopp hemma och sen bråttom, bråttom ner till The Tivoli.
Bra med folk och skön stämning. Klubben är världsklass. Sverigens bästa standupscen?
Mitt första set blev halvdant. Fick inget hugg, var stressad och ofokuserad. Dåligt. Inte snyggt att lämna över till supportakten när jag inte fått fart i lokalen.
Men Anders Celin var mycket bra. Han körde i somras på The Tivolis utescen och han var hela sommarens klart bästa gäst. Nu fick han det tuffare men jag gillar hans stil.
I andra akten var jag mycket bättre. Nu hade jag landat och var lugn och trygg och rolig. Peter Wahlbeck avslutade och han var väldigt Wahlbecksk på ett positivt sätt.
En bra kväll.

tisdag 17 november 2009

After work

Sitter och trycker i mig onyttigheter på väg ut ur Malmö. Trött.



Började kvällen kanon med att köra en lekfull och inspirerad halvtimme för kunder till min leverantör av profilgrejor, jackor, väskor och sånt. Finfint ordnat och det blev riktigt, riktigt bra.

Sedan snabbt ner till Malmö och köra för P-bolaget. Hade med mig ljud o ljus och allt verkade finfint. Körde en kortis à capella innan jag riggade för att etablera mig och det funkade kanon.
Desserten kom in och jag drog igång. Hade bra kontakt hela vägen. Mot slutet tappade jag dem lite men fick tag i det igen. Men sen fick jag en tyken kommentar från en kvinna och hade det varit på klubb, eller om jag känt för det, så hade jag kunnat käfta tillbaka men jag valde att backa. Därifrån blev det tungt. Så jag rundade av.
Efteråt var det svårt att veta om det var rätt beslut men jag tror det trots allt.
Nu ut i bilen och nattkörning hem.

Nu går tåget!

Igår var jag hos Göran i Markaryd och vi la de sista planerna för Talkshowen den 24e. Och nu går tåget.
Från idag uppträder jag minst en gång om dagen, eller håller kurs, fram till den 5 december. Sen kommer tre dagars vila och sen kommer ett gäng dagar till.
Det här är min högsäsong. Egentligen skall jag vaccinera mig nästa vecka, men jag vågar inte. Det är för många som regarat på vaccinet med att bli sjuka en eller ett par dagar, och det funkar inte för mig. Jag får helt enkelt hålla tummarna och försöka vaccinera mig när jobbhetsen blåst över.
Är det nån som vaccinerat sig och INTE blivit dålig?
Idag har jag två gig (Helsingborg och Malmö) och i morgon väntar Kungsbacka och The Tivoli. På torsdag och fredag är jag på Norra Brunn i Stockholm.
Det är helt ofattbart kul!

söndag 15 november 2009

Mångkultur

Idag fick jag insyn i en subkultur som jag knappt visste fanns: hemvärnets blåsorkester. Ja, det finns människor, unga och äldre, som träffas på fritiden och spelar marschmusik. Det visste du inte.
Och idag hade de konsert och jag var konferencier och höll i ett melodikryss. Och det var hur kul och trevligt som helst. De var inte alls farliga. Jag njöt hela vägen. Kul att få vara med.
Sverige är verkligen mångkulturellt.



lördag 14 november 2009

Bråthult, Bråthult, Bråååååthult!




Vilken oerhört rolig kväll det var igår!!
Jag vet inte hur många som bor i Bråthult, men det kan inte vara så många. Men en fin bygdegård har de, och en otrolig gemenskap, och när de arrangerar "En Onödigt Rolig Kväll" med Lars, Göran och mig så kommer 90-100 pers.
Och så fantastiskt galet bra det blev!

Först var det ett jäkla släpande på teknik. Jag hade mina ljudgrejor lite utspridda så jag fick börja kl 12 med att hämta ihop allt och stuva in i bilen och sedan köra till Markaryd och stuva in ljuset (och Göran - fast han gick själv) och sedan köra förbi Älmhult och rätt ut i skogen till Bråthult. Och så stuva ut allt och rigga upp och så hade de en dimmer till taklamporna som gick in och störde i ljudet och vi drog kablar och letade fel och jordade av och plötsligt var brummet borta och jag var sliten och då började folket komma.
Pust.
Och sedan gjorde vi en fantastisk föreställning. Det var roligt och tight. Vi hade energi, spelglädje och väldigt bra samspel och finfin kontakt mellan oss. Publiken var lyssnande och på hugget och minst sagt blandad. Alla åldrar från 0 till 90 var representerade.
Improvisationerna funkade , tekniken funkade och vi kunde ha hållit på hur länge om helst.
Vi körde extranummer och folk var lyriska.

Jag tror inte att det är många komiker eller artister som någonsin får vara med om en sådan kväll.

Efteråt var jag trött. Vi vilade lite och sen packade vi ner all teknik och ut med det i bilen och tack och hej och ut i natten och det regnade och regnade och regnade och jag fick mer och mer ont i benen och kämpade med tröttheten och kom hem vid två.
Efter 14 oerhört intensiva timmar.
Tack Bråthult.

fredag 13 november 2009

Spången

Jag var på Spångens Gästgivaregård igår. Senast jag var där var efter fars begraving, så det kändes lite konstigt.
Men jag tog mig förbi det och var riktigt sugen och laddad. Ett lastbilsföretag hade gåsmiddag och det var mest åkeriägare och chaufförer i lokalen. Dvs mest män.
Jag gjorde en kort förshow för att fånga dem och den satt finfint och när väl kaffet kommit in drog jag igång. Jag hade med eget ljud så det lät bra och jag stod bra och starten gick jättebra. Men efter en stund tappade jag dem. Jag säkrade med ett tryggt material och fick dem igen och kände att jag kunde köra nåt nytt, men tappade dem igen. Och så höll det på. På och av, på och av och plötsligt hade tiden gått. Avslutade med Bosse o Leif som jag trodde skulle funka bättre än den gjorde, men allt som allt blev det helt OK.
Och Spångens Gästgivaregård är ju hur genuint som helst.

torsdag 12 november 2009

Heldag och The Tivoli

Först en heldag på kontoret. Fick några jobb. Våren börjar bra.
Klockan två kom Göran och vi jobbade med Som På Teve som vi gör tisdag 24 november. Det blir jättebra. Vi har galet bra (och överdrivet ambitiösa) spex med alla gästerna. Det kommer att bli en fantastiskt rolig kväll på Kulturhuset i Markaryd. Allt har fallit på plats precis som vi vill.
Kom dit! Det finns några biljetter kvar på Roséns Ur, 0433-100 34.
Det är väl värt en resa från t.ex. Helsingborg. Hasse Andersson är gäst, bland andra.

Sedan gick vi till The Tivoli där ett finasnsföretag hade kundträff med standupkväll. Göran och jag körde två akter och det blev väldigt bra. Stabilt, smart, roligt. En man kom fram i pausen och sa att han inte fick med sin hustru för att hon tyckte att "standup är ju bara under bältet", men att det här "var ju jättebra och riktig kvalitet". Trevligt.
Jag körde andra akten och fick bra hugg och alla var mer än nöjda och vi fick mycket bra feedback.
För övrigt är stora scenen på The Tivoli sjukt bra för standup. Galet bra!
Inne på Cirkus var det krogshowen Lite Happy och vi hann se andra akten. Det är väldigt roligt, mycket inspirerande, men lite väl rörigt i onödan. Jag står och önskar att det skulle vara tightare och ha bättre flyt, men det är samtidigt en del av charmen.

Nu måste jag rusa!

tisdag 10 november 2009

Intressanta mail

Vilken slump!
Jag blev nyss erbjuden att göra en penisförstoring. Hur kan de veta? Och samtidigt får jag ett mail om billig VIAGRA!
OCH en kvinna från Ryssland som mailar MIG och vill träffa mig.
Vad är oddsen?
Önskar jag hade en Rolexklocka så jag kunde se vad klockan är när det sammanfaller så.

Och så håller jag fullständigt med "disa" som kommenterat i min blogg:

disa har lämnat en ny kommentar till ditt inlägg "EU-valet":

168MOTEL,臻愛,依蝶,東楓,桂林,水漾,開漳聖王廟,天池檜谷,長青祠,仙溪,不老溫泉,城隍廟,皮影戲,荖濃溪,觀音山,中山公園,壽天宮,寶來溫泉,石洞溫泉,月世界,太陽谷,大世界,靖王墓,橋頭糖廠,大瀑布,大鬼湖,小鬼湖內門,南海紫竹寺,錫安山,雞冠山,新養女湖,旗山老街,文物館,運動公園,穎達生態農場,歷史展示區,鵝鑾鼻,高爾夫球場,保力林場,四重溪,森林遊樂區,台鳳高爾夫球,蛤板灣沙灘,沙馬基島,社頂自然公園,八大森林樂園,佳樂水,龍鑾潭,白水泉瀑布,曹公祠,竹林,岩玄華山文化院,桃源溫泉,鳳儀書院,世紀大峽谷,海洋生物館,森林遊樂區,關山落日,南灣海水浴場,後壁湖,烏石鼻海岸線,海灣風景區,國家步道,阿里史冷泉,頭城老街,澳花瀑布,石觀音寺,大溪漁港,東澳灣,溫泉公園

måndag 9 november 2009

Förberedelser

Heldag i Markaryd idag.
Hela förmiddagen förberedde vi En Onödigt Rolig Kväll som vi skall köra i Bråthult på fredag. Det känns helt under kontroll.
Och eftermiddagen gick till förberedelser av talkshowen Som på Teve som vi kör den 24e i Markaryd. Vi har några riktigt bra idéer och två av dem föll på plats idag. Det blir en kanonkväll. Några få biljetter finns kvar. Köp!

Igår var det fars dag. Tungt.



söndag 8 november 2009

Sådär ja!

Nu var jag bra!
Lions insamlingsgala i Landskrona igår blev en stor succé. Domnivet var husband (de har spelat ihop sedan 1952!) och det bjöds på visor, två väldigt roliga präster och Siw Malmkvist.


Jag var konferecier och körde bland annat Ett Glas Öl med bandet. Jag fick väldigt bra hugg och timingen satt perfekt. Jag hade koll på läget hela vägen.
Frågan är om inte detta har blivit min bästa gren.
Det blev en riktigt bra och snygg kväll i den fantastiska teaterlokalen.



lördag 7 november 2009

Både och...

Igår: Finfina människor och supertrevlig arrangör som hade roddat bra med ljud. Och jag var laddad och sugen. Allt var upplagt för ett kanongig.
Men jag hamnade lite off beat hela vägen och det blev alldeles för mycket gammalt material. Så blev det.
Det blev både "bra" och " kunde varit bättre".
Ikväll skall det bara vara "bra".

torsdag 5 november 2009

Beröm

Det är svårt att ta beröm. Men idag fick jag ett fint beröm som jag skall försöka ta in.
"Vi har ordnat det här nu i sju år och varje år har vi haft en ståuppare och vi har haft (och här kom en uppräkning av stora delar av våra mest etablerade och kändaste komiker) och det har varit bra men du utklassade dem alla."
Det var snällt sagt.
Och han var nykter(ist).

Alkoholtoppmöte

Folk som jobbar med alkohol, allt från import till skadeförebyggande, från försäljning till tillstånd hade konferens idag i Helsingborg. Middag på Marina Plaza på kvällen och jag körde standup till kaffet.
Jag hade tagit dit eget ljud och ljus för att få bra förutsättningar och det blev mycket släpande och logistik med parkering och bilen och riggning.
Men resultatet blev snyggt och föreställningen blev bra.
Jag var i stunden och hade finfin kontroll och körde 45 bra och stabila minuter med mycket anknytning till dem och alkohol och med några riktiga pärlor till specialskrivet material. Tack MUF föratt ni gjorde bort er just idag!
Fick skön feedback efteråt.
Fast jag orkade inte tömma bilen och bära in hela anläggningen efteråt. Har jag blivit äldre?

Eric

Löwenthal kom och hälsade på på mitt kontor idag. Så det blev libanesisk lunch och gott samtal. Trevlig påg, den där Eric.

Mjölk 2

Aj, då. Vi blev övermodiga efter succén dagen innan och andra seminariet blev inte alls lika bra. Alla var off beat. Vi var som ett fotbollslag som helt rasar samman. Allt strulade.
Det skall bli intressant att läsa utvärderingarna och jämföra dag 1 och dag 2. Förhoppningsvis märkte inte deltagarna det lika mycket som vi.
Flyget hem var kraftigt försenat och planet lyfte 21.56. Klockan 22.00 stänger Bromma. Små marginaler.
Men jag fick trevligt sällskap på planet. Kom i slang med en journalist som skulle bevaka alkoholtoppmötet i Helsingborg dagen efter. Där jag skulle uppträda!
Så kan det gå!

Historiskt möte

Nu kan det avslöjas: Det har bildats en MC-klubb inom standupskrået.
MC står här för Master of Ceremony eller konferencier.
Från våren är det konferencier på Norra Brunn.
Äntligen!

20år

Efter förskoleseminariet gick alla föreläsare, arrangören och jag ut och åt på Mården. Väldigt gott och flott. Och efteråt gick vi alla till Norra Brunn där Thomas Oredsson firade 20årsjubileum. Det var några komiker och kollade och det blev trevligt comedysnack efteråt.
Grattis till Oredan! 20 år under dessa valv:
Johan Rheborgs publikprat var för övrigt kvällens comedybehållning.

Mjölk 1

Morgonflyg till Stockholm, checka in på hotellet, lunch med Kerstin, Lisa och Annika och sedan till Klarasalen på Målargatan för seminarie om mat och mjölk i förskolan.
Jag har nu varit med på ganska många seminarier, men den här gången toppade alla. Det var väldigt bra. Alla höll tiden, frågorna från publiken var intressanta, jag var rolig och hade koll på läget, lokalen var finfin. Ja, jagär alltså konferencier.
En riktigt bra och intressant eftermiddag.
Förresten:
-nästan alla förskolorna hade barn som var laktosintoleranta. Detta fastän förskolebarn inte kan bli laktosintoleranta. Det blir man som skolbarn eller vuxen. Varför är det så? Stress? Uppmärksamhetsbehov? För att någon tjänar pengar på att sälja laktosfria livsmedel?
-hård ost, vanlig ost alltså, innehåller inte laktos. Laktoset försvinner när mjölken blir ost. Ändå säljer Valio "Laktosfri ost". Det är som att sälja alkoholfritt vatten!
Sjukt.

Så skall det se ut

Alltid på en standupscen: rakt stativ med rund fot, en hög pall, snyggt ljus, bra mikrofon. Var? På The Tivoli såklart.



måndag 2 november 2009

Vilket drag

Heldag på kontoret. Det är kallt på rummet och ute blåser och regnar det och nu har jag ont i vänster ben. Har jag drabbats av drag?