tisdag 31 augusti 2010

Kontor

Heldag på kontoret. Tråkigt. Internetbanken krånglar och det tar löjligt mycket tid. Kommer ingenvart.
Men ikväll skall det fiskas! Min fina båt Fina skall ut på sundet. Gott.



söndag 29 augusti 2010

Blubb blubb




Jag dök vid Kullen idag. Bland annat var vi vid Visitgrottan.





Lasse på Kullen Dyk ordnar finfina turer!

Lyckad fest

Efter matchen var det efterfest på The Tivoli med spelare, ledare, sponsorer och så vidare. Många från kändislaget slöt upp och det blev verkligen maxat lyckat. Jag var konferencier och intervjuade Mikael Ragvald, Brandsta-Glenn och Hannes från IFA. Det blev spontant, hjärtligt och varmt.
Sedan körde Khalid ett kort set och han var lugn och rolig och hade bra material.
Jag körde ett lite längre set och det gick finfint. Fick många, faktiskt väldigt många, fina kommentarer efteråt. Tack för det.
Sedan blev det lite "röj" till Covers and Others. Men vid det laget var jag helt slut i huvudet så det blev inte jättesent för Svensson.
Lyckat arrangemang!



lördag 28 augusti 2010

Goaaaaaaaaaal!

Så himla kul och bra stämning det var när Ramlösa Södra ordnade kändismatch med Brandsta All Stars mot ungdomar med funktionshinder i Idrott För Alla.
Det var generöst och bubbligt trevligt hela vägen och matchen slutade 3-3 och IFA vann på straffar när Ragvald jäkligt elegant la sista straffen med sån känsla och precision att den hamnade på klubbstugans tak. Snyggt. Jag satte förresten 3-3-målet, elegant framspelad av Swiss.





Vi gjorde entré i brandbil.





Tina och Ann





Nede och Lillhonga





Khalid





Laget





Tack till alla: Glenn, Brinck, Ola N, Uffe o Mats från Brandsta, A Lilja, Swiss, Ragge, Tina N, Ann W, Robban, Alexander, Khalid och inte minsta alla i Ramlösa Södra med Bosse och Möller i spetsen.

fredag 27 augusti 2010

Lunds humorfestival

Succé. Det måste man säga. Succé på flera plan.
Framförallt gjorde Tre Flugor en rejäl succé, när vi körde vår show på Café Athen. Vi var tighta, vi hade bra samspel, vi var roliga, vi sjöng bra. Vi var bra. Riktigt proffsigt bra.
Arrangemanget var en succé. På Café Athen hade Louise järnkoll och ljudteknikern var säker och smidig. Proffsigt rakt igenom.
Och det kom en publik. Kanske 100 personer och de hade roligt. Vi blev inklappade och kunde gjort många extranummer, så entusiastiska var de, men scenen skulle lämnas över till nästa akt.
Och hela programmet var en succé. En massa akter av olika slag. Det enda vi hann se var Luuk intervjua mannen bakom Trigger Happy TV, Dom Joly.


Och så ett mingel efter det där ALLA var med. Humorsnack över generationerna. Fritte och Robin.


Johan Glans och Johan Wester. Batra, Luuk, Lindström och även Björn G. Och Tre Flugor!
Succé med andra ord.
Nästa år måste jag vara med igen!

onsdag 25 augusti 2010

Bilhall, sa Bill.

Om det är något jag lärt mig genom åren så är det: standup i bilhallar är svårt, mycket svårt, och bör undvikas. Därför är jag extra glad att jag gjorde ett undantag och tackade ja när Ola på Toyota i Örkelljunga frågade om jag ville vara med på deras invigning av, just det, en ny bilhall. Jag kände att just här skulle det kunna funka.
Och som det funkade!
Jag var smokingklädd konferencier och höll ihop programmet och det flöt finfint. Bra dukat med alla sittande framför scenen, 300 pers i alla åldrar, dock ganska hög medelålder.
Jag höll i intervju med VD och en säljare, invigning med bandklipp och ett lotteri som blev hellyckat. Och så standup på det. Riktigt bra och väl avvägd standup till sammanhanget. Proffs, sa Bull.
Rickard Bonde trubadurade förresten finfint.

Det är nåt med mig och Örkelljunga. Det funkar alltid lite extra bra där. Och jag har några som gillar det jag gör och som kommer och kollar. Som det värmer!
Kryddan på hela arrangemanget idag var att det var elavbrott i halva Örkelljunga, och även på Toyota. De lyckades fixa fram ett elaggregat så vi fick lite ljus och ström till min ljudanläggning och mitt i inledningen av min ståuppa kom strömmen igen och alla lysrören drog igång. Vilken ljuschock! Mycket mer "här och nu" blir det inte.
Det blev helt enkelt ett bra arrangemang.

Förresten så hade Tre Flugor en väldigt bra repetition idag. Sången lät bra, skämten var tighta. Så skall slipstenen dras, även på fredag. Kom till Café Athen 19.30! Det blir bra. Riktigt bra!
Använde jag ordet bra? Bra!



tisdag 24 augusti 2010

Hur mycket "proffs" skall man vara?

Att hålla på med standup är både ett konstnärligt, skapande yrke och samtidigt skall man vara sin egen marknadsförare och manager. Det är konstigt.
I perioder är jag alldeles för mycket administratör och för lite artist. Jag måste skapa balans i det. Hitta effektivare metoder.
Idag har jag anlitat en coach som skall hjälpa mig i ett halvår. Jag ser fram emot det här. Hitta balans. Fokusera rätt.

Annars handlar mycket om Humorfestivalen i Lund. Tre Flugor repade i måndags och det haltade rejält. Vi var alldeles för ofokuserade. Det blir det rättning på i morgon när vi repar igen. Då skall stämmor och steg sitta. Jäklar i det!

Äldsta Dottern kom hem igår. Hon skall vara hemma en vecka. Det är väldigt skönt att se henne igen och just nu har hennes gamla kompisar kommit hit och det är lite som förr. Full aktivitet i köket och mycket prat. Mysigt.

söndag 22 augusti 2010

Såja!

HSB på Domaregatan på Elineberg hade fest igår. Partytält, grillegris och musikduo på standardvis. Och så jag. På standardvis.
Det var en riktigt mysig fest, bra stämning och rejält hög medelålder.
Jag fick koppla in mig på Görans Mix PA så jag behövde inte asa in min egen anläggning. Tack för det. Visserligen hade jag publiken till höger och vänster om mig, men det kändes hanterbart om jag ställde mig på gräset framför scenen.
Jag skulle köra till kaffet, men det strulade lite med serveringen så jag körde i pausen som uppstod. Min föreställning blev lite av en Best Of med några riktigt gamla grejor i början. Jag fick väldigt bra respons och de var skrattsugna och lyssnande.
Efteråt fick jag en väldigt lång och stark applåd, så det blev ett extranummer också. Man tackar!
Ett klassiskt Martin-gig där jag utnyttjade mina specialare igenkänning, publikkontakt och energi, fullt ut.
Slipstenen är dragen.


torsdag 19 augusti 2010

Min grabb är inte snabb i huvet...

Nån har satt upp en skylt på gatan i kvarteret intill där jag bor.


Hårt att döma barnen så.

onsdag 18 augusti 2010

Dockan

Jag tycker nog att Dockan i Malmö är den bästa rookiescenen i Sverige. Åtminstone för mig.
Välskött, trevliga klubbvärdar, inga namn utannonseras, rookies och proffs samsas. Publiken är blandad men inte superlätt. Man kan slappna av och ha kul.
Ikväll var det riktigt, riktigt bra. Alla levererade finfint, roligt och efter förmåga. Malin var utmärkt konferencier, Marcus hade spännande nytt material, Robin kom förbi och drog några tighta minuter, Lars var säker och lugn och man blir nästan rörd av Stefan som åkt från Gävle för att köra fem minuter. Och sedan tog nattåget hem!
Själv avslutade jag kvällen och i brist på nytt material tog jag tillfället att bättra på självförtroendet genom att köra säkert material på ett leksamt sätt. Det blev lite långt, 30 minuter, men både jag och publiken hade kul så det var värt det.
Jäklar vad folk fick mycket bra standup helt gratis! Åk till Dockan!



måndag 16 augusti 2010

I paradiset

Jag har skådat paradiset. Inte bara det, jag har har varit där, jag är där.
Johans och Karins stuga i de sörmländska skogarna är verkligen ett paradis.
Innan jag åkte hade jag ont i magen i fem långa dagar. Stress, antagligen. Jag mådde inte bra.
Efter tre timmar i en eka på Hällaren var det onda borta. Det är magiskt.
Tystnaden, morgondoppet i 23-gradigt sjövatten, Karins nybakade bullar, rökt abborre, nyplockade och stekta kantareller, frukost på bryggan, promenad till bäverboet, sitta och glo på sjön, paddla snabbt med träpaddel i en Kåre, sova gott, kloka samtal, snälla vänner, meta stora abborrar...
Paradiset, helt enkelt!


39 cm...

...abborre. Snart i röken.






Fin sjö.







onsdag 11 augusti 2010

Jag gav upp.

Jag fick det inte alls att svänga i Falkenberg ikväll. Det var segt som...som...som nåt segt.
Jag borde stannat upp, tagit tag i situationen, piskat igång publiken. Men jag valde att testa annat material och plötsligt var momentet förbi. Bara att ge sig. Så då gjorde jag det. Körde på. Och gav mig.
Jag kan bättre.


Äsch.

lördag 7 augusti 2010

Bra beröm

"Jag såg dig på ---. Du var väldigt rolig. Jag skrattade så jag kissade på mig".
Inte "jag nästan kissade på mig".
Utan verkligen.
Tack för berömmet.



Redan?




Gulnande löv på linden...

Här är gänget...

...som jobbade så hårt och verkligen gick framåt och som gav mig så fin feedback i utvärderingen och...


...tack för whiskyn!

torsdag 5 augusti 2010

Torsdag och knuten löstes upp

Onsdagen var tuff på kursen. Många tvivlade på sig själva och det spred sig i gruppen. Jag kämpade emot, men det var riktigt tufft.
Idag löste det upp sig för alla. Polletten trillade ner och gruppen tog ett stort kliv framåt. Kvällens föreställning blev en succé och alla fick skratt och sympati. Skönt.
Jag vill ju att de som går kursen skall komma till egna insikter för att kunna ta egna kliv framåt senare, och så blev det.
Skönt, sa Bull.
Fast magdanskursen är bäst! Vilken härlig energi!



onsdag 4 augusti 2010

The Tivoli

Är för trött för att skriva, men det var en bra afton på The Tivoli. Komikerna presterade bra, publiken var glad, Hasse var go och jag funkade fint som konferencier. Det var rejält kyligt och alla frös och därför blev det inget fett drag, men stabilt och säkert.
Bra comedy, helt enkelt.
Nu: sova!



tisdag 3 augusti 2010

Just nu på MACK

Komikersamling på bryggan:


Al, Robin o Erik.


Lena dokumenterar att...


...Robin o jag har likadana skor.

Kursen...

...rullar på. Alla jobbar stenhårt och vill framåt, framåt, framåt. Jag har mycket att ta in och sortera och processa.
Det tar rejält på krafterna.
Det är mysigt på Fridhem, positiv stämning och kreativ atmosfär.
Ikväll åker jag in till Malmö och kollar på MACK, som ren avkoppling.
Mycket standuptänk nu.

Och i morgon åker Yngsta Dottern och tågluffar. Så kul. Ljuva minnen från en svunnen tid för mig. Tågluffade två gånger i Europa och gjorde en långluff i Grekland/Turkiet på åttiotalet.
Saknar.