lördag 30 oktober 2010

Tura först, jobba sen.

Dagens äventyr innefattade en klassisk tura på Sundsbussarna med tre smörrebröd, pilsner och trevligt sällskap av Fina Killars båtsektion, även kallat konsortiet.
Vi beslutade att båtsäsongen var över för i år.
Sedan var jag konferencier på Postens idrottsförenings 75-års-jubileum. Essensen av det uppdraget blir väl: proffsig insats av mig, varmt och bra stämning. Fick finfin feedback av många gäster och ett äldre par kallade mig "sin favorit". Mysigt.
Lite extra kul att jag fick jobba ihop med Yngsta Dottern som serverade på festen.
I morgon är det ledigt så då blir det HBK-HIF livs levande i Halmstad. Långkalsonger på!



Komiker?

Det finns en del som kallar sig ståuppare och komiker för att de gått en veckas kurs. Nja, säger jag.
I så fall är jag krukmakare. Bland annat.
Per Naroskin är utmärkt spanare i radion och säkert duktig psykolog, men hur länge kan han kalla sig ståuppkomiker efter att ha gått kurs med Babben för 14 år sedan? Han referererar för jämnan till det.
Nja, säger jag.

För övrigt fick jag den igår igen. Igår lät den "jag kan inte fatta att du inte är med i TV".
Den hör jag rätt ofta. Bra betyg åt mig eller dåligt betyg åt TV-humorn?
Nja, tror på det förstnämnda.



fredag 29 oktober 2010

Liseberg...

...låg tyst och öde när jag kom dit i eftermiddags.


Men inne på Tyrolen var det livat och glatt och blommor i morsans hatt. NCCs kamratförening hade höstfest och det var ett härligt gäng som samlats. Blandade åldrar med folk som ville ha kul. Allsången sköttes av oerhört trevliga och proffsiga gruppen JOS. De spelade sedan också väldigt kompetent till partydans. Mycket bra.
Till kaffet körde jag ett genomproffsigt set med mycket härochnu och kryddat med några riktigt klockrena specialskrivna skämt som jag hittade minuterna innan jag gick på.
Samarbetet mellan Tyrolens personal, JOS och mig fungerade väloljat och smidigt och ändå träffades vi bara en timme innan gästerna kom. Proffs!
Sa jag att det var proffsigt?


För övrigt har jag kört 125 mil på två dagar. På turné...

torsdag 28 oktober 2010

Nyköping

Jag brukar inte ta bilen när det är långt till gig, men nu passade logistiken så bra med att jag skulle till Stockholm för att hämta min dykutrustning, så därför rattade jag Skodan hela vägen från Helsingborg till Nyköping i eftermiddags.
Målet var Skobes som säljer Volvo och som hade VIP-kväll med lansering av nya V60. Jag var konferencier och det fungerade bra trots att det var stående gäster med mingelmat i händerna. Det är ju långt från optimalt, men kvällen flöt på bra och som avslutning skulle jag köra lite standup. Min föreställning fick dock det märkligaste avslut jag varit med om, när en äldre man som stod mitt framför scenen plötsligt föll och drog med sin hustru i fallet. Lyckligtvis klarade de sig bra men jag fick såklart bryta och hela kvällen fick ett abrupt slut.
Så kan det gå.
Allt som allt ett lyckat arrangemang där min konferencierinsats måste anses som väl godkänd.
Nu har jag som vanligt postgigvakenhetssyndrom när jag borde sova. Kinesar hos Johan och Karin inför morgondagens körning till Göteborg. Nu dag, nytt gig.

onsdag 27 oktober 2010

The Tivoli i skrivandes stund

David kör solo.


Jag värmde upp med en tiominutare och det kändes bra.
Det är knökafullt med folk och det tog en stund innan alla kom in. Bra start på säsongen. Nu kör vi!

tisdag 26 oktober 2010

Latte

Arla och mjölkfrämjandet ordnade seminarium om mat och mjölk i förskolan för förskolepersonal i Göteborg idag och jag åkte tåg fram och tillbaka och det är stillsamt men lite tråkigt.
Seminariet var lika väloljat som det brukar och föreläsningarna är verkligen mycket intressanta och givande. Min roll är att hålla ihop det hela och att vara en energikick så att tempot hålls uppe. Det funkar.
Det blir verkligen bra och tiden flyger fram och min insats är väldigt uppskattad och jag brukar få mycket bra feedback i utvärderingarna. Fick finfin feedback i toakön direkt efter seminariet så det lovar gott.
Sitter just nu på tåget hem och vid varje station påtalar rösten i högtalaren att "föremål som sticker ut utanför kanten inte får placeras på hatthyllan". Min gissning: nån har fått en väska eller ett städ i huvudet.
Nu blir det reklam:





3 miljarder bakterier per förpackning.

torsdag 21 oktober 2010

Norra Brunn dag 2

Först ett internskämt: jag rockade Brunnen ikväll!
Sedan sanningen: jag rockade verkligen Brunnen ikväll!


Det är alltid lite extra spännande när man skall följa upp en bra kväll (gårdagen) och det med nya förutsättningar och med ny publik. Dessutom var vännen Johan och även Johannas Daniel i publiken och när det är folk jag känner som tittar så vill jag absolut leverera.
Men jag behövde inte vara orolig för mitt konfande var absolut toppklass. Bra kontakt, snabba svar, här och nu. Härlig energi.
Tack snälla publiken för att ni var med och lekte med mig!
Jag är på Norra Brunn den 11,12 och 13 november igen.
Kom dit då!

Bra dag!

Lagom bitande höstkyla, knallblå himmel, solsken på gula löv och en paddeltur på glittrande mälarvatten.


Johan och jag paddlade från Mälarhöjden via Drottningholm till Brostugan där vi lunchade och fikade...


...framför brasan.


Bra dag!



onsdag 20 oktober 2010

Norra Brunn

Att publiken verkligen betyder mycket bevisades med emfas idag. Efter tio sekunder hade vi, publiken och jag, kommit överens om att ha roligt och att kommunicera. Och som vi kommunicerade!
Jag agerade konferencier och fick snabbt tag i flera sällskap, det var folk som "jobbar med rör", finansdepartementet, en förskola, en fackförening, en matbutik...helt enkelt en skön blandning människor som verkligen ville ha kul.
Och den energin som uppstår i lokalen lyfter komiken. Själv kunde jag kört hur länge som helst, men min uppgift är ju främst att kratta för de andra. Och krattat blev det.
Extra gott med den feedback som jag fick av flera i publiken som kom fram efteråt och gav beröm.
Jäder körde första akten och Rheborg andra. En bra kväll!

Nu ser jag fram emot en skön dag med Johan i morgon. Vi skall paddla!
Och just det, jag har köpt en dykutrustning med torrdräkt idag...



Lugnet före stormen

Sitter i Norra Brunns nya fina loge.


En timme till show. Börjar känna av stressen och förväntningarna. Jag vill alltid leverera nåt extra här. Det skall vara magiskt.
Väntar på Jäder och Rheborg (som ersätter Babben som fått förhinder). Det är full aktivitet i köket för det är fullsatt vid borden och mycket personal som far fram och tillbaka.
Vad skall jag öppna med? Prata med publiken? Material?
Har varit inne i restaurangen och känt på stämningen. De ser snälla, men lite försiktiga, ut.
Det blir nog publikprat i början.
Har en grej om IKEA-rånet som jag inte får glömma.
Hrm. Nu blev jag ännu mer stressad. Måste ut och lukta på stämningen igen...

tisdag 19 oktober 2010

Bra i Bålsta

Bålsta ligger norr om Stockholm och där finns en konferensanläggning och dit kom chefer och ledare som är anslutna till Unionen, ST, SKTF och Finansförbundet idag. Efter en lång konferensdag blev det middag och så en clown till kaffet. Clownen var jag.
Shit pommes frites vad kul jag hade!
De hade ordnat det bra med en ljudanläggning så att jag kunde stå helt nära och det blev full fart från början. Jag fick riktigt tight kontakt och jag var avslappnad och spontant rolig och broderade ut materialet och fick till bra publikprat.
En höjdarföreställning helt i klass med gårdagens. Ja, kanske lite bättre till och med.
Fem av fem möjliga mikrofoner. Och ett plus i kanten.
Hoppas jag kan följa upp det i morgon på Norra Brunn.
Men först en hotellnatt, en god frukost, några timmar i Stockholm, kolla på (och kanske köpa) en dykutrustning och träffa Johan. Full dag i morgon.



måndag 18 oktober 2010

Det bästa med standup...

...är att det främst handlar om ett möte mellan komikern och publiken. Är det mötet bra kan man faktiskt svälja att scenen är en diskback från köket.


Det var enkla förhållanden när jag kom till Malmö och mötte ett trettiotal personer som jobbar med IT-ServiceManagement idag. Fråga mig inte vad de gör för det fattade jag aldrig men just det blev också kryddan i hela showen. Jag var verkligen härochnu och det var ett tag sedan jag känt mig så närvarande. Såklart körde jag en massa material, men framförallt blev det mycket publikkontakt.
Det var extra gott att de var så generösa med att bjuda på sig själva och därför blev det en särdeles lyckad föreställning och då räcker det med en back och en bra ljudanläggning.
Jag ger kvällen fem av fem möjliga mikrofoner.

torsdag 14 oktober 2010

Amsterdam

Heldag med HIF i Amsterdam i tisdags. En suverän dag med trevliga reskamrater.
Samling i arla morgonstund och Richard delade ut landslagströjor. Därefter blev det chartrat plan till
...

...Amsterdam! Efter en guidad tur med den märkligaste guide jag någonsin hört ("här är Nationalmuseum, men det hahaha kan ni strunta i, men här hahaha har ni bordellerna. Det kostar...") hann jag gå en runda i den mysiga staden...


...innan det blev samling med Camp Sweden och förbrödring och god stämning och showande holländska fans.


Några svenska fans tog en gul bil och lyfte iväg och satte den på tvären i en perkeringsficka. Kul practical joke. En kravallpolisbuss kom förbi och ropade i högtalaren "put back the car!". Och vad gjorde de svenska fansen? Jo, de satte tillbaka bilen! Snälliganer.


Fotboll förbrödrar oc jag satt en god stund med några sköna killar från Jönköping...


...innan det blev en fantastiskt god middag och transport till...


...arenan!


Imponerande bygge och härlig stämning.

Orange.



Blågult.


Och en jävla skitmatch!

onsdag 13 oktober 2010

Mer SPF

Och idag var jag hos SPF i Löddeköpinge och det var ett härligt gäng. 120 pensionärer hade mött upp och nu var det en jättebra ljudanläggning och då blev det också mycket bättre. Jag tycker att jag kanske fick till min bästa föreställning på en pensionärsförening, hittills.
De har en oerhört livaktig förening och jag kommenterade en del av utbudet och det blev mycket härochnu.
Och fasen vad de var med och lyssnade och de ville verkligen skratta.
Riktigt, riktigt roligt.
Nästan så man ser fram emot att bli pensionär...

måndag 11 oktober 2010

SPF

Nu tror jag snart att jag varit hos alla SPF-avdelningar i Helsingborg!
SPF är en pensionärsorganisation och jag tycker alltid att det är väldigt stimulerande att uppträda på deras möten.
Idag hade jag gjort en miss och hade utgått från att det fanns en ljudanläggning, men se där sköt jag mig i foten. Och eftersom bilen är på (åt helsike för dyr) service så hade jag cyklat dit och kunde inte hämta en ljudanläggning. Så det blev à capella.
Det funkar, men jag märker tydligt att jag tappar studs och tempo och vissa saker funkar inte alls utan mikrofon.
Så det blev en stillsam föreställning utan något lyft, men jag fick fin feedback efteråt och snälla ord.

I morgon åker jag med HIF till Amsterdam över dagen och kollar Holland-Sverige. Det skall bli tokigt roligt. Svääääärjjeeee.

lördag 9 oktober 2010

Om nån undrar...

Jo, jag uppträdde ikväll också. Jo, det gick bra även om det var fel förutsättningar för mig.
Nej, jag orkar inte skriva om det.
Jo, jag är ledig i morgon.
Jo, jag skall paddla en runda i morgon.
Jo, jag vill köpa en miljöbil och tar gärna emot tips.
Jo, jag tänker ha bilen i firman och har massor av frågor om leasing, förmånsvärde, milersättning, körjournal...
Nä, jag tycker inte att det är kul att lära mig om leasing, förmånsvärde, milersättning, körjournal...så upplys mig!

Nästa helg skall jag lära mig allt om torrdräkter och nitrox. Blubb.

torsdag 7 oktober 2010

Kvidinge

Hembygdsföreningen i Kvidinge har en mysig lokal i den gamla biografen och där har de föredrag eller underhållning varje torsdag.


Ikväll var jag där och det kom faktiskt 70 personer. Inte dåligt! Blandad ålder, helt klart de flesta äldre än mina ynka 49 år. Alla satt i biosittning och jag hade med min ljudanläggning så det var finfina förutsättningar.
Jag körde precis en timme och det var väldigt lyckat. Väldigt. Det enda jag ångrar är att jag inte pratade mer med publiken utan det blev, med facit i hand, för mycket material.
Och återigen konstaterar jag att det är som allra roligast att uppträda på byföreningar, bygdegårdar och liknande. Helt outstanding.
Extra kul att flera åkt en bra bit för att se just mig eftersom det stod om arrangemanget i dagens tidning.
Tack till Ulf och de andra arrangörerna för härligt mottagande!

onsdag 6 oktober 2010

Anhöriga

Idag var det nationellla anhörigdagen och det firades bland annat i Örkelljunga. Det innebär att man bjöd in personer som vårdat eller vårdar någon anhörig till en god middag och lite underhållning. Så jag packade ljudanläggningen i Skodan och körde E4 norrut.
Jag är mycket stolt och tacksam över att jag fick uppdraget. Att vårda en sjuk anhörig är mycket vackert och kärleksfullt.
Föreställningen gick bra även om det var lite försiktigt i publiken. Jag var en aning avvaktande och hade känselspröten ute hela vägen och tycker att jag hittade en lagom nivå för just den här kvällen. Det var fina och lyssnande människor och jag kände att jag kunde säga något som inte bara var roligt utan även viktigt.
Efteråt fick jag fina kommentarer och så fick jag träffa världens sötaste och härligaste byskolelärarinna från Tockarp. Hon gav mig kanske den bästa feedback jag nånsin fått när hon berättade om den svåra sorg som nyligen drabbat henne och att hon inte trodde att hon skulle kunna skratta igen och nu hade hon skrattat så gott åt mig. Det handslaget och de orden kommer jag alltid att bära med mig.
Tack för det.
Och tack för fint arrangemang och trevligt bordssällskap.
Bra kväll.


tisdag 5 oktober 2010

Garva




Klubben Garva huserar på Harrys i Malmö och sköts föredömligt av Mattias och Mats. De ordnar finfina förutsättningar och de vill verkligen något med sin rookieklubb. Snygg logga också.
Ikväll var det tio stycken som uppträdde och det var allt från helt nya (andra giget) till mer rutinerade komiker som Marcus J och Erik B. Kvalitén var mycket hög överlag men flera av komikerna fick väldigt dåligt betalt av publiken. Återigen är det problematiken med fritt inträde. Kanske hade publiken varit mer öppen om de betalt en slant i entrén.
Lite synd förresten att det inte var en enda tjej som uppträdde. Kom igen, roliga tjejer, var är ni?


Själv körde jag sist och jag var ok men inte mer. Fick i alla fall testat några nya grejor som kan bli riktigt bra. Och det var mitt syfte med turen dit. Sen bjöd jag på en del beprövat material också, men det var mest för att ge publiken lite extra skoj som avrundning på kvällen. Och skoj hade de.
Bra klubb, bra insatser av alla som uppträdde. Ungefär så.

Mat engagerar

Jag skrev på Facebook att jag börjat med GI-mat och aldrig tidigare har jag fått så många kommentarer. Förvånad? Jajjamensan. Hade ingen aning om att folk brydde sig så om vad de äter.
Hursomhelst så har GI- mat några tydliga biverkningar: huvudvärk, trötthet, hungerskänslor, krångel och så pissar man som en kamel...
Skall bli spännande och se om det kommer några positiva effekter också.



söndag 3 oktober 2010

Tre Flugor dammades av, igen.

Igår körde Tre Flugor på Riksettan i Strömsnäsbruk. Ett sextiotal hade kommit för att se oss och för att äta en god buffé. Arja och Tony hade gjort vid scenen jättefint och det var helmysigt i lokalen och perfekta förutsättningar för oss.
Som en uppvärmning gjorde vi en visa med ord som publiken gav oss och som vi skrev på 30 minuter och den blev väldigt rolig. Det är en grej vi gjort på företagsgig tidigare, men det funkade lika bra på en allmänhet. En perfekt liten teaser på vad som komma skulle.
Showen gick väldigt bra och sången satt verkligen. Det lät riktigt, riktigt bra. Våra prator med material funkade inte lika säkert, men de är ändå klart ok.
Vi har en show i toppklass, så är det.
Efteråt fick fin härlig feedback och folk är förbluffade över att vi inte är med i TV. Äsch, då, inte skall väl vi...
Här ett gammalt klipp med ett nummer som vi inte körde igår:

Workshop

Idag har jag haft workshop med tre duktiga, nya komiker. Biggan, Lars och Micke fick feedback och testade lite nya grejor och det kom fram riktigt bra nya öppningar för dem alla tre. Riktigt givande.
Workshop funkar.

fredag 1 oktober 2010

Analys av gårdagen

Nu har jag sett filmen från igår och några saker är extra intressanta:
-Jag måste säga att publiken skrattar väldigt mycket. Galet mycket. De var inte så klappiga, men oj vad de skrattar. Långa perioder är det ett konstant skrattande. Från scen uppfattade jag det som att det gick bra men ute i publiken känns det ännu mer.
-Ibland pratar jag fort och slarvigt.
-Det är väldigt roligt när jag improviserar, men jag kunde vara lugnare och dra det längre.
-Mitt material om tiden som går är riktigt tight nu.
-Lars hade gett mig 30 minuter. Efter 26 minuter tittar jag på klockan och rundar av och avslutar på, på sekunden, 30 minuter. Rätt snyggt.
-Jag körde inte Blåvalen och ingen ukulelesång fast jag ville, men tiden tog slut. Intressant.
-Jag körde INGET riktigt gammalt. Det känns riktigt fräscht.
Bra jobbat.
Nu: lunch.