torsdag 31 mars 2011

Dödsdansen...

...på Helsingborgs Stadsteater var en härlig upplevelse. Snygga lösningar, fin scenografi, utmärkt skådespeleri. Brasse var lysande, och de andra gick inte av för hackor.


Och så pangades det.

Tidningen Filter...

...är väldigt bra. I senaste numret finns en fantastisk artikel om talare. Ni vet, entreprenörer och motivationstalare och liknande. Jag har sett en del sånt och det är ofta inget annat än bluffmakeri och obehaglig "du kan om du vill"-mentalitet. Nästan lite i religiös Livets Ord-anda. Man ljuger och överdriver och drar slutsatser som inte finns. De generaliserar men påstår att det är sanningar.
Och de tar äckligt mycket betalt. Utan moraliska betänkligheter snor man folks pengar utan att leverera något.
Ibland har jag fått förfrågningar om att tala om skratt och hälsa, men jag har inget att säga i den frågan, så det blir det inget med.
Filters artikel är bra, läs den. Och tänk kritiskt och ställ följdfrågor till motivationstalare. Therese Albrechtson ljuger, och ljuga är fult.
En ståuppkomiker fabulerar också, men vi är öppna med att det är underhållning och inte sanningar.
Det är en jäkla skillnad det.



onsdag 30 mars 2011

The Tivoli

Suveränt The Tivoli! Det var perfekt arrangerat idag. Och bra publik! Toppklass.
Jag var konferencier och det fungerade bra. Mycket bra. Faktiskt precis så som en konferencier skall fungera.
Mats, Eric och Lennie var också riktigt, riktigt bra.
DJ Peter var bra. Hasse var kung i entrén.
Alltså blev det bra.
Sa jag att det var bra?
Bra var ordet.
Vad var det som var bra? Jo, vi var närvarande, såg publiken, lyssnade på publiken, samverkade med publiken. Live comedy.
Toppklass.



lördag 26 mars 2011

Mer pensionärer

Pensionärsföreningar är min nisch.
Jag var på SPF Burlöv som hade möte i Åkarp och det blev semla och kaffe och trevligt prat med arrangörerna och sedan trekvart comedy light och det funkade bra.
Ungefär så.

torsdag 24 mars 2011

Topp!

Sitter på Norra Brunn. Har nyss gått av scenen och jääääklar vad bra det gick! Idag satt allt med perfekt timing. Jag fick hela publiken precis dit jag ville. Jag kunde gjort vad som helst och de hade älskat det. Vi samarbetade och deras reaktioner inspirerade mig, och jag inspirerade dem.
Det är svårt att tänka sig en bättre kväll.
Just nu har Lennie kul på scenen.



Kulturdag 2

Johan och jag åkte till Nationalmuseum och tittade på utställningen Lust o Last. Många rumpor och bröst blev det.


Hurra för Nationalmuseum som gör en bra, varierad och bitvis väldigt rolig utställning.
Extra roligt att se att Herbert Lickfett är nån form av honorares för museet. Passande.


Annars var väl Lars Nilssons verk bäst:


Sedan hann vi med att se Rheborgs fotografier på Konst o Folk också.


Kul tur.

onsdag 23 mars 2011

Glest i leden

Det var inte så många som sökt sig till Norra Brunn ikväll. Inte ens halvfullt.
Men tre stensäkra komiker i form av Öqvist, Norman och Svensson levererade proffsigt så att det blev ändå riktigt bra. För här fanns inget att surfa på och de ville inte ens berätta vilka de var eller vad de arbetade med. Trots det ångade vi på och det blev en tjusig arbetsseger.
Proffs, sa Bill.
Fullblodsproffs, sa Bull.



Kulturdag

Först åkte jag till etnografiska museet och en utställning om vodou (som det visst skall stavas), sedan ekologisk lunch och på det de övriga utställningarna (rätt så tråkiga) på etnografiska. Därefter promenad längst vattnet in till Kulturhuset med min vanliga fika uppe i café Panorama. Och nu blir det, lika traditionsenligt, fotoutställning(ar).
Utbudet är rätt stort i Stockholm.



tisdag 22 mars 2011

Inget gratis

Jag var väldigt, väldigt sugen på en fet succé ikväll på Norra Brunn och det gick också helt okej, men det var en sån kväll där inget var gratis. Man fick jobba med alla känselspröt utfällda.
Jag var konferencier, som vanligt, och publiken var lite försiktig inledningsvis. Jag jobbade mig in i matchen med mycket publikprat och kunde lämna över till Marika med gott samvete.
Efter paus hade jag bättre flyt och när Rheborg gick på var det serverat och klart.
Publiken fick en riktigt bra helkväll med proffsig comedy. Jag har gjort starkare insatser på Brunnen men ger mig själv klart godkänt idag. Stabilt, sa Bull.
Kul att Lillasyster Johanna och Daniel var och kollade.
Och så måste jag nämna det trevliga eftersnacket i baren med försäkringsmäklarna, ifall ni nu läser det här.
Nya tag i morgon och då skall jag ha flyt hela vägen. Så det så.




måndag 21 mars 2011

Klippet.

Peter återberättar mitt material, missar poängen, och jag skrattar...och publiken...och Peter...

YouTube Video

Skön kille, trevlig och bra komiker.

söndag 20 mars 2011

Edenberga i lördags

Innebandyklubben Puma fixade standupkväll på bygdegården och Göran E var konferencier och jag var support och P Wahlbeck huvudakt.
Ca 100 pers, blandad publik, lite oroligt i lokalen, speciellt i första akten. Alla tre hade det lite svajjigt men allt som allt får man säga att det var en rolig kväll.
Själv kan jag inte vara helt nöjd, jag var för forcerad och lät mig dessutom påverkas av att det var ordentligt stökigt i publiken bitvis, men min höga lägstanivå räddade mig. Göran och jag avslutade med BosseochLeif till ukulele och den satt finfint.
Kvällens behållning var annars dels att träffa de trevliga arrangörerna och dels att Peter valde att köra mitt tatueringsmaterial, som jag inte kört, från scenen, dock utan att få med poängen, med kommentaren att "det är det absolut roligaste tatueringsmaterial som nån har". Jag hann få upp telefonen och filma men jag får inte upp klippet här på bloggen. Kanske i morgon...

Här skall farbror Svensson sitta

En sittplats värdig en medelålders man.



torsdag 17 mars 2011

HIF kickoffade

Ikväll hade HIF kickoff på The Tivoli och det var ett bra arrangemang. Roligast var att spelarna, främst via Lindström och Andersson, bjöd friskt på sig själva och det är exakt vad en kickoff skall vara till. Svetsa samman teamet.
Själv deltog jag med fem minuter svajig standup som jag inte är så stolt över och två intervjuer som jag däremot är nöjd med.
Om HIF kan behålla truppen och de kan behålla den goda stämningen så tror jag verkligen på det här laget.
Förresten så är det väldigt imponerande med Björns hyllningslåt Gator Röda och Blå Den är riktigt bra.
Supercupen på lördag. Då åker jag och Per ner till Malmö och kollar. Det blir kallt...


Bästa vi haft!

Det var många vithåriga hjässor i salongen när PRO i Arlöv hade månadsmöte på Arlövs teater idag.

Efter lite information och obligatoriskt kaffe blev det min tur och jag körde 30-35 minuter pensionärsanpassat material med flera riktigt sköna publikdialoger. Bland annat svarade en man längst fram att han var 86 år men blev strax rättad av en kvinna vid sidan om (hustrun?). Han hade fyllt 87. Sån underbar humor kan man inte ens tänka fram utan uppstår endast i stunden.
Showen gick som på räls och vi möttes verkligen i en positiv anda. Toppklass.
Jag fick blommor och fin feedback och bland annat sa en kvinna att det var det bästa uppträdandet de någonsin hade haft. Och då har de verkligen haft många uppträdanden genom året.
Riktigt bra betyg...
Svensson bugar sig.

onsdag 16 mars 2011

Jobba, äntligen!

Idag var det verkligen upp på hästen igen.
Först möte på mitt kontor om ukulelevärldsrekordförsöket i sommar, inkluderat intervju med TV4, och sedan lite kontorsjobb och sedan körde jag till Örenäs slott och satte upp min ljudanläggning och sedan tillbaka till The Tivoli för att se första akten där bland annat Jörgen Sjöberg var utmärkt konferencier och sedan tillbaka till Örenäs för att roa hundra chefer från primärvården och det var hejdundrande kul på min ära.
Jag körde en fullängdsshow med bra kontakt hela vägen och fick skön respons och det blev extranummer och en extra inklappning till och efteråt fick jag tokfin feedback och många berömmande ord. Sånt är viktigt och det värmer verkligen.
Efteråt körde jag och hämtade Jörgen S som nu sover över i, och därmed inviger, mitt nya gästrum.
Bra dag med mycket jobb.
Och i morgon blir det ännu mer jobb, typ tolv timmar. Uppe på hästen var det!



onsdag 9 mars 2011

Margaretetorp, bland annat

Idag har jag haft en bra och effektiv dag som började med kontorsarbete där jag fick gjort mycket. Fakturerat, bland annat, och det är ju alltid trevligt. Och fikat. Också trevligt.
Och sedan hann jag fixa lite i min nya lägenhet och det var skönt. Nu hittar jag mina rena kalsonger.
Och sedan körde jag sakta på extremt hala vägar (fruset regn) till finfina Margaretetorps Gästgivaregård där Region Skånes fastighets- och servicenämnd hade konferens och jag underhöll till kaffet. Jag måste säga att jag är djupt imponerad över att dessa fritidspolitiker och tjänstemän orkar genomföra ett så tufft dagsprogram och ändå vara så på hugget vid 21 när det var dags för show. För show blev det!
Shitpåmfritt vad det blev kul med publikkontakten och de improviserade delarna och jag kan bara ge toppbetyg till mig, till publiken, till lokalen och till ljudanläggningen. Ett fullblodsproffsgig. Fem av fem handmikrofoner.
Och sedan fick jag ett givande eftersnack med mycket beröm och intressanta synpunkter om livets skiftningar.
Hemfärden var inte lika halkig så det gick smidigt att komma till Helsingborg och nu ligger jag i sängen med postigvakenhetssyndrom och väntar på John Blund.
I morgon blir det flyttstädning av villan hela dagen. Skuras, pustas och fejas. Typ Askungen...




lördag 5 mars 2011

Flyttkaos

"Har du inte flyttat än, det känns som du har tjatat om det länge nu" var det en som sa till mig. Och det har också varit en låååång och joooooobbig process, men nu är jag faktiskt inflyttad på Möllebäcksgatan 10. Men tyvärr, tyvärr är renoveringen inte klar så jag befinner mig i ett kaos. Det känns jäkligt tungt.
Men det kommer att bli fint i lägenheten, så småningom. Så småningom.
Tack gode gud för vänner! Vilket oerhört arbete de la ner idag och flytten gick väldigt bra. Göran, Per och Karin, Åke och Petra, Stefan, Jan, Johan och inte minst Håkan och Tove (som städade lägenheten och sedan packade upp hela köket) slet som djur hela dagen. Tack, tack, tack.
Flytten avslutades med en tur till tippen där vi slängde minst 10 kubikmeter grejor. Vilket inferno, och vilket slit av alla!
Nu ligger jag i byggröran och flyttkaoset och försöker vänja mig vid alla ljud. Vi har ju bott oerhört tyst och stillsamt på Piteågatan. Men här susar det i rören och smälls i dörrar och nu klapprar det i trappan.
Bo i lägenhet.
Back to before 1998.
Ungkarlsliv.
Back to before 1984.
Märkligt.



torsdag 3 mars 2011

HD recenserade

Helsingborgs Dagbladskrev om onsdagens föreställning på The Tivoli.



Bemötande och ett bejublat möte.

Det var en tuff dag.
Först körde jag till kontoret för att finslipa det sista inför dagens två uppdrag och sedan susade jag till Lund där jag hela eftermiddagen var moderator på ett seminarium om bemötande i vården.
Ca 200 personer hade samlats i lasarettets aula och jag presenterade sex olika föreläsare som pratade om mötet mellan vårdgivare och vårdtagare. Det var riktigt intressant och min del fungerade väldigt bra. Jag lyckades få en lättsam och trivsam stämning så att både föreläsare och åhörare kunde slappna av och känna sig trygga. Och så lite standup inimellan. Jag tycker att det var ett bra, välorganiserat och givande seminarium. Proffsigt!
Vi lyckades dessutom hålla tiden perfekt så jag kunde skynda mig ut till Skodan och köra den långa och raka vägen till Göteborg och Rubys där jag mötte Cicci, Robin, Kadir och Robert.
Rubys är ett bra ställe även om lokalen är för långsmal så man får bara kontakt med de närmsta borden.
Men tjo vilken kontakt vi fick!
Jag gjorde ett toppgig med alla ingredienser av spontanitet, kontroll, galna infall, säkert material och mycket publikkontakt. Nu snackar vi möte! Jag hade roligt och publiken hade roligt och Asta som satt längst fram fick en kväll att minnas. Shit vad jag fick bra respons från publiken och beröm från både publik och kollegor. Tack!
Robert var för övrigt utmärkt konferencier. Och Cicci är Sveriges bästa klubbvärd.
Tyvärr kunde jag inte stanna och eftersnacka, det hade varit gott, men jag var tvungen att köra hem för att gå upp tidigt i morgon och ordna det allra sista inför flytten i helgen. Nu måste bara lägenhetsrenoveringen bli klar i morgon. Orkar inte fler motgångar i det projektet. Inga fler!
Nu: sova!


Lång dags färd mot...

...klockan 01.21.


Det var vad klockan i bilen visade när jag (för allra sista gången) rullade in i garaget på Pireågatan. Efter nästa gig skall jag leta parkeringsplats i närheten av Möllebäcksgatan. Det blir ingen lek.
Jag har idag kört 53 mil och bilen har passerat 13000 mil. Det är jääääävligt långt, det.
Inte konstigt att den är på väg att ge upp.

onsdag 2 mars 2011

Säsongspremiär

Jag fattar inte varför inte fler hade pallrat sig till The Tivoli ikväll. Extra billigt biljettpris och bra komiker och ändå kom bara lite över tjugo personer. Nästan genant.
Men vi levererade en kanonbra show ändå med sex komiker, samtliga kvinnor, och med mig som konferencier. Så de som kom fick verkligen valuta för pengarna.
Alla komiker gjorde bra insatser och ingen föll igenom. Bra jobbat av Elin, Petrina, Lena, Tina, Malin och Ann.
Publiken stöttade bra utan att vara överdrivet snälla. Jag tycker att det var en riktigt bra föreställning. Proffsbra.
Själv svajade jag betänkligt och det märks att jag kör på ångorna. Ibland tappar jag fokus och jag trasslade till det för mig flera gånger. Men jag lutade mig mot beprövat material och gott publikprat så jag tror inte att det märktes så mycket utåt.
I morgon har jag en heldag med mycket bilkörning och två gig, i Lund och Göteborg.
Längtar efter stabilitet igen!




tisdag 1 mars 2011

Energiboost

Tack till kommunal sektion 33 för samspelet ikväll. Det var ett praktexempel på "min energi ger er energi som ger mig mer energi som ger er ännu mer energi". Vi gick i spinn, publiken och jag.
Det började trevande efter att årsmötet drog ut på tiden. Mycket. Och så mat på det.
Så när det var min tur fruktade jag att energin skulle vara slut och klockan hade börjat bli sen.
Men vi fick kontakt och jag var spontan och i nuet och överraskade mig själv och det blev väldigt, väldigt bra.
Så där bra som det bara kan bli när publiken och artisten möts live och med ett öppet sinnelag.

Annars då? Sliter med livet!