fredag 29 april 2011

Hyr in

Hyr in är en firma som trots namnet hyr ut maskiner och idag invigde de sina nya lokaler i Åstorp. Trevlige Sami P och hans hejdukar hade ordnat till det fint med partytält och grill och lite bar. Och så skulle lille jag ståuppa.
Efter föreställningen konstaterar jag att
-jag hade en trög start men jobbade mig in i matchen
-manligt/kvinnligt gick hem bäst
-de två paren närmast mig hade väldigt roligt och bjöd friskt på sig själva
- folk tror mig inte när jag säger att jag är femtio år, men det ÄR jag
-jag måste göra något åt mitt "min fru"-material.
Ungefär så.




torsdag 28 april 2011

MACK

Sitter i MACKs backstage och har precis ätit en god kycklingsallad. Tack Linda och La Couronne för den.
På scenen har Ankan kul. Publiken myser. MACK är en fantastisk scen. MACKfolket regerar svensk standup.


Det är andra akten som rullar på och jag körde i första akten. 26 minuter.
Det blev en mix av sprillans dagsfärska skämt och sådant som jag vet funkar. Extra stolt är jag att jag fick till en smart grej om Patrik Sjöberg. Över huvud taget gick det mycket bra. En fyra. En stabil fyra.
I eftermiddag satt jag och Lena Frisk och skrev material ett par timmar och vi hittade ett riktigt toppskämt till Lena. En hit. Själv hittade jag mest material som "kanske kan bli nåt".
Men jag skrev i alla fall. Jag har haft en sjukt lång skrivtorka, såklart beroende på mitt turbulenta privatliv. Men nu jäklar måste jag hitta tillbaka till zonen.
Att uppträda på MACK hjälper helt klart till.

tisdag 26 april 2011

Som porr för komiker

Om nån undrar vad komiker onanerar till:

Del 1 av 4 http://www.youtube.com/watch?v=_V4q-zb2iI4&feature=related

Och så se del 2, 3 och 4 också.

måndag 25 april 2011

Tingen är emot mig.

Jag har inget flyt med tingen.
Igår fick vi, efter många om och men, kört ut båten. Det gick väl ok, men sedan trillade växelspaken av. Och sedan visade sig gasreglaget vara för högt ställt så motorn ville inte stanna. Tingen strulade och jag blev irriterad och stressad.
Och idag var jag och dök med dykklubben. Utanför Råå ligger ett jättefint vrak, Johannes L, och det kunde ha varit ett kanondyk om inte min torrdräkt läckt, så jag frös ordentligt! Dessutom började min regulator läcka, men det kunde vi fixa till innan dyket men jag blev irriterad och stressad.
Jag orkar inte med saker som inte fungerar. Hatar det.
Och det värsta är att gemensamt för båtmotorn och dykgrejorna är att jag nyss haft dem på service, för dyra pengar. Till ingen nytta!
Saker som varit på service skall hålla!
Nu måste jag konfrontera de som gjort servicen, och om det är något som stressar och irriterar mig mer än saker som strular så är det att klaga. Jag kan inte klaga. Och antagligen kommer jag inte att konfrontera dem utan bara låta det bero och betala någon annan för en ny service.
För jag kan inte klaga.
Men beklaga mig kan jag. Som synes.



lördag 23 april 2011

Lyx??

Jag såg en jättereklamaffisch: "Lyxa till det i påsk- påskgodis från Lidl".
Orden "lyx" och "Lidl" i samma mening känns inte helt rätt. Ungefär som "service och Tele2supporten" eller "punktlighet och SJ" eller "ärlighet och mäklare" eller ...

torsdag 21 april 2011

Folk som kan sitt jobb

Så glad jag blir av folk som kan sitt jobb. Efter att ha besökt ett tiotal glasögonaffärer i jakt på ett par clip-ons (solglasögon), så var jag på väg att ge upp. De hade bara standardmodeller och ville kränga på mig skit jag inte vill ha. Men så kom jag in hos en optiker i Gamla Stan och fick service. Service på riktigt. Hon engagerade sig och rotade i lådor och hade till och med ett namn för formen på mina glasögon. Hon mätte och till sist ringde hon till en annan optiker på Östermalm och frågade och de letade och till sist så hade de hittat något som skulle passa.
Jag åkte dit och de mätte och provade och skruvade och simsalabim så hade jag exakt ett par sådana clip-ons som jag ville.
Proffs!
Så glad jag blir av hantverkskunnigt folk som kan sin sak och som ger service.
Hata stora kedjor!
Bågar och Glas heter de. Proffsen.

Svag insats

Nej, min första akt på Norra Brunn var inte bra. Jag fick inte till det och allt studsade snett. Jag fick inte publiken i min hand så som jag brukar på Brunnen. Som tur är fick Isak till det och räddade första akten.
Efter paus var jag mycket bättre, men inte alls på topp, men då räddade Al P den akten istället.
Efteråt var ändå folk nöjda och många i publiken berömde mig, men jag kan inte vara nöjd. Jag kan mycket bättre.
Nu vill jag bara sova för att åka hem i morgon och så förhoppningsvis ha en skön påskhelg med mycket konst, sjösätta båten och kanske, kanske få ett dyk.



onsdag 20 april 2011

Proffs

Jag kan inte säga annat än att jag var sjukt proffsig på Norra Brunn idag. Återigen var det mycket lite folk i publiken, men jag styrde dem helt rätt och fångade upp allt perfekt och det blev riktigt, riktigt bra. Petter B fick också verkligen till det.
Och återigen såg man också hur viktigt det är att se på kollegornas akter. Annars missar man massor av chanser till "härochnu". Så är det.
Jag kunde t.ex. köra hela mitt andra set på vidarekopplingar på det som Petter sagt i första akten. Men om jag inte sett Petter köra så hade jag missat det. Så se de andra, det tar inte lång tid.

Annars har det varit en lugn dag och jag har träffat Oredsson och varit hemma och hälsat på Löwenthal i hans spännande kollektivhus med sjötomt! Två trevliga kollegor.

Nu kommer jag inte att kunna somna (postgigvakenhetssyndrom) så då nattjobbar jag och mailar Fridhem vilka som kom med på sommarkursen!

tisdag 19 april 2011

Inget gratis på Norra Brunn...

...förutom inträdet för mina facebookvänner. Det märks att det är påsklov för det var inte mer än ett trettiotal i publiken ikväll men vi gjorde en stark insats och det blev gemytligt värre. Riktigt mysigt, faktiskt. Bra komiker och bra publik.
Jag fick till bra publikprat i första akten och i mitt andra inhopp efter paus körde jag bara material. Även Ann och Lasse var stabila och fina.
Jag tog på slutet mig friheten att bjuda hela publiken till att komma gratis på onsdag och torsdag om de sa i entrén att de var mina vänner. Spännande att se om någon nappar på det.

För ovanlighetens skull bor jag på hotell, i ett lite märkligt men ack så mysigt vindsrum. Men internet kostade. Hur kan man inte ha gratis internet på ett hotell?
Hotellfrukost i morgon!

måndag 18 april 2011

Pensionärer is da shit!

Så var det dags för kaffe i pensionärsföreningen, och såklart skall man ha lite standup till det.
Ja, så var det på Ättekulla idag och komikern var jag. Jag skulle köra 40 minuter men vi hade så trevligt att jag körde nästan en timme. Det blir alltid väldigt lyckat på pensionärsföreningar, lättsamt och bra lyssning.
Efteråt fick jag många berömmande ord och bland annat sa en dam att hon varit skeptisk innan men hade haft väldigt roligt. Sånt värmer.
Annars var det en seg dag på kontoret, men plötsligt lossnade det och jag fick in två gig i september. Gott.



lördag 16 april 2011

Utan bilen...

...stannar Sverige, finns det de som påstår. Vad vet jag, men folk är i alla fall oerhört bilintresserade.
Mårtenssons bil i Hörby invigde ny bilhall och storsatsar med ett enormt jippo. Fullt med aktiviteter och artister och enormt många besökare.
Jag körde 30 minuter från lilla scenen, klockan tolv på dagen, precis efter invigningen.
Hade det varit för några år sedan kunde det gått käpprätt åt helsike, för det är ingen lek att köra standup i en bilhall inför minglande publik, men jag är så stensäker nu så jag räddade hem det. Det var omöjligt med publikdialog så jag fick göra om hela mitt set i stunden och körde bara väldigt beprövat material, en hel del riktigt gammalt som Möblera om, och det var bara att mala på. Ner med hälarna.
Jag fick väldigt bra respons och måste vara mycket nöjd.
För övrigt var det väldigt välorganiserat, väldigt proffsigt och väldigt stort.

På väg hem körde jag på småvägar förbi vitsippebackar till Riseberga och tittade till fars grav och körde även förbi Ljungbyhed och min barndoms gator. Trevligt.

Det var den arbetsveckan.

fredag 15 april 2011

Landskrona idrottsgala




CA Event hade gjort ett toppjobb med förberedelser och körschema och Tech4event levererade proffsig teknik och en vanlig idrottshall var förvandlad till en riktig festlokal.


Så det var fantastiska förutsättningar. Och jag fick egen loge.


Med egen skylt på dörren.


Bara att tuta och köra!
Det blev en riktigt, riktigt bra gala. Jag var konferencier och jag hade flyt hela vägen, i fyra och en halv timme. Inte en miss.
Vi var ett proffsigt team som levererade klassunderhållning i lilla Landskrona. Det var stort.
Alla skötte sina uppgifter perfekt och Carling Family stack ut lite extra med sitt nummer.
Själv var jag fin i min smoking och hade järnkoll, stenkoll, på scenen och fick också mycket beröm efteråt.
Men shit vad övertrött jag blev. Huvudet var på väg att sprängas. Du är inte 35 längre, Svensson...

torsdag 14 april 2011

Eket har en framtid

Ekets Framtid är en byförening i Eket utanför Örkelljunga och ikväll var det årsmöte i bygdegården på Sjunkamossavägen.
Gränsen mellan Eket och Sjunkamossa går mitt genom bygdegården.
Jag kan säga Sjunkamossa hur många gånger som helst, det är ett underbart ortnamn.
Men nu var det årsmöte i Eket och fika på det och sedan dryga trekvarts standup. Årsmötet var intressant, människorna var trevliga, fikan var god och standupen var proffsig.
Jag kände mig trygg och lättsam och fick mycket skratt och igen är det bevisat: standup skall köras i bygdegårdar på landsbygden. Det är perfekt.
Som i Sjunkamossa.
Sjunk-a-mossa.



tisdag 12 april 2011

Klitterbyn

Är i ett stim av lyckade föreställningar. Snart kommer hajen (den dåliga föreställningen) och äter upp mig. Så är det. Men tills vidare är jag i stimmet och idag var jag på Klitterbyn i Ängelholm där Nolato hade kvartalsrapport för de anställda och efter nån timmes genomgång av orderingång, förväntningar och annat viktigt så avslutade jag med trettio minuter standup där jag egentligen inte överraskade mig själv (utom när jag halkade) utan höll mig till beprövat material inkluderat VERKLIGT beprövat material (läs Tippen) och därmed genomförde en stabil föreställning. Jag hade roligt och de hade roligt och en kvinna ropade spontant till chefen "tack, det här var roligt" och då har jag levererat något positivt för både ledning och anställda. Ja, så var det. Stabilt.

söndag 10 april 2011

Veckan som kommer

Måndag: kontor, kontor, ångest och ett möte. Samt ringa jobbiga telefonsamtal. Mer ångest.
Tisdag: förbereda veckans gig. Noga. Därefter ett eftermiddagsföretagsgig i Ängelholm. Skämta om plast.
Onsdag: skriva skämt med fru Frisk. I Malmö.
Torsdag: kvällsgig i Eket. Byföreningen har årsmöte. Skämta om Eket. Det ligger utanför Örkelljunga.
Fredag: heldag med idrottsgala i Landskrona där jag är konferencier. Stor uppgift. Stor.
Lördag: daggig i Hörby. Bilhallsinvigning. Skämta om Hörby. Läsa på på www.horby.se.
Söndag: sjösätta båten. Garanterat utan anknytning till yrket. Ren fritid.
Ungefär så ser min vecka ut. Om jag inte ändrar på den.



fredag 8 april 2011

Mäklare i Båstad

Efter föreställningen ikväll fick jag väldigt fin kritik och bland annat sa man "jag har aldrig skrattat så mycket" och "borde inte du vara i TV". Sånt är ju snällt.
Ja, det var mycket lovord. Väldigt mycket.
Men då hade det också gått bra och jag hade haft kontroll och det blev mycket härochnu och jag balanserade på den slaka lina som det är när publiken består av en homogen yrkesgrupp som man vill häckla men inte håna.
Jag höll balansen och jag är nöjd och riktigt stolt. Mäklarna fick en riktigt bra avslutning på sin dag och det funkade med standup trots den sena timmen. Och extranummer fick jag göra och då körde jag "blåvalen" och det höll även med den.
Proffsigt, sa Bill.
Stolt, sa Bull.
Tyvärr är det hoppisäng nu för det är tidig revelj för jag skall dyka i bassäng i arla morgonstund, annars skulle jag firat, firat och svirat.
Det får bli en annan gång.



Sundspärlan

Idag hade Skånska Möten inspirationsdag i Helsingborg och ett tjugotal konferensbokare minglade bland annat på Sundspärlan och efter fikat körde jag en kort ståuppa och efteråt höll jag i ett lotteri och detta var första gången jag känt att ett säljsammanhang faktiskt gav utdelning och jag delade ut visitkort och fick beröm och snäll feedback och det skulle verkligen förundra mig om jag inte får några jobb som payoff.
Varför?
För jag var fanimej excellent.
Sa han ödmjukt.
Nu andas lite innan aftongig i Båstad.
Glöm inte att äta nåt också, Svensson.



onsdag 6 april 2011

Coach

Idag var sista träffen med min coach som jag jobbat med sedan i höstas. Jag har uppnått några tydliga resultat, jag är effektivare på kontoret, jag är mer medveten om processen kring bokningar, jag har börjat träna. Bland annat.
Någon sann entreprenör blir jag aldrig, men efter samtalet idag börjar jag tro mer på att jag skall ta tag i min talang som pedagog. Nåt har jag väl som jag kan lära ut?



söndag 3 april 2011

Näshårstrimmern

En av mina första hits var "näshårstrimmern", ett material som kom ur min egen föreställning "Mandom, mod och morske män" som jag spelade 1996. Det var också det enda av mitt material som kom med i Släng dig i Brunnen, 1999.
Jag kör det inte sedan många år och själva trimmern ligger i min samling med udda standupminnesgrejor.
Men nu när vi skulle köra Tre Flugor igen så fick jag ett infall och körde Näshårstrimmern igen. När vi repade timmarna innan show så kom jag inte ihåg texten, det var många år sedan sist, men väl på scen så kom allt tillbaka och den satt perfekt. Det är verkligen ett väldigt roligt material.
Men nu hamnar trimmern i utställningen igen.



fredag 1 april 2011

Tre Flugor i Skällinge

Det var längesedan Tre Flugor körde tillsammans men idag dammade vi av showen och tog den till Skällinge utanför Varberg. Och det var tur för det blev en riktig upplevelse.
Bygdegården var fullsatt, 150 personer, och det blev magiskt bra. Jag vet ju att vi har en riktigt proffsig show av absolut nationell toppklass, men nu hade den legat i malpåse i rätt många år.
Men texterna satt förvånansvärt säkert och vårt samspel på scen var på topp. Publiken var verkligen med på allt och hade man inte kunnat öppna fönstren hade lokalen exploderat av all energi.
Efter sista numret får vi ett öronbedövande jubel och en standing ovation. Det är sjukt mäktigt och nästan svårt att ta in.
Sitter nu i bilen söderut, Lars kör och Arja och Göran sover. Jag kommer väl hem vid tvåtiden och sedan kommer jag inte att kunna somna. Tur att det är helledigt i morgon.
Tack förresten till Erika som fixat gigget och som bjöd på god soppa.
Tre Flugor är egentligen för bra för att ligga i malpåse. Kanske dags att vakna ur dvalan?