tisdag 28 juni 2011

100% på MACK

MACKs klubb på Ribban måste vara Sveriges mest lättjobbade scen med den bästa publiken.
Jag uppträdde med Peter W ikväll...


...och jag körde 35 minuter i första akten och det var fem av fem, 100% och topp hela vägen. Jag hade maximal energi och fick med hela publiken på min resa. 100%.
Hela vägen.
100%.
Vilken totalkänsla.
100%!

måndag 27 juni 2011

Bra start...

...på kursen. Sol, väldigt kreativ grupp, juste stämning.
Det blir en fin vecka.



söndag 26 juni 2011

"Mitt galleri...

...är det inga galler i" - Robert Broberg.
Många gallerier blev det i Köpenhamn i helgen. Många bra tavlor. Några stora. Några fotografier.
Och så öl och smörrebröd. Och sushi. Med öl. Utan smörrebröd.
Och promenader. Och gallerier.
Sa jag att jag var på galleri?
Köbenhavn er en dejlig by.


I morgon...

...börjar sommarkurserna på Fridhems folkhögskola och jag skall ha en grundkurs i standup redan första veckan. I morgon alltså!
Det är verkligen skräckblandad förtjusning. Mycket ansvar och svårt och samtidigt kan det vara tokroligt och galet inspirerande.
Det är bara att kasta sig in i det!



onsdag 22 juni 2011

En stor torsk...

..på tio centimeters avstånd. Se men inte röra. Och den största krabba jag sett. Det är spännande nere i havet.
Jag hade en jäääkla tur med vädret när jag dök med Kullen Dyk vid Kullaberg idag. Solen sken och vi hittade lä på norrsidan. Två stillsamma och lite korta dyk blev det när jag hängde med två killar från Lund. Bra sikt och tokfint omkring sju meter och grundare. Småkallt vid botten men våtdräkt är ändå grejen!
En bra dykdag, helt enkelt, och Lasse är utmärkt på att hitta fina dykplatser. Rekommenderas!



tisdag 21 juni 2011

En torsk...

...kommer sällan ensam, som gatuflickan sa.
En liten torsk följdes av en liten...vitling, kanske.


Per och jag hade en kanonkväll på havet!



Fullt ös i Fina

Båten var halvfull, eller halvtom som nån positiv jävel hade sagt, men nu har jag öst den och snart bär det av ut på havet. Solen skiner, vinden mojnar, termosen är helfull och torsken går till!


Skepp ohoj!

måndag 20 juni 2011

Arild 22.56







Sitter och ser på havet och äter en kvällsmacka. Jag fryser för jag har nyss kommit upp efter ett dyk och vinden friskar i.
Dykkompisarna har åkt hem men här är för fint för att åka ifrån. Kaffe värmer.
Förresten, dyket var lugnt men sikten var inte mycket att hurra för. Sjutton grader vid ytan, elva grader på femton meters djup.

söndag 19 juni 2011

Smoking och gummistövlar

Idag var det Familjefest i den vackra Ramlösa brunnspark och jag var konferencier, dvs jag försökte uppmana folk att gå till de olika arrangemang som fanns. För att märkas så hade jag smokingen på och sedan gick jag runt i parken och var go o gla och hälsade på folk och ibland greppade jag mikrofonen och presenterade programmet. Ibland sken solen, men det regnade mest och mot slutet åkte gummistövlarna på! Smoking och gummistövlar, hur rätt som helst.
Regnet gjorde att det ibland var ganska folktomt...


...men Trollis gjorde en kanonbra föreställning mitt i ett kort uppehåll i regnet...


...och clownen Baiba minglade härligt bland vattenpölarna...


En bra dag!

lördag 18 juni 2011

Lite extra nervöst

Det är alltid lite extra nervöst när det sitter folk i publiken som man känner och som man vet har sett en nyligen. Och när det dessutom är någon som man känner som engagerat dig, då är det mycket som står på spel.
Så jag är alltid noga med att hålla mig professionell och ha lite distans vid sådana engagemang.
Så var det ikväll och jag tycker att det blev riktigt bra, trots regnsmatter på tälttaket och att det hunnit bli mörkt så jag knappt syntes. Men med energi och frenesi, en bra ljudanläggning och med en väldigt välvillig publik så blir det bra, riktigt bra. Standup i ett partytält hemma i någons trädgård funkar även det. Det är genrens styrka, flexibiliteten.
Och min styrka med.
Det var en härlig fest som Magnus och Lena ställt till med och jag träffade många ansikten från förr som jag inte sett på kanske trettio år. Mycket nostalgi blir det. Back to Ljungbyhed på sjuttiotalet...
Grattis till femtioåringarna och tack för förtroendet.




fredag 17 juni 2011

Ajajaj, min arma kropp!

Jag har ont i kroppen efter två timmars paddling i ganska tuff sjö på förmiddagen idag. Tack till Jan för sällskapet! Men shit vad det ömmar...
Och eftermiddagen gick till två möten om kommande jobb och jag fick två intressanta guidade studiebesök, på ICAs stora lager och i Ramlösa brunnspark.
Det var en bra dag och nu blir det, för en gångs skull, en helfri fredagskväll!!
Två jobb kvar, lördag och söndag, innan en veckas semester. En semester som jag kommer att inleda med en arbetsdag (måste förbereda Fridhem), men sen skall det badas och dykas och paddlas och groggas!
Och sovas...
Och firas midsommar...



torsdag 16 juni 2011

Gunghult

Mitt i skogen i Gunghult utanför...ja, utanför allting...ligger JA Ranch och där ordnar Göran Ebenhart standupkvällar ibland. Idag var det utsålt när Thomas Petersson var huvudattraktionen. Jag körde 25 minuter och det var OK men inte mer. Jag är tokstabil så publiken uppskattade min insats, men jag vet att jag kan ännu bättre.
Göran var utmärkt konferencier, Thomas var lysande, stället är underbart och bemötandet är absolut toppklass. En pärla i skogen med idel pärlor som jobbar där. Linda och Daniel har verkligen byggt upp något speciellt.
Bäst på hela kvällen var ändå att träffa Göran och Thomas och sitta och snacka och den härligt generösa stämning som det blir då. Väldigt, väldigt bra.

Världsklass

Nu sticker jag ut hakan, men föreställningen i morse får 5 ++.
Om du inte orkar läsa om lyckade gig så kan du sluta här.
Men:
Förutsättningarna var perfekta: konserthusets lilla sal med perfekt ljud och en snygg scen. Tvåhundra rektorer och lärare i publiken varav 95% kvinnor. Jag är andra punkt i en heldagskonferens och går på 09.30. Jag får en bra presentation och får till en naturlig och spontan ingång med stort skratt.
Matchningen är perfekt: min comedy och en publik som verkligen vill lyssna. Jag har material som passar till temat. Jag är helt rätt för just den här publiken, just idag, på just den här platsen.
Timingen var perfekt: jag var lugn och säker och kunde formulera om mig i stunden och allt satt. Jag skulle köra 30 minuter och körde 30 minuter. Exakt.
Applåderna efteråt ville inte sluta och bättre än så här blir det inte. Inte någonstans. 5++.
Tack alla som deltog i konferensen om projektet Utsikter.
Jag är mycket nöjd och stolt. Mycket.

onsdag 15 juni 2011

Moderator

Idag var jag moderator på en konferens där man redovisade ett EU-projekt som heter HISO Jobb. Konferensen var på Marina Plaza och varade hela förmiddagen och min uppgift var att presentera föredragshållare, hålla i en paneldiskussion, lätta upp stämningen, summera hela förmiddagen och avsluta med standup. Vi skulle vara klara 12.30 och 12.30 var vi klara.
Det blev en bra konferens och jag är mycket nöjd med min insats. Jag var påläst, hade koll, ställde bra frågor och fick till en riktigt, riktigt bra sammanfattning. Min avslutande ståuppa var toppklass. Jag får fem EU-stjärnor av fem möjliga.
Lite extra kul att hela förmiddagen präglades av värme och medmänsklighet och några av deltagarna i projektet, som vänder sig till långtidsarbetslösa, fick finfin uppmärksamhet.
Bra jobb. Bra jobbat.

fredag 10 juni 2011

Studentfirande

Så bra det blev, hela firandet av Yngsta Dottern! Och vilken otrolig ljudnivå det är på utspring och nerspring och runt statyspring och inte minst flakåkandet. Men det är verkligen en glädjens dag så det är helt okej. Och hela släkten och många vänner var med och maten blev god och allt för riklig så resterna blev många och talen blev härliga och känslosamma och solen sken tamejtusan även den!
Nu är Daddy Cool slut, trött och riktigt stolt och nöjd.



Nu blir det inga fler studenter!

torsdag 9 juni 2011

Student

I morgon tar Yngsta Dottern studenten och det blir stort. Äldsta Dottern kommer hem från Paris för att fira lillasyster. Släkt och vänner. Det blir en bra helg!
Det är en konstig känsla att sista barnet är utfluget och vuxet. Ingen skola mer? Det är verkligen en ny fas i livet.
Fattar det inte riktigt.
Femtio, frånskild och förvånad. Det är jag det.

Storasyster till vänster, lillasyster till höger:


Daddy Cool är stolt.

måndag 6 juni 2011

Nationaldagen...

...tillbringade jag i kungliga huvudstaden och det blev en fantastisk dag i Johans sällskap. Först paddlade vi en lång runda in i stan och rundade Kungsholmen.


Det är helt otroligt att man mitt i Stockholm kan uppleva naturen så tätt inpå folklivet. Folk hittar avskilda platser att sola naken på, mitt i stan! Det måste vara unikt för en huvudstad.
Paddlingen var riktigt dramatisk och helt klart den svåraste och jobbigaste paddling jag gjort. Detta för att det var så svår sjö. Det var väldigt mycket båtar ute och kombinerat med ganska mycket vind så blev det krabb sjö. Vågorna kom från alla håll och på vissa ställen kokade vattnet på ett sätt jag aldrig sett förut. Vi fick verkligen kämpa och parera! I morgon blir det rejäl värk i kroppen!
Paddlingen kulminerade när vi passerade Stadshuset samtidigt som klockorna ringde och man sköt salut (klockan var prick tolv). Mäktigt.
Vi pausade i Rålambshovsparken där Johans dotter Tekla hade en utställning om FN. De hade gjort ett jättejobb och det var härligt att se.


Annars var det ett märkligt firande med hoppborg, Frälsningsarmén och chorizo. Och uppvisning i pole dance aerobic. På allvar!
Det är en replik man inte vill höra: "pappa, jag har börjat med gymnastik och tränaren tycker att jag är duktig och kan snart bli proffs, det heter pole dance."
Efter paddlingen skulle vi gå på konsert med makedonsk etnojazz (!) på rumänska kulturinstitutet (!!), men när vi kom dit var det fullsatt (!!!) så vi fick vända i dörrahålet.


Istället hörde vi på en konsert med båtar som tutade.
Säga vad man vill om Stockholm men utbudet imponerar!

söndag 5 juni 2011

Svårdömt i Globen

Seinfeld vs en svensk publik i Globen idag var en svårdömd match.


Ja, det blir svårt att ge ett omdöme, men såklart är det fräckt att ha sett Seinfeld och visst är han bra...bitvis.
Men uppvärmaren var inte mycket att ha och en hel del av Seinfelds material är mossigt och för stereotypt amerikanskt. Trist att han kommer undan med material om att män inte har några instinkter när det gäller föräldraskap. Tycker verkligen en svensk publik det, eller var de bara artiga och skrattade utan att tänka efter?
Hela produktionen andades tyvärr lågbudget och ligger lååångt efter t.ex. Izzard.


Bäst var Seinfeld när han hittat enkla observationer som han sedan mjölkar till bristningsgränsen. Då är han lysande och timingen är såklart också imponerande.
Men jag skrattade mer i tältet på stranden i Helsingborg igår.
Hursomhelst så var det fantastiskt kul att gå med Johan på Globen och se en legend och ta en stilla pilsner i Gamla Stan efteråt.
Och jäklar vad kaxigt att nästan fylla Globen, det är stort.

Det var Lindahl, Svensson och Bellman...

Äntligen kom Fina ut på havet.


Anders, Bellman The Dog och jag fick en vågig, våghalsig och saltstänkt tur i blåsigt väder. En liten torsk och en liten sill fick andas lite luft innan de gick tillbaka i sjön.
Motorn startade elegant med reservstartsnöre och efter turen demonterade vi startmotorsdelen som nu gjort sitt.


Det blir fler turer ut på böljorna!

lördag 4 juni 2011

Sanden blev till guld

Det började inte bra på beachhandbollens After Beach ikväll. Partytält på stranden, sand och stora problem med hur vi skulle lägga upp det, var vi skulle stå , buffén, ljudet osv. Efter lång fördröjning körde vi igång och det var ingen lek. Svårjobbat, fel publik, barn i lokalen, uppförsbacke på alla plan.
Men jag jobbade på som konferencier och fick igång det men sen hade Lars T det tufft men kämpade på. Jag tog oss in i matchen igen och sedan gjorde Elin ett lysande set med bra publikarbete. Jag drog upp det ytterligare och sedan fick Mats A ett riktigt surfset där allt funkade och han kunde ha gjort ett extranummer men istället tog jag över och sydde ihop kvällen med ett stabilt och bra set.
Allt som allt en riktigt bra show.
Jag fick finfin feedback efteråt och det är inte dåligt när fyra vackra kvinnor cyklar förbi en och tackar för att jag är en "så underbar komiker". Shit.



Tillgänglighet

Det är viktigt vilka ord man väljer, särskilt i vissa sammanhang och idag uppträdde jag på, Tillgänglighetsmarschen i Helsingborg.


Publiken var till största delen personer med olika funktionshinder och då är vissa ord känsligare än andra. Men jag balanserade helt rätt och sa både roliga och kloka saker. Extra nöjd med skämtet om att Sundstorget inte är tillgängligt för alla, speciellt inte för de med torgskräck.
Jag körde cirka 15 minuter och hade bra kontroll och bra energi även om det inte är optimalt att stå mitt i solen på ett torg där bilar kör förbi och ha en underdimensionerad ljudanläggning. Men man kan inte få allt och jag hade ju en entusiastisk publik.
Jag ger mig klart godkänt.

torsdag 2 juni 2011

Vilket dyk i Ablahamn!









Ablahamn idag. Peter Fäldt tog med mig på ett kanondyk och var utmärkt och lyhörd parkamrat. Mycket bra dyk. Bilderna får tala för sig själva!
Förresten så är det inte alls så jobbigt att gå ner, eller upp, som alla säger. Okej, nu var det fint väder, men ändå...