fredag 30 september 2011

Gig fyra och fem i denna veckan.

Två föreställningar à trettio minuter ger en timmes material anpassat till en föreläsningsdag om äldres säkerhet.
Hur kul som helst, speciellt första halvtimmen som var toppklasse.
Men nu får det räcka för idag.
Nu blir det frisk luft, motionspaddling, sol, pilsner, middag, vin, reggae på The Tivoli, mer pilsner och sedan hopp i säng!
Tidig uppgång inför två gånger föreställning i morgon också...



onsdag 28 september 2011

Bra och viktig show!

Återigen: krönikan i HD är så urbota full av felaktigheter och myter att det inte går att bemöta. Tyvärr odlas en av dessa myter ihärdigt av en del komikerkollegor, nämligen att en komiker på ett förrtagsarrangemang inte kan säga något viktigt utan bara är en mjäkig clown till kaffet.
Skitsnack!
Jag uppträder nästan uteslutande för slutna sällskap på "firmagig" och det är alltid viktiga föreställningar som betyder något för publiken, som påverkar och intresserar.
Alla som såg kvällens gig för de som jobbat med helsingborgsfestivalen tror jag berördes på något sätt. En del höll med, andra blev upprörda, någon blev äcklad, alla skrattade och det blev sagt viktiga saker från scenen.
Så var det!
Sen levererades det "humor för stunden" också. Bra humor. Och mindre lyckad humor.
Och så skall det vara. Det heter ju Comedy.
För övrigt så hade jag tagit dit mitt ljud och ljus och det blev skitsnyggt och proffsigt, vi skapade klubbkänsla och både Elin N och Mats A levererade bra comedy.
Bra show. Till kaffet. Men inga clowner.
Och hur stolt och nöjd är jag över att jag körde mitt helt nyskrivna material om vasektomin, då?
Jääääävligt nöjd! Tack för stödet, Elin o Mats. Och tack till Göran. Och Stefan. Ni vet vilka ni är.
Bra show. Viktig show.



tisdag 27 september 2011

Pensionärer

Jag har nog snart varit på varenda pensionärsförening i kommunen och det är alltid lika trevligt. Nästan alltid en tacksam publik och alltid gott kaffe.
Idag var jag i Kattarp och vi hade några trevliga och trivsamma timmar tillsammans. Och det skäms jag inte en endaste liten sekund för, även om en surmagad kritiker i HD idag tyckte att sån skit skall inte komiker syssla med. Vi skall tydligen enbart ifrågasätta och tänja gränser. Herregud vad korkat!
Det sas faktiskt en hel del viktigt från min sida på scen idag, och det står jag för på alla sätt och vis.
Hursomhelst så går den krönikan inte att bemöta eftersom den innehåller så mycket ogrundad kritik och felaktigheter att diskussionen skulle handla om rena fantasifoster.
Min dag förgylldes alldeles förträffligt av det starka och positiva mötet med PRO i Kattarp i alla fall.
Och gott kaffe!
Bäst idag var dock ett öppet, varmt och givande samtal ikväll.



måndag 26 september 2011

Kreativ dag. Äntligen!

I torsdags var jag på öppet hus hos Climat 80 i Lund och ikväll var jag på deras kontor i Malmö där det var kundträff och jag ståuppade till kaffet.
Det gick bra.
Lite extra kul att jag var väldigt avslappnad och att publiken, femtio personer i personalmatsalen, var så himla med att det blev en riktig dialog. En kvinna var väldigt rolig, men kunde tyvärr inte stanna hela föreställningen, men andra tog över stafettpinnen och det blev en riktig härochnu-föreställning.
Bra show, cirka trekvart, ukulele som avslutning.
Check!
Annars började dagen tidigt med att jag körde till Göran i Markaryd och vi var ovanligt kreativa hela förmiddagen. Jag tycker att vi skrev ett par hits faktiskt, både till mig och till Göran.
Äntligen, måste jag säga. Nästan ett helt års total skrivtorka och nu börjar det lossna! Det var på tiden. Och det som löste knuten var uttrycket "bra pung".
Så kan det gå!
Och efter gigget ikväll fortsatte kreativiteten när jag körde in om Lena i Malmö och vi jobbade nån timme med en gemensam föreställning senare i oktober.
Mycket jobb idag igen! Därför skall jag vara superledig i morgon kväll.
Superledig, sa Bull.
Efter morgondagens pensionärsföreställning, alltså.



lördag 24 september 2011

Vilken tur...

..att Åke har sån tur. Han hittade kantareller så nu får Anders egenhändigt dödade Bambi sällskap av skogens guld på bordet.


Grabbarna på Fagerhult, släng er i väggen, nu blir det rådjur, päror, kantareller och rödvin. Och sallad. Till Petra.


Grattis till Anders, 50.


Och så en brasa på det:



Bra dag!



fredag 23 september 2011

Vilken lång dag, igen.

Först frukostmöte i marknadsföreningen 06.45 och sedan bra möte om eventuellt samarbete med Internova. Intressant projekt.
Och sedan förbereda lite inför kvällen och kl tre till Lund där Astra Zenekas idrottsförening Draco IF hade idrottsgala. Finfint arrangerat.



Glitterdraperi på scen.


Och söt loge till mig.


Sedan var det jobba, jobba, jobba och jag var konferencier och ståuppade om vartannat och läste upp nomineringar, intervjuade vinnare, såg till att buffén funkade och hade helt enkelt järnkoll hela kvällen. Jag var kung, tamejtusan.
Bättre kan det inte göras och samarbetet med festkommitén var fullständigt lysande.
Nu är det dragshow och jag drar mig snart hemåt.


Maxad dag!

torsdag 22 september 2011

Vilken lång dag!

Upp i ottan för att packa bilen full med ljudteknik.
Sedan ner till Lund och företaget Climat 80 som hade öppet hus och jag var konferencier och smokingen åkte på och jag intervjuade VDn och några medarbetare och så ståuppade jag lite. Allt funkade finemang.
Från Lund körde jag till Landskrona för att sätta upp mitt ljud och ljus på Citadellet. Det börjar bli för tungt för mig att släpa runt på högtalarna!
Men fint blev det.
Jag hann köra hem om och vända en timme innan det var dags att åka till Landskrona igen och EON gas som åt middag och när jag kom dit var de före i schemat (!) så det var tur jag var i mycket god tid för jag fick gå rätt upp på scen. Hann inte ens "ladda upp" men det var ändå ok. Körde ett relativt kort set på 25-30 minuter och det funkade kanon. Bra feedback efteråt. Och inte minst fick jag god mat av den ytterst samarbetsvilliga personalen med Eva i spetsen.


Proffs!
Sedan var det till att riva ner tekniken, släpa ut i bilen, köra till förrådet, lasta ur...
Trött!
Vilken lång dag!
Fjorton timmar.
Men coolt att göra två jobb på en dag...även om jag inte är tjugo längre...

onsdag 21 september 2011

Gubbar, gubbar, gubbar

Fotboll på TV på Restaurang Norrbro. 1-1 i halvtid. Gubbar i publiken. Öl och hamburgare. Stereotypt?
JAJJAMENSAN!



söndag 18 september 2011

Människans planet...

...på SVT idag var otroligt bra. Speciellt om man är dykare.
Jägaren som gick på botten och kompressordykarna. Helt sjukt. Man blir ödmjuk och lite skrämd.
Finns säkert på SVT play om du missade det.



Movement firade

I fredags körde jag upp till Tylösand där det privata ortopedsjukhuset Movement hade tioårsjubileum. Det var en ambitiös fest utmärkt arrangerad av Halmstad Kongressbyrå med storbildsskärmar, runda bord och servering och med Haaks som husband och Anders Kraft från TV4 som moderator. Anders imponerade med bra koll och proffsigt agerande. Sålklart. Han är ju proffs.
Haaks likaså. Trevligt backstage.
Jag skulle köra en ståuppa till desserten och precis före mig går chefen upp och är väldigt rolig på scen. Svårt att toppa. Dessutom har klockan hunnit bli elva, det serveras avec och folk äter för fullt precis när jag skall gå på.
Men vafan, jag körde på och började med att hylla chefen och direkt efter det dissa honom hårt. Sådär, nu hade jag allas uppmärksamhet.
Sedan körde jag i maxtempo i ca tjugo minuter och jag körde över dem med ett leende på läpparna. Mitt sjuksköterskematerial satt perfekt! Seger! Jag fick en jätteapplåd som inte ville sluta, men eftersom programmet var försenat lät jag bli att köra extranummer. Efteråt ångrade jag mig, jag skulle kört en grej till!
I eftersnacket fick jag kommentarer som "jag har aldrig skrattat så mycket", "det var det roligaste jag sett" och "en vid mitt bord skrattade så hon trillade av stolen".
Sådär, ja.
Ute var det nästan frostnatt.
Skodan rullade fint.
Hallandsåsen passerades.
Hem sent.


T-shirts

Jag har fått en del reaktioner på att jag (eller "man") skulle vilja förbjuda vissa T-shirts. Så är det såklart inte, det får befintliga lagar ta hand om. Jag vill bara att festivalen, som kommunen använder i sin PR, skall ta ställning till vilka varor som säljs där. Och de kan såklart välja vad de vill skall representera dem.
Hursomhelst så hade Lennart och Mona det mest ambitiösa och absolut roligaste inslaget i debatten igår:


Kul!



lördag 17 september 2011

Åke...

...fyllde femtio i våras och nu fick han sin present av Fina Killar.


Först fick han flyga segelflyg.


Pilot var min barndomskompis Uffe.



Sedan blev det långpromenad i oerhört vackra Skäralid. Maffig picknick ingick.


Och sedan bowlade vi i Klippan.


Lennart spelade som i trans och slog 191.


Allt avslutades på Harrys i Helsingborg och klockan elva drog sig alla hem.
Men inte jag.
Jag gick till 39+ och dansade till och med...
Spänstigt!

tisdag 13 september 2011

FCH...


...är namnet på stadens innebandyklubb och idag hade de kickoff och jag var konferencier och jag intervjuade tränaren och tre spelare och körde lite standup och jag är jättenöjd med intervjuerna och standupen var väl ok och jag önskar hela laget lycka till med årets säsong. Jag skall gå och kolla så ofta jag kan.


söndag 11 september 2011

I skogen...

...är det fint och Anders har en mysig stuga på Söderåsen, Bellman och några hönor.


Det var gott med en skogstur.

Hur gick det till?

Jag har precis ätit en utmärkt brunch på Pålsjö krog med min vuxna dotter och blev serverad av min andra, numera också vuxna, dotter. Hur gick det till? Var blev det av de där små skitarna som klättrade i päronträdet på kolonin och som tältade med alla nallarna i trädgården?
Vad hände?



Bröllop

Igår gifte sig lilla Lillasyrran Johanna med Daniel och det var ett fint bröllop i Riseberga kyrka och sedan var det fest på Spången och jag var toastmaster och det fungerade bra och jag och Syrran och Brorsan sjöng en sång och det gick också bra och Äldsta Dottern hade kommit hem från Paris och Yngsta Dottern var också med och det var en glädjefylld dag och fina tal och grattis till brudparet.



fredag 9 september 2011

Tyréns

Jacob Hansens hus ikväll. Riktigt bra mottagande och stabil standup av mig. Ett proffsigt firmagig. Lagom mycket järnvägsskämt. Mycket publikkontakt. Helsäker insats av mig. Nöjd.
Efteråt ville jag inte gå och lägga mig. Tog en runda på stan. Nattliv, nja. Tog mig hem igen.
Trött på mig själv.
För övrigt började dagen bra med intressanta möten på marknadsföreningens frukostmingel. Fick en idé. Tog en kontakt. Bra start. Bra fortsättning.
Sämre avslut.



torsdag 8 september 2011

Hamburgsund

Här kommer lite dykbilder från sommarens resa till DykLeif i Hamburgsund.
Sjöborre
Jonas...
...Hansson
Blågylta
Fikapaus
Costeau

Sjösol
Sjöpung
Hummer
Fräck dräkt
Sälar mötte oss vid ytan
Brännmanet
Gigantisk havsnejlika?
Krabbtaska

Nakensnäcka
Sjösol...
...med mera...

onsdag 7 september 2011

Tre Flugor


"Vi visste att ni var bra, men inte sååå bra".
Det är inte dåligt med en sådan kommentar och vi var också bra på Hillesgården ikväll.
Hillesgården själva var också bra. Fantastiskt snygg scen...
...och utmärkt ljud och finemang på alla sätt. Bemötandet, Kalle på ljudet, köttbullarna, kanelbullen i pausen, honungen, publiken...
Allt var perfekt och vi gjorde en riktigt bra show i två akter. Samspelet funkade, sången satt och i andra akten kom vi igång ordentligt. Bra show.
Men var det vår sista föreställning?
Kanske.

Programmet på The Tivoli...

...är snart klart. Återstår nån supportakt. Återkommer med det.
Huvudakterna blir:

Onsdag 12 oktober
Måns Möller och Özz Nûjen

Onsdag 26 oktober
Anna-Lena Brundin m. fl.

Torsdag 3 november
En magiskt rolig kväll med Stefan Odelberg m.fl.

Torsdag 24 november
Thomas Petersson m.fl.

Torsdag 1 december
Christmas Comedy: Martin Svensson med vänner



Vad gör du...

...hela dagarna, undrar folk ibland. Ja, vissa dagar är jag på kontoret och ibland är det som idag då jag körde hemifrån klockan åtta för att gå på två planeringsmöten i Malmö. Nu är klockan tre och jag kom nyss hem och om en timme kör jag till gig och jag kommer väl hem vid tolvtiden. En arbetsdag på sexton timmar med en timmes paus.
Så därför skall jag inte gå till kontoret på fredag på dagen. På kvällen är det däremot föreställning.



söndag 4 september 2011

Workshop på engelska

Där missade ni något, alla ni komiker som inte tog chansen och gick på workshop idag, för det här var riktigt, riktigt, riktigt jäkla bra!
Judy Carter är en amerikansk komiker som skrivit flera böcker om comedy och som håller kurser och workshops. Nu höll hon en heldag i malmö och vi var elva deltagare, varav en aldrig hade gjort standup alls, och jag måste säga att det var väldigt inspirerande och givande och matnyttigt. Inte minst för mig som håller i kurser själv.
Hon var väldigt strukturerad, extremt effektiv och väldigt påläst. Dessutom var hon mycket generös med positiv feedback och bra skämt.
Det var helt klart världsklass på workshopen. Världsklass. Men var var alla proffskomiker och lite mer rutinerade kollegor? Där missade ni något!
Och det gick faktiskt alldeles utmärkt att både skriva skämt och uppträda på engelska!

Humorfestival

Man kan inte säga annat än att Lunds Humorfestival är Sveriges bästa och mest välorganiserade. Tyvärr fick jag inte delta i år. Det var sagt att Tre Flugor skulle vara med, men det slarvades bort på vägen och istället var jag bara med som presentatör på fredagen. Jag presenterade fem olika akter och det gjorde jag stenstabilt och entusiastiskt, men såklart hade jag hellre uppträtt själv.
Nästa år...
Men arrangemanget är lysande och det är väldigt kul att träffa kollegor och snacka om livet och komiken och på fredagskvällen var det mingel och sedan gjorde Göran och jag (de enda på hela festivalen som pallade...) en liten nattklubbstur i Lund som avslutades med klassisk nattakorv.
Men nästa år...

Tennisfest

Jag kunde inte vara med på andra dagen på humorfestivalen för det var dags för mig att jobba, så efter hotellfrukost och lunch på Rådhuset, tack för det, så var det dags för mig att dra mot Helsingborg. Jag hann in om och helt kort fira Olle Larsson som fyller 65 innnan jag susade vidare till Råå Värdshus där Ramlösa tennisklubb hade 40-årsjubileum. Det var bara att hoppa i smokingen och sedan var jag toastmaster för en riktigt trevlig middag med tal, lotteri och prisutdelningar. Jag intervjuade även några veteraner i klubben och det blev ett mycket lyckat inslag. Lite extra kul att samarbetet med serveringen och bandet Görans Mix fungerade så smidigt så det blev väldigt lyckat. Mot slutet av middagen körde jag en ståuppa och det gick läskigt bra, ett riktigt proffsjobb.
Efteråt var jag toktrött men stannade kvar ett litet slag och pratade med några gäster och jag till och med dansa lite.
Bra fest med gott folk.

torsdag 1 september 2011

Två gig, två motpoler

Sitter i ett litet personalrum på en restaurang i Malmö och laddar för att orka köra hem. Är rejält trött.
På eftermiddagen idag uppträdde jag på en pensionärsförening och det var precis så trevligt som det brukar vara. Stillsamt och bra lyssning och väldigt bra bemötande. Helmysigt och såklart kaffe och toscakaka efter föreställningen. En konstig grej: jag kunde inte komma på andra versen i min sång om minnet. Total blackout, men jag lyckades göra en rolig grej av det. Trivselgig de luxe.
Och nu har jag kört för 250 pers från kirurgen i Malmö och Lund. Det var en kamp för lokalen gjorde att ljudet inte var bra och jag fick artikulera extra mycket. Jag fick använda alla mina bästa tricks för att få lyssning och jag var superproffsig och rodde verkligen hem det med stor hjälp av mina sjuksköterskeskämt. Det blev riktigt, riktigt bra. Proffs, mr Svensson.
Nej, nu jäklar blir det hemkörning!