söndag 30 oktober 2011

Dekadens

Jag var och såg cabaret candy club på The Tivoli igår och jag var mycket positivt överraskad. Mycket som var väldigt bra och t.ex. "Den finska assistenten" visade sig vara en riktigt duktig commedienne. Imponerande.


Extra kul att de gjort Cirkusscenen till en dekadent klubb i Berlin. Typ.
Dekadensen fortsatte sedan med att jag gick och dansade så svitten lackade. Jag tycker att det är riktigt jäkla kul på 39+ och jag dansade och dansade och dansade...
Lite ungdomsminnen när jag snubblade hemåt vid fyratiden. Vilken spjuver. Ha! Dekadent, sa Bull.

lördag 29 oktober 2011

Maskinentreprenörer i Malmö

Klockan är fem och jag har redan hunnit med dagens gig i Malmö och sedan shoppa lite och äta plankstek på Möllan. Shit påmfritt.
På Hilton hade Maskinentreprenörerna eftermiddagsmöte innan aftonens musikalbesök och jag körde 35 minuter stabil standup där det mesta var beprövat material men där jag även överraskade mig själv med att köra lite nya grejor.
Så gott det är att uppträda för trevliga människor som verkligen vill lyssna. Bra lokal, bra ljud, bra scen, bra publik. Bra comedy. Bra, sa Bull.
Ikväll blir det cabaret på The Tivoli.
Svensson är aktiv, minsann.



Konsert igår

Var på The Tivoli igår. Movits var dragplåster och jag var mer än dubbelt så gammal som genomsnittspubliken. Skit samma, jag trivs ändå.
Förband var Katzenjammer, fyra extremt musikaliska tjejer från Norge. De imponerade framförallt med säker stämsång, kraftfulla röster och att de kunde spela på alla instrument. Cola brudar!
Tyvärr gick inte Movits texter fram, men publiken kunde uppenbarligen texterna för de sjöng med. Inte min musik, men energin smittade.
Ett pitstop på Bara Vara på väg hem, mycket trevligt igen!

torsdag 27 oktober 2011

Ledig dag

Oj, vad ledig jag har varit idag.
Träffade kollegan Babben och vi fikade länge på Ebbas Fik och det var väldigt trevligt. Helsingborgsregeln funkar. Den säger att komiker som besöker Helsingborg måste kontakta mig för att se om det går att ses och fika. Bra regel. Min regel.
Hela kvällen tillbringades på IKEA där jag hjälpte Exhustrun med ett sängköp.
Och 2-1 till ÄFF, bara en sån sak!

onsdag 26 oktober 2011

A Real Ladies Night

Det var nog 80-90% kvinnor i publiken ikväll när Anna-Lena B var dragplåster på The Tivoli.
Och de fick en riktigt bra kväll med smart och intressant comedy. Khalid var support och själv konfade jag och körde i tre set.
Jag är både nöjd och lite stolt över min akt, för det var första gången jag pratade om att jag är skild. Från scen, alltså.
Och det fungerade bra, mycket bra.
Mitt övriga material funkade också ok även om jag varit bättre, och min nya sång gick hem klockrent igen.
Helt ok, men inte sensationellt bra som jag utlovat på Facebook.
Anna-Lena var väldigt bra, leksam och stark. Gott att se.
Efteråt blev det långsittning backstage där vi pratade relationer på ett öppet och stöttande sätt. Jag har goa kollegor, minsann!
Extra kul att det var många gamla bekanta, nya vänner och bekanta och gamla, goda vänner i publiken. Tack för stödet!



tisdag 25 oktober 2011

Gränslöst på Öland

Det är en förfärligt lång körning från Helsingborg till Borgholm. Jag blir lika förvånad varje gång att det känns så jäkla långt.
Nu var jag klok nog att sova över och hoppade nattkörningen.
Men hur kan man sova under den här bilden?


Vuxenutbildningen i Blekinge, Gränslöst Lärande, hade konferens med internat och jag var engagerad till att köra standup till desserten. Strand är ett bra konferenshotell men jag körde ändå dit i god tid för att säkra mig att ljud osv var ok.
Ajaj, scenen var fem meter från närmsta bord och det var headset istället för handmikrofon.
Inte bra.
Men det gick inte att rätta till utan det var bara att gilla läget. Jag rattade till ett bra ljud och för att vara på den säkra sidan så krattade jag manegen åt mig själv genom att köra en kortis innan varmrätten dukades av.
Ett genidrag.
Jag fick superhugg och nu var förväntningarna höga på själva showen så när jag kom in igen hade jag 100% fokus och lyssning.
De 140 i publiken, lärare och annan personal inom vuxenutbildningen, fick fyrtiofem minuter standup som satt som en smäck. Bra specialskämt och mycket härochnu. Ett tag hade jag sånt hugg att jag fick dra ner på tempot för att de skulle kunna andas. Så jäkla gott och vilken skön respons! Vilken energi! Perfekt publik (mest medelålders kvinnor såklart, de är ju bäst)!
Efteråt fick jag så mycket positiva kommentarer och en kvinna sa att hon aldrig skrattat så mycket. Aldrig. Det är ett bra betyg, det är det.
Jag hängde för ovanlighetens skull kvar en stund i baren och fick till och med dansa lite. Bara en sån sak.
Soluppgången över Öland idag var magisk och med höstfärgerna var det som om hela ön badade i guld.
Men det var lika långt hem ändå.

fredag 21 oktober 2011

Caj Karlsson

Vilken jääää...a bra konsert! Tydligen var det tionde gången Caj K var på Hotell Noveau och spelade men jag har lyckats missa alla gångerna. Idag hade jag tänkt se Oscar Danielsson på The Tivoli men det var inställt så jag fick med mig Anders på Caj istället. Och minsann, där dök exHustrun upp oförhappandes. Trevligt.
Shiiit Påmfritt vad bra han var, Caj K. Så närvarande, spontan och lekfull. Och vilka texter!


Intimare än så här blir det inte. Vi var väl tjugo i publiken och maestro själv blandade och gav. Plötsligt for han ut i köket och hämtade en text han nyss skrivit och så spelade han den. Så härochnu, så starkt, så oerhört mycket känslor.
Fem stämda strängar av fem möjliga.


Tack, Caj och arrangören!

torsdag 20 oktober 2011

Pensionärer del 2

Träffpunkt Stattena, ett tjugotal pensionärer, damer förutom en enda karl, kaffe och kanelbulle först, underhållning i form av trekvart standup sedan.
Trivsamt, minst sagt.



onsdag 19 oktober 2011

Pensionärer del 1

Precis efter lunch. 30 pensionärer från SPRF i en konferenslokal. Perfekt läge.
Och det gick också väldigt bra. "Det var det trevligaste jag hört på väldigt länge" och (mitt under föreställningen) "Var har du varit hela tiden, du är ju bättre än (namnet på känd komiker)" var två av omdömena. Sånt värmer gott i höstrusket.
Det blev en kort och intensiv föreställning på ca 20 minuter, men jag körde ändå både "modem" och "amazon", två helt nya rutiner. Och två sånger.
Kul jobb och alla visitkorten gick åt efteråt. Det lär bli fler pensionärsgig.
Ja, i morgon blir det faktiskt ett till.

tisdag 18 oktober 2011

SNACK

I Hässleholm finns ett gäng komiker som driver klubben SNACK och ikväll var Adde M dragplåster.


Bra inramning, finfint arrangerat. Jag hade bett om 10 minuter och på plats förhandlade jag till mig 12 minuter. Jag körde 14.
Inledde med Vista och sedan var resten nytt och det gick jäääävligt bra. Sjukt skönt. Jag trodde på skämten och levererade dem ordentligt. 12 starka minuter nytt!! Wordfeud, modem. Juholt och bilar. Vasektomin. Allt funkade. Extra kul att grejerna jag jobbade fram med mina kollegor igår funkade.
Nu är jag sugen på att skriva mer och mer och mer och...
För övrigt var Ludde väldigt bra.

Endast på Söder

Nä, vafan, om man skulle ta och köpa en uppstoppad kanin som röker pipa...



Stå upp för din dotter!

Kloke Johan tog upp det för ett par år sedan och nu är det diskussion igen. Hallååååå. Självklart skall HIF ha flick- och damfotboll. Det är för h....e 2011, inte femtiotalet. Det är inget att diskutera, vill vi ha ett jämställt samhälle är det bara att gå först. Man kan inte ställa sig sist i ledet och hoppas på att det ändrar sig av sig självt. HIF är dominerande i Helsingborgs idrottsliv och kan och bör gå i spetsen för att aktivt ändra synen på tjejidrott, damfotboll och könsroller. Det är bara att sätta igång. Nån har väl en dotter?

söndag 16 oktober 2011

Mr 100%

Mitt konferencierskap i lördags kväll var 100%. Samarbetet med servering, artister och arrangören funkade perfekt. Min standup var lyckad, även om jag körde en del gammalt material. Timingen var superb.
Men bäst var Kims frieri från scenen. Jag hjälpte till och styrde upp timingen och hur det skulle inramas och det blev suveränt. Alla stod upp och jublade och inte ett öga var torrt. Det var fanimej bland det finaste jag varit med om på en scen.
100%!



lördag 15 oktober 2011

Intensiva dagar

Just nu två timmars paus och sedan skall jag vara konferencier och komiker på ICAs fest på Sundspärlan.
Hela dagen har jag varit moderator på deras workshop och det gick lysande. Folk jobbade bra och vi höll tiden perfekt.
Igår delade jag konferecierskap med Lena på Regionservices fest på Glasklart. Vi hade verkligen jobbat med förberedelserna och det gick också helt ok men vi kämpade med timingen och lyssningen och hade lite otur med att ett fel smugit sin in i manus och vi märkte det inte från scen. Tråkigt när vi jobbat så hårt. Förargligt, men inget att göra åt, skadan är skedd.
Men allt som allt helt ok.

Nu måste jag ta en powernap innan sista passet.
Som jag längtar tills morgondagen. Helt ledig, bara göra kul saker, kanske paddla...sova länge...gå på bio...



torsdag 13 oktober 2011

Lång väntan på Godot

Lång och bra dag idag. Jag var på kontoret åtta och jobbade effektivt hela dagen, mest med helgens två gigantiska konferencierjobb, men hann även
med bokföring och få avslut på ett par bokningar. Skönt. Det tog hela dagen och sen hann jag med ett träningspass innan jag och Anders kastade i oss lite mat och susade till Stadsteatern där Tove mötte upp.


Jag hade sett fram emot att se I väntan på Godot, min favoritpjäs sedan tidigt åttiotal, och jag blev inte besviken. Jag tycker att det var en riktigt bra uppsättning och jag gillade att det var ganska fritt från tolkningar utan man lät pjäsen tala. Riktigt inspirerande.
Det är en lång föreställning, två och en halv timme, men det var inga problem. Andra akten var lysande. Det är en jäkla bra pjäs!
Lång och bra dag.

onsdag 12 oktober 2011

Revanch!

Säsongspremiär på The Tivoli ikväll.


Publiken svek så det var inte fullsatt, men det blir ändå finfin stämning. Grymt bra arrangerat.
Jag körde en klassisk uppvärmning på 20 minuter och samma material som haltade igår satt bättre idag. Vasektomigrejen är lite för känslig ännu, men med finslipning kan det bli riktigt bra. Wordfeudgrejen satt jäkligt bra och ett Juholtskämt gick hem så det small om det.
Skönt!
Måns och Özz kör just nu sin dubbelakt och de är jävligt tighta och snabba. Mycket härochnu och massor av spelglädje. Proffs.
Bra kväll, men var är publiken?

tisdag 11 oktober 2011

Dåligt!

Ojojoj. Såå dålig har jag inte varit på år och dag. Men jag hade ju bestämt mig för att bara köra nytt och en del av materialet funkade men leveransen var under all kritik. Stressad, osäker, svamlig.
Inte bra!
Tack i alla fall till Mattias och Mats som driver Garva på Harrys i Malmö för att jag fick tio minuter scentid där det var okej att inte leverera.
Dessutom gjorde jag något jag inte gjort på länge, om någonsin, jag smet i pausen. Sorry kollegor, men jag var tvungen att ta mig hemåt och slicka såren.


söndag 9 oktober 2011

Igår...

...var jag så trött innan föreställningen att jag knappt kunde stå upp. Bokstavligen. Låg på rejält sovminus. Huvudet snurrade.
Men jag är väldigt glad att jag ändå spettade mig ur sängen tidigt i morse och paddlade en timme i soluppgången på spegelblankt hav. Det var otroligt stilla och vackert och vattnet var kristallklart!
Så sedan har jag med gott samvete gjort ingenting på hela dagen. Jo, sett VM-rugby och sovit. Så skall en söndag dras.



lördag 8 oktober 2011

Bring it on

Logistikföretaget Bring hade dagskonferens på Margaretetorp idag och efter middagen på kvällen kom jag och underhöll med en timme standup.
Föreställningen började med att jag vecklade in mig i en lång dialog på engelska med en av deltagarna som inte pratade svenska. Ett sånt publiksnack kan bli så jäkla kul att det är svårt att matcha med material. Så var det ikväll.
Men efter ett tag så hittade jag rätt nivå och hade hela sällskapet i min hand och det blev riktigt, riktigt kul. Jag hade ganska mycket dialog med publiken och tappade ibland tråden i materialet. Avslutade med två ukulelelåtar.
Bra show.
Mycket körande (satte upp ljudet först och sedan hem om innan jag körde tillbaka för showen). Nu är det midnatt. Måste sova. Tidig morgonpaddling i morgon! Skall bli finfint.
Sov!




Mina vänner...

Annika, Millo och Åke är mina fina, fina vänner.


Vi har känt varandra sedan vi var ungdomar och ibland har vi inte setts på många, många år, men vi hittar alltid tillbaka till varandra. Och när vi ses är det okomplicerat, öppet och generöst.
Idag var vi på en pärla i närområdet, Hallands Väderö.
Där är oerhört vackert!


Vi hade picknick och såg på hoppande sälar


och efteråt lagade vi en himmelsk fisksoppa.


Bra dag!
Undrar hur lång tid det varar tills vi ses igen? Det kan nästan kvitta för vi kommer att ses igen och då kommer vi att fortsätta där vi var.
Fina vänner var det.

fredag 7 oktober 2011

Sjukhuset i Ängelholm

Igår hade kirurg-, gyn- och öronnäsahals-mottagningarna i Ängelholm konferens på fina Torekov hotell. Efter middagen kom de in i en konferenslokal för att dricka kaffe, och där hade jag satt upp ljud och ljus så att det blev som en riktig ståuppklubb.


Tight, nära och väldigt bra stämning.
Så sjukt jäkla kul att uppträda för det här gänget. Det tog inte många sekunder förrän rummet bubblade av skratt och det blev så mycket härochnu att jag vågade till och med köra mina funderingar kring vasektomi och Facebook. Extra galet kul att det är just de här som gör vasektomier. Mer aktuellt blir det inte.
Ja, det blev verkligen en riktig höjdare.
Och hela ssk-materialet satt såklart perfekt. Efteråt kom jag på att jag glömt spa-materialet. Shit, det hade ju funkat kanon...
Men, va fasen, roligare än så här kan det knappast bli.
Fem gummistövlar av fem möjliga.

onsdag 5 oktober 2011

Helt slut...men nöjd.

Först en hel kontorsdag där jag väl inte fick gjort så värst mycket. Sedan packade jag bilen full med ljudteknik och riggade upp det på Jacob Hansens Hus. Här blev jag återigen varse vikten av att vara ute i god tid för jag hade glömt kvällens körschema på kontoret så det blev bara att susa iväg och hämta det. Stressad!
Men sedan flöt kvällen perfekt. Jag var toastmaster och samarbetet med cateringen och serveringen var topklasse. Gästerna och arrangörerna kunde slappna av och njuta. Lite över hundra läkare och sjuksköterskor som jobbar med återupplivning av prematura barn fick en toppenkväll.
Till kaffet körde jag ett längre set men fick det inte riktigt till att svänga som det kan, men i och med att toastmasterdelen gick så bra blir totalintrycket utmärkt.
Sedan fick jag hänga kvar för att de använde mitt ljud till dansen och jag var toksugen på att dansa med, med det var ju deras fest och jag var där för att jobba.
Sedan blev det nerpackning och iväg med grejorna till förrådet och sedan leta parkeringsplats i en halvtimme och nu är klockan två på natten och jag är inte ens nära att kunna gå och lägga mig...
Lång dag.
Trött.
Men kan inte sova.
Postgigvakenhetssyndrom.


tisdag 4 oktober 2011

På gång!

Jäklar vad jag är sugen på att uppträda på klubb nu. Där är det lättast att testa nytt och nu har jag flera riktigt bra grejor på gång. Göran och jag har hittat en arbetsmetod som är kreativ och effektiv och det är oerhört skönt att känna inspirationen bubbla igen. Jag har haft nästan ett helt års total torka i min kreativa process. Ett helt jävla år utan något nytt material!
Snart börjar The Tivolisäsongen och då skall jag finslipa in materialet i samarbete med publiken.
Det skall bli grymt!
Kanske jag skall försöka få en rookietid nånstans? Fanken att HECK inte finns längre...



söndag 2 oktober 2011

Oj vilken paddling!

Tät, tät dimma, kalla vindar först i ryggen och sedan i nosen. Tur och retur Hittarp. Väldigt, väldigt bra!
Träningsvärk i morgon...



lördag 1 oktober 2011

Sjunde och sista...

...föreställningen i veckan blev också den svåraste. Jag kom in snett i matchen, svamlade, pratade för fort. Men jag kämpade mig in igen via ett annat spår, körde det och plötsligt tog det slut. Växlade över åt ett annat håll och fick tag i det igen, men plötsligt tog det stopp där också.
Och så höll det på. Hela föreställningen.
Jag var forcerad och det är inte bra, men å andra sidan krävde situationen, festen, sällskapet att det var mycket energi.
Kanske att det var ok ändå.
Jo, det var det.
Ok.
Och i morgon är det söndag. Vilodag.



Allergi, allergen, Allergon.

Allergon tar fram extrakt åt allergiindustrin. De plockar och odlar och förädlar pollen, mögel och kvalsterbajs. Och allt annat men kan vara allergisk mot.
Det är ju lysande.
Idag var det öppet hus för de anställdas familjer och efter rundvandring blev det buffé i ett tält. 170 pers varav rätt många barn.
Jag var lite konferencier, styrde upp buffén, kratrade manegen och presenterade trollkonstnären Peter Rosengren och så ståuppade jag.
Det gick väldigt bra.
En märklig incident var att solen stekte så varmt genom ett plastfönster i tältet att plötsligt så brände det till i mina svarta jeans. Riktigt så jag hoppade till. Otroligt att det är så varmt den 1 oktober. Det kokade i tältet och scenen var stekhet.
Och det var min standup också!
Så det så!