måndag 30 januari 2012

Rondo

Kort rapport: körde till Göteborg och Rondo där Brobyggarföreningen hade fest och ja, de bygger verkligen broar. Körde två set och det var hur lyxigt som helst med full service av ljudtekniker och scenmästare och fantastisk scen och publik helt intill. 480 personer, mestadels män. Se där, en kort rapport.
Och just det, det gick mycket bra.
Nattkörning hem och nu två timmars vila innan turen går vidare mot nästa stopp: Egypten!

Malmö Comedy Festival

Igår var det comedyfestival i Malmö. 65 komiker uppträdde och jag hann bara se en liten, liten del av det själv, men det mesta av det jag såg gjorde mig glad. Kvalitén var riktigt hög. Det kändes också som om arrangemanget flöt på bra och det är bara hatten av för alla MACKare och andra frivilliga som lägger ner så mycket jobb!
Själv var jag konferencier vid två tillfällen och det är ju kanske min bästa gren, så det var stabilt. Det är vansinnig tidspress så man hinner inte göra så mycket av konfandet, men det kändes ändå säkert och bra.
Dessutom hade jag en 15-minutersspot och det gick väldigt bra. Väldigt.
Jag fick verkligen till det och fick också mycket beröm av publik och kollegor efteråt. Bra boost för egot, men framförallt ett kvitto på att det går framåt. Jag var inte det minsta nervös inför min spot utan bara sugen och laddad. En fin känsla.
Hela festivalen är som en personalfest för komiker. En del kollegor har jag känt i fjorton år nu så vi har hunnit träffas en hel del och följt varandras liv på och utanför scenen. Många är verkligen goda vänner och trots att det såklart finns en hel del konkurrens så är den övervägande känslan är att det är stöttande och sympatiskt mellan kollegorna.
På middagen efteråt delade arrangörerna ut diplom till några som de tyckte förtjänade det, och jag blev verkligen ärligt överraskad när mitt namn ropades upp. Tack snälla Lena och ni andra. Det värmde in i hjärteroten!
Bra festival!



onsdag 25 januari 2012

Kyrkorådet

I lördags var jag på kyrkorådet i Kvistofta och uppträdde och det var hur kul som helst. En anings avvaktande i början, men efterhand var fler och fler med på tåget och det tog inte många minuter innan rummet kokade och efter en halvtimmes föreställning fick jag en otroligt lång och varm applåd. Och det blev extranummer!
Ja, det var verkligen en härlig show och ett fantastiskt mottagande.
En konstig grej var att jag spelade fel på ukulelen flera gånger. Jag kom helt enkelt vilse om och om igen. Även om jag kan låtarna. En mycket märklig känsla där lösningen är att sluta tänka och bara fortsätta. Men hur lätt är det i situationen?



Fria val?

"Men vilken är det som är i reklamen?"
Så sa kvinnan till expediten på apoteket, inte Apoteket utan nåt med ett hjärta, när hon skulle välja nässprej. En bra illustration av illusionen av att konsumenter styr marknaden via sina fria val. Så är det ju inte. Inför den djungel av olika sorters nässprej med olika verksam substans, med och utan tillsatser och rena kopior med andra namn är det omöjligt att göra ett fritt och klokt val. Någon styr. Och inte är det enskilde konsumenten.
Själv skulle jag ha en hostmedicin, men den jag brukar köpa hade de inte. De hade bara en sort.
Däremot hade de en hel vägg, och en speciell expedit därtill, med hudkrämer.



lördag 21 januari 2012

Två starka jobb

Det har varit ett långt och intensivt dygn. Det började med att Värnamoföretaget IDATA hade kickoff på Olympia med fotbollstema och jag agerade journalist och gick runt och pratade med folk och ställde dumma frågor. Det blev väldigt trevligt och avslappnat och jag hann även med en kort men rolig intervju med Jesper Jansson. Sedan bar det av till Gastro där jag fortsatte med intervjuandet innan det blev dags för mig att hoppa i bilen och köra till transportföretaget Haanpaa som också hade kickoff.
Föreställningen där blev en riktig höjdare, en solklar femma där jag gjorde allt rätt och jag fick en sån där närvaro och kontakt som man önskar det var varje gång. Det är nästan omöjligt att beskriva men den energi och laddning som blir i rummet är magisk. Mycket härochnu och härliga ordväxlingar. Riktigt, riktigt kul. Tack Anna för bokningen och mottagandet och nu vet jag mycket mer om transport av vätskor.
Sedan var det bara att packa ihop snabbt och susa tillbaka till Gastro där IDATA-gänget nu hade lagat mat och jag skulle köra en ståuppa. Thomas som filmat drog till hotellet för att redigera och jag packade upp ljudet och körde sen en riktigt spontan och intensiv föreställning till. Jag kände verkligen att jag kunde ta med mig energin från förra föreställningen och jag kände mig stark och säker. Två finfina jobb på en dag!
Efteråt var jag väldigt trött och jag hann hem precis lagom till att postgigvakenheten skulle kicka in. Så det blev inte många timmars sömn...
Upp istället i arla morgonstund och ner till hotellet för att se filmen som nu var klar och jag tycker att det blev väldigt bra, fyndigt och smart. Så jag kände mig lugn inför summeringen av deras kickoff och filmen fick också väldigt mycket skratt.
Det var ett intensivt dygn med bra och smidigt samarbete med tjejerna på Hanse.
Nu blir det 22 minuters vila innan jag skall köra till nästa föreställning. Kyrkorådet i Kvistofta. Det blir nåt annat det.



torsdag 19 januari 2012

Yes, yes and yes!

Idag förlorade jag oskulden. Eller jag uppträdde på engelska för allra första gången. Det kanske inte är samma sak. Men ändå.
Jag var faktiskt lite orolig för hur det skulle kännas att köra på engelska och hur fri och spontan skulle jag kunna vara? Det visade sig att jag hade riktigt bra koll. Såklart stakade jag mig lite och vissa poänger dog eftersom jag inte var klockren i mina referenser och ordval, men å andra sidan så kändes materialet fräscht och jag var riktigt snabb emellanåt.
Jag körde 40 minuter!!!
Lite märkligt att man ville ha underhållningen på engelska för utav 60 personer var det två som inte pratade svenska. Men jag körde på och de skrattade och jag hade kul och jag ger mig själv högt betyg. Lokalen var jättesvår, men de hade gjort det absolut bästa av situationen och tekniken och scenen var toppklass. Proffsigt gig.
Vilka det var? IKEA, såklart.

tisdag 17 januari 2012

Läget?

1 umgås och övningskör mycket med yngsta dottern. Snart, mycket snart, uppkörning. Hon kör bra. Det blir ett körkort.
2 har börjat jobba, men inte med full fart. Fixat med bokningar och planerat våren. Lite kontorsjobb. Typ.
3 har börjat jobba med Göran. Två träffar nu. Det funkar väldigt bra. Skrivit material och spånat på gemensamma projekt. Känns riktigt positivt.
4 varit kulturell och sett konstutställning på Louisiana, cabaret på Dunkers, bio på Röda Kvarn (måste nån gång skriva och berätta om de intensiva åren 1986-1988 då jag nästan bodde på Röda Kvarn dygnet om) och varit på konsert på The Tivoli.
5 tränat. Jäklar vad jag tränar! Jag har inte varit i så här bra form sedan...sedan...1984. Verkligen. Jag känner mig stark och jag längtar verkligen till afropasset och boxpassen.
6 fått några nya och bra vänner. Det är superhärligt!
7 längtar till våren. Skall paddla och dyka. Åka till äldsta dottern i Paris. Leva.
8 åker snart till Egypten och tokdyker. Håller på med min utrustning som bara krånglar och strular.
9 ser fram emot flera spännande jobb i denna veckan och inte minst lite senare i vår. Gör mitt livs första föreställning på engelska i övermorgon!
10 jobbar hårt med att bli en bättre och öppnare människa. Det går riktigt bra!



torsdag 12 januari 2012

Kul på Kärnfastigheter

Två chefer går i pension. Det blir fest. Trevligt gäng. Jag kommer med min minsta ljudanläggning och kör en hel föreställning. Jag har kul. De har kul.
Tänk så bra det kan vara!



tisdag 10 januari 2012

Ovanlig januari

Januari är normalt årets sämsta standupmånad. I fjol hade jag t.ex ett gig. I år har jag massor att göra. Det blir helt klart min bästa januari någonsin. Dessutom trillar bokningarna in nu. Våren börjar redan arta sig och det blir en hel del offentliga spelningar. Och Göran och jag har spännande projekt på gång. Och snart skall Yngsta Dottern ta körkort. Det kommer att gå bra. Och nu skall jag träna. Bara en sån sak. Vilken januari!

söndag 8 januari 2012

Vaxjo

Så, årets första jobb/föreställning avklarat och det gick helt ok även om jag var ganska ringrostig efter ett låååångt juluppehåll. Personalen på två av Växjös hotell hade personalfest och jag var toastmaster/underhållning och det flöt på fint. Jag hade en hel del utmaningar i form av lokal, ljud och ljus osv, men jag hanterade det och gjorde det bästa av situationen. Och jag fick skratt. Bara en sån sak. Nu blir det för ovanlighetens skull hotellnatt och i morgon kör jag till Göran i Markaryd och sedan skall säsongen vara igång. 2012, året då...