söndag 26 februari 2012

Parkinson

Jag var hos föreningen Parkinson Skåne i Lund igår. Det var ett riktigt trevligt arrangemang med cirka femtio pers som skulle ha årsmöte, men först blev det lunch, lite allsång och standup. Jag glömde kolla klockan när jag gick på men det kändes som ett lagom set på cirka 40 minuter. Jag körde en hel del gammalt material och mycket som en del av dem hört förut, jag har varit på en del lokalföreningar, men det kändes ändå väldigt avslappnat, personligt och säkert.
Det är en jäkla sjukdom och ändå är stämningen varm och positiv, det gör en ödmjuk. Efter min föreställning var det kaffe och lotteri och jag stannade kvar och var även med och hjälpte till med lotteriet. Jag hade helt enkelt ingen lust att åka hem och det blev många fina små samtal innan det var dags för årsmötet och tid för mig att åka.
En bra lördagseftermiddag.



fredag 24 februari 2012

Rubys i Göteborg

För att göra en lång historia någorlunda kort så var jag konferencier på Rubys i Göteborg igår och min insats på scen var medioker, men ändå godkänd, tack för hög lägstanivå, så jag fick inte rummet att rocka som jag vill och kan. Lokalen är svårjobbad för konferenciern för man når bara de som sitter närmast och just igår skulle man behövt bearbeta de som satt längre bak. Det stressade mig lite så det blev en sån gång när det mesta studsar snett och man (jag alltså) liksom ser det hela lite från sidan och inte är mitt i. Om nån fattar vad jag menar.
Det var komikertätt på Rubys för både Ove Haugen och Al Pitcher kom och hälsade på och eftersnacket i logen var världsklass med bra analyser av comedy. Lasse Karlsson och Kristoffer Appelqvist har ju sjukt mycket erfarenhet och hela samtalet mellan oss fem var av Talking Funny-kvalitet. Generöst och insatt.
Proffs.

torsdag 23 februari 2012

Vilken dag!

Började med Lunchbeat på The Tivoli. Hundra pers som dansar i en timme. Varmt och svettigt och mycket energi. Måste gå nästa gång också! Det är riktigt kul, även om jag kände mig lite låg i början. Men energin kom efter hand.


Raffe var DJ.


Och sedan for jag till Grevie där Hasse Kvinnaböske Andersson lockat 300 personer till Skivor till Kaffet. En och en halv timmes musikquiz för en vuxen, läs äldre, publik. Jag var hemlig gäst och det gick jättebra. Jag var rolig, men förkyld, och tappade rösten mot slutet.
Och så märkligt att just idag var det en hel busslast från Ljungbyhed! Grannar och kompisars föräldrar och...
Hur konstigt som helst.
Hasse är en härlig människa och hela arrangemanget andades värme och mänsklighet. Fint.


Korten backstage i Grevieparken går inte av för hackor. En traktor?


Frestande?


Och sedan körde jag till Göteborg och Rubys.
Men det blir ett annat inlägg.

tisdag 21 februari 2012

Grekland

Jag har varit i Grekland ganska många gånger.


Jag minns ett samtal med en grekisk man på ön Ikaria 1984 där vi pratade om hur samhället fungerade och jag förundrades över hur Grekland kunde fungera när de betalade så lite skatt. Detta var alltså före 1992 och på den tiden det var okej att vara svensk och tycka att det var okej med skatter.
Sedan var vi rätt många gånger på bland annat fina ön Andros


och varje gång tänkte jag att det var konstigt att så lite av de pengar som vi kom dit med gick till vit verksamhet. Det var inte många kvitton på tavernor och rumsuthyrningar där inte.
Och en gång var jag på det lilla bankkontoret samtidigt som det var pensionsutbetalning och jag fattade inte hur de kunde få så mycket i pension. Alla tog ut allt i kontanter, rejäla summor.

Men så funkade det inte heller!
De kunde ju bara frågat mig.

Men grannt är där!






lördag 18 februari 2012

fredag 17 februari 2012

Hjärnarp

Gigrapport 2:
På GPA i Hjärnarp firades tre medarbetare som fyllde 50+50+40 och det blev lunch i konferensrummet och sedan smög jag in och körde en halvtimme om medelåldersfrågor. Hur trevligt som helst.
Ja, ungefär så var det.



Motorfolk

Gigrapport 1:
Hyllinge motorsällskap arrangerar bland annat motortävlingar på Ring Knutstorp och igår höll de årsmöte på Kågerödslund i Kågeröd. Efter årsmötet blev det väldigt god och hemlagad middag med bland annat porterstek och pressgurka och sedan körde jag en halvtimmes show som funkade helt okej. Jag gick vilse i materialet ett par gånger, men det kändes ändå stabilt.
Ja, ungefär så var det.

onsdag 15 februari 2012

Mästarträffen

I måndags var det sjunde året som jag höll i Mästarträffen på Rådhuset. Det är staden och HISO som uppvaktar alla som blivit seniormästare i VM, EM, NM eller SM med en present och en middag på Rådhuset. I år var ju HIF med så det var 83 mästare och 44 kom till träffen. Nytt rekord!
Det var mycket kampsport och det var även i kampsport som våra två världsmästare är aktiva, Mats Nilsson och Therese Gunnarsson.
Jag försöker varje år hitta nya infallsvinklar i mina frågor och det funkade bra även i år. Nu var det många som skulle intervjuas och min förberedelsetid är väldigt kort, men jag tycker att det ändå blev riktigt bra. Även om jag hade fått några felaktiga uppgifter så att några intervjuer innehöll mer än lovligt med faktafel. Men det var bara att släta över och gå vidare.
Ett trevligt och lättsamt arrangemang där aktiva idrottsmän från helt skilda sporter får chansen att träffas och utbyta erfarenheter.
Här står lite.

måndag 13 februari 2012

Bilder från min dykresa till Röda Havet

Jag var i Egypten och dök en vecka med Colona i Hurghada. Det var alldeles utmärkta dykutflykter och ganska enkla och stillsamma dyk. Jag hade tur med dykbuddies och dök mest med Ulf från Uppsala.
Jag var i Hurghada för två år sedan och det mesta var sig likt. Det är fortfarande rörigt, högljutt och spännande annorlunda.
På ett av dyken mötte vi en livs levande delfin som var upptagen med att äta på en manet. Jag hann få fram kameran och filmade och kom helt inpå. Det är väldigt vackert och mäktigt.



Jag fotograferade en del under vattnet. Det är nästan omöjligt att beskriva mångfalden och färgprakten på annat sätt. Se själv:
 Närkontakt!
 Blåprickig stingrocka:
 Som i ett akvarium:


 Och så här kan också en fisk se ut:
 Sällsynt mjukkorall, ca fem centimeter:
 Kan du se stenfisken?

 Hallåååå! Här är jag!
 Men bäst är nog ändå korallerna och alla vackra formationer:


Det ger mersmak så det blir fler resor till Röda havet. Nästa gång kanske till Brothers. Om det inte blir Filippinerna före...eller...