fredag 30 mars 2012

Perfekt företagsfest på The Tivoli!

Så bra det är på The Tivoli!
Ikväll hade trädgårdsanläggarnas förbund fest och när de kommer står Hasse och jag i dörren och tar emot och det är dukat mysigt med långbord framför scenen. Innan maten berättar jag om menyn, om The Tivoli och kör lite publikprat och några minuter standup. Sedan äter de en trerätters och Eva och Tanja sköter det elegant och gästerna roar sig med lite allsång och jag kan gå in och lyssna på Popcornkonsert.
När alla fått dessert så kör jag en halvtimmes standup som sitter till 100%. Bra lyssning och bra publikkontakt. Perfekta förutsättningar.


DJ Natalie kör igång och det blir dans och alla myser och några vill gå hem och jag hamnar i garderoben och det är superstämning och nöjda gäster och jag trivs.
Det är så jäkla bra!

torsdag 29 mars 2012

Hesslebaren

Det var trångt på scenen när Göran och jag gjorde Stående Ovationer på mysiga Hesslebaren i Kristianstad ikväll.


Det kändes kontinentalt och internationellt under valven och allt var perfekt ordnat. Supertrevliga krögarna bjöd på god mat i kanske mysigaste backstagen hittills:


Micke H är arrangör och han körde också ett snyggt set smart comedy. I övrigt körde Göran och jag två akter på ca 30 + 60 min med mycket improvisation och en viss förvirring. Vi glömde en hel del, men i gengäld blev det tokigt och spontant.
Hesslebaren är perfekt för standup i det mindre formatet. Alla kollegor: ÅK DIT! Hur trevligt som helst.

För övrigt var jag på lunchbeat på lunchen. Disco i en timme. Jag dansade så svetten lackade och det är så gott, så gott, och jag ler och ler och ler...

onsdag 28 mars 2012

Genant

Föreställningen igår var en minst sagt annorlunda upplevelse.
Publiken bestod av fotbollsfolk, allsvenska tränare, ledare och journalister. Och av någon anledning ville de inte skratta. Och så kan det vara, jag har upplevt det någon enstaka gång, speciellt när det är en homogen grupp med mest män. Men jag kan alltid åtminstone få till en god stämning. Och så var det även igår. Många som log och var med och skrattade (fast inte så många som vågade skratta ut).
Men sällan, nej aldrig, att det är så uppenbart dömande och negativ utstrålning från vissa i publiken. Riktiga energislukare.
Nu visar det sig att delar av publiken, starka personer som präglar lokalen och stämningen, satt och twittrade under föreställningen. Och inte var det snälla saker. Klart att de inte är närvarande om de sitter och skriver till varandra (de var i samma lokal). Extra trist att det även var folk från HD som eldade på i twitterflödet.
För jag var inte dålig, det var jag inte. Men stämningen i lokalen var inte bra och jag lyckades inte vända det till min fördel.
Erfarenhet: uppträd inte om folk sitter med telefonerna framme!
Nu släpper jag detta. Trist för mig som stod på scen, men minst lika trist för de som arrangerade och för personalen på Parapeten. Bristande respekt, helt enkelt. Genant.

tisdag 27 mars 2012

Nya erfarenheter

Jag var riktigt sugen när jag stack till Parapeten idag. Jag hade skrivit en del bra specialskämt och varit och satt upp ljud och ljus. Inget tydde på att det skulle bli svårjobbat.
Men det blev det.
Jag fick inget gratis och det var mycket länge sedan jag upplevt så svaga reaktioner från publiken. Det blev ingen närvaro och inte ens specialskämten fick bra betalt.
Så kan det gå.
Men jag kämpade på och kunden var nöjd efteråt och jag kan inte vara missnöjd själv. Det fanns inte mer att hämta, helt enkelt.
Man kanske kan sammanfatta det med: karlar!
En intressant sak var att jag körde i två set och fick en paus mellan och jag skrev lite på facebook om hur jag hade upplevt första setet och jag fick så fina och stöttande kommentarer så det var inte alls så jobbigt att sitta själv backstage. Tack också till Göran som stöttade upp starkt via sms.
Nu ett postgigvakenhetssyndrom på detta.

lördag 24 mars 2012

S

Lunchtid och jag är klar med dagens första föreställning.
Socialdemokraterna i Helsingborg hade årsmöte på förmiddagen idag och jag var kulturinslaget.
Det gick väldigt bra.
Specialskrivna skämt is da shit!
Så var det.
Nu: skriva fotbollsskämt.

torsdag 22 mars 2012

Stående Ovationer

Två stående ovationer och ett extranummer till Görans och min föreställning som hade premiär på MACK idag. Och det gick verkligen väldigt bra.


MACK är Sveriges bästa scen och publiken är lysande. Blandade åldrar, närvarande, lyssnande, härliga. Det är perfekt.
När vi kom till Malmö upptäckte vi att mixern låg kvar i Helsingborg. Katastrof! Vi hade med all teknik och skulle ju sköta allt från scenen. Ny plan! Vi fick köra på MACKs grejor och Mats (som för övrigt körde i första akten med Pierre) fick rycka in som dj och ljudtekniker och det gjorde han utmärkt.
Själva föreställningen blev precis så tight, lekfull, spontan och rolig som vi tänkt. Allt funkade och vårt samspel var smidigt och elegant. Vi vågade ge oss ut i det okända och pratade mycket med publiken och fick in dem i vår värme. Det blir magiskt härligt.
Jag tycker verkligen att det blev en höjdarkväll och vi fick många fina ord från publiken efteråt. Mysigt!
Om en vecka kör vi i Kristianstad!

tisdag 20 mars 2012

123 Schtunk

Så otroligt bra de är! Samspelet, närvaron, intensiteten, storyn, lekfullheten. Det är världsklass.
Och väldigt inspirerande.
Kung Lear på Stadsteatern igår var en härlig upplevelse.
Det är en balansgång som de sysslar med när de bjuder in publiken så, för det finns alltid nån som blir scenkåt och skall "hjälpa till" med roligheter, men de klarar det precis, precis.
Det är väldigt snyggt!
Världsklass, helt enkelt.



torsdag 15 mars 2012

Erikslund

Utanför Ängelholm ligger hotellet Erikslund och där arrangerar Elin Nordén standup ett par kvällar om året. Ikväll var det Ankan Johansson, jag och fyra till som körde.
Publiken var blandad och kom från hela nordvästskåne så förutsättningarna var perfekta. Bra scen, bra ljud. Bara att köra.
Det blev en stark och stabil kväll där alla gjorde bra ifrån sig. Själv körde jag 27 finfina minuter med mycket av mitt senaste material. Jag är mycket nöjd.
Ankan avslutade starkt.


Sammanfattar: en bra standupkväll med god mat, fin backstage, bra konferencier och starka rookies, och två bra huvudnummer. Och en härlig publik med en kvinna mitt i publiken med ett underbart smittande skratt. Perfekt!

onsdag 14 mars 2012

Hillesgården

Det var många år sedan jag var så nervös som jag var inför kvällens föreställning på Hillesgården.


Dels jämförs man med alla andra fantastiska underhållare och estradörer som gästar dem och dels skulle jag göra två hela akter. Själv!
Dramaturgin löste jag genom att ha med den eminente musikern PO Nilsson och jag kunde därmed göra tre riktigt starka sångnummer. Då känns föreställningen mer som en kabarét än en vanlig standup.
Och det funkade.
Faktiskt blev jag överraskad över hur bra sången lät, speciellt i soundcheckningen. Kan jag få till det så nån gång med adrenalinpåslag också, så jäklar!
Jag skulle som sagt göra två fyrtiofemminutersakter och med hjälp av en klocka på scenen (proffsigt, precis som ALLT annat runtomkring) hade jag järnkoll och gjorde EXAKT 45 plus 45 minuter!
Hur proffsigt är det då?
Bemötandet, tekniken, maten innan, kanelbullen i pausen. Allt är superduper!


Och föreställningen blev väldigt lyckad. Jag var säker och stabil, även när jag glömde text och spelade fel, och jag är mycket nöjd. Detta får anses vara premiär på "Femtio, frånskild och förvånad". Så här skall formen vara, det här formatet trivs jag med. Lite stressad över att jag fick köra mycket som var gammalt, men jag ville hålla mig till temat så mycket som möjligt. Men publiken trivdes och det var nog första gången som en majoritet av publiken sett mig uppträda förut.
Och så kul att det kom så många! Säkert hundra pers i publiken. Så stolt jag är!
Tack till alla på Hillesgården och honung istället för blommor är hundra procent rätt!


Det här känns riktigt, riktigt bra!

lördag 10 mars 2012

Vilken bra dag!

Hade en heldag med goda vännerna J och K. Och vilken dag sedan!
Först finfina Fotografiska och inkluderat obligatoriskt cafebesök med topputsikt.


Bilderna, stämningen, lokalerna!
Världsklass.



Och sedan var vi på vildmarksmässa och såg allt för många prylar och kläder för att det skall gå att ta in, men min sugenhet på en kajak blev inte mindre!


Och som lök på laxen en härlig familjemiddag!
Sen är det lätt att gå iväg och roa på Norra Brunn!

Bra på Brunnen

Ikväll var det bra. Jag var stark och samlad och det blir en klar fyra. Det får kvällen som helhet också och Tobias J var säker och Peter W var bubblig och go.
Bra kväll och finfin feedback från publiken efteråt.
Tack för det.



Vilse i brunnen.

Igår var jag på Norra Brunn. Kvällen sammanfattar jag med: "Jag gick vilse."
Jag gick vilse i rollen som konferencier och mitt material. Det blev ostrukturerat och bitvis forcerat. Betyg: svag trea där "skapa stämning" får en fyra och "leverera skratt" får en tvåa.
Men det var avslappnad mysstämning på Brunnen och Marvin var och tittade och gav bra feedback och eftersittningen i köket med vitlöksbröd och öl var toppklass.
Idag ser jag fram emot en heldag med Johan på Fotografiska Museet och Vildmarksmässa och dagen toppas med att jag välter Brunnen. Bra plan.



torsdag 8 mars 2012

Stadion-gig!

Visst kan man kalla det ett stadiongig. Jag var ju på Malmö Stadion (vägrar kalla den för banknamnet). Visserligen i konferensdelen, men ändå.
Det är en imponerande byggnad, riktigt bra.
IT- och teknikföretaget Cygate hade sin stora kunddag med sporttema och efter mässa och flera föredrag var det min tur att bli presenterad av den utmärkte sportkommentatorn Roberto Vacci som var moderator. Vacci kommenterar cykel på Eurosport och det gör han vääääldigt bra. Han kan verkligen lyfta sporten.
Jag skulle köra 40 minuter, men programmet var lite försenat så jag slutade som planerat prick 18 och klockade in på 35 minuter. Jag körde sport- och tekniksnack så mycket jag kunde och det funkade finemang. Kul att se att en del material som annars verkligen går hem, inte alls hugger när alla i publiken har samma referenser. Nä, de tyckte inte alls att Flashplayer var något konstigt...
Men jag hade bra kontroll och kände mig stark och säker och det är aldrig fel. Svensson levererade.
Finfint arrangerat av Contrast med proffsscen, proffsljud och genomtänkt totalkoncept. Gott.
Efter föreställningen hängde jag kvar i Malmö och gick på Oslipat på Babel och där var det komikertätt, som vanligt. Kul att träffa hela malmöligan. Det är otroligt coolt att Fritte o Marcus lyckat jobba upp en scen som drar fullt hus. Kristoffer Appelqvist var väldigt bra, igen. Han är verkligen i zonen.

onsdag 7 mars 2012

Walk and talk

Vilken bra start på dagen! Solsken, lite bitande kyla och trevligt sällskap.
Jag hade hittat Walk and Talk på Facebook och tyckte att det lät som ett sammanhang som kunde vara bra för mig. Man träffas och promenerar, pratar och nätverkar, byter visitkort och erfarenheter.
Vi var tretton stycken som traskade runt Pålsjö skog i en dryg timme och var tionde minut bytte man samtalspartner och jag hann prata redovisning, coaching, bloggar och fönster, bland annat.
Riktigt trevligt och ett kul initiativ.
Håll koll via Facebook!



...och så gick vi förbi ett "vägbygge för dvärgar" som hade fikapaus:


(obegripligt om man inte hört mitt skämt om reflexvästar)

söndag 4 mars 2012

Företagarförbundet

I fredags gjorde jag en föreställning på en mingeltillställning på Mollbergs. Mingel och standup är egentligen en riktig no-no, men nu skulle det vara ett föredrag först och sedan jag så det kändes som ett helt ok upplägg. Och det gick också riktigt jäkla bra!
Ett femtiotal småföretagare i Företagarförbundet nätverkade med en afterwork och jag körde en 20, kanske mer, minuter och jag var stabil som ett träd (sten?) och hade bra flyt och skön energi och det blev en finfin liten och spontan föreställning. Riktigt, riktigt gott.
Jag hoppas att det kan ge en bokning eller två. Och annars så hade jag i alla fall kul och trevligt.

För övrigt övar jag mig mycket på att nätverka. Det har aldrig varit min bästa gren, men jag lär mig lite i taget. Nästa vecka skall jag vara med på Walk and Talk, t.ex.
Mingla, ta kontakt, dela ut visitkort...
Jag övar.
Hoppas hitta en marknadsförare som jag kan samarbeta med och som kan hjälpa mig att nå ut på ett nytt sätt. Ny hemsida? Nytt pr-material? Logga?
Kanske till och med en strategi???
Nytt sätt att tänka.


lördag 3 mars 2012

Galet gig

Göran och jag testade konceptet Stående Ovationer på ett företagsgig i Ljungbyhed idag. Vi körde en dubbelakt till middagen efter att först ha agerat toastmasters och hållit i en musikquiz.
Det var första gången vi körde dubbelakt och det märktes för bitvis funkade samarbetet elegant och vi kompletterade varandra och lyfte men bitvis blev vi för forcerade och stressade.
Vi skrev en sång på plats med ord som vi fick av dem och den blev riktigt, riktigt bra.
Hela kvällen dominerades dock av att en kvinna i publiken svimmade och föll handlöst och slog sig i ansiktet och det skedde precis i slutet av vår föreställning, precis vid scenen. Så vi fick såklart bryta och invänta ambulansen och efter det var det mest för oss att runda av.
Många timmar blev det och vi hade med hel ljudrigg så vi fick slita och släpa också.
Egentligen var det min plan att gå och dansa när jag kom till Helsingborg, men det blev sent och jag var trött så jag smög hem istället.
En galen kväll!



torsdag 1 mars 2012

Förberedelser och förbannelser

Ångest...glädje...förväntningar...stenar på axlarna...förväntningar igen...sug...tappad sug...
Självförtroendet åker som en jojo just nu. Har några föreställningar på väg nu som jag vill skall gå lite extra bra.
Hillesgården den 14 mars då jag skall göra 2 x 45 minuter. Det ställer stora krav på dramaturgin och jag vill så himla gärna att det blir en succé.
Norra Brunn 9 och 10e mars. Fredag och lördag. Jag vill verkligen få tokhugg då! Behöver välta Brunnen. Skall jag köra nytt eller satsa på säkrare kort? En självförtroendefråga.
MACK i Malmö den 22 mars. Göran och jag kommer att kasta oss ut på superslak lina och skapa föreställningens dramaturgi i stunden. Pallar vi? Kommer vi att fega ut och bara köra sånt som vi vet funkar?
Rena jäkla självförtroendebergochdalbanan.

Och mitt i detta skall man pissa revir i branchen. Och vara arrangör. Och ha ett privatliv.

Men snart är det vår.