lördag 16 juni 2012

Säsongsavslutning

Sådär. Vårsäsongen avklarad och nu tar jag en veckas semester innan Fridhems folkhögskola veckan efter midsommar. Och MACK på tisdagen samma vecka.
Rundade av med ett lyckat gig på en privat fest på Oderljunga Mölla. Trevligt folk, bra arrangerat. Körde mycket gammalt material men det kändes ändå helt ok för det blev bara så. Och då fick det vara så. Visserligen glömde jag flera saker som jag förberett, men helheten blev klart godkänd.
Nu en posgigvakenhetsnatt och så tidigt upp i morgon för att paddla. Har mekat med kajaken idag, dragit nya linor och vaxat, så jag ser fram emot en morgontur på fint vatten.



torsdag 14 juni 2012

Klippanfesten

Det var inte utan att jag var rejält nervös innan kvällens föreställning i parken i Klippan. Dels efter debaclet i Ask och dels för att det alltid är jobbigt när det kan vara folk som jag känner i publiken. Och inte blev det bättre av att förutsättningarna precis innan show var extremt svåra.
Tältet var öppet och det var rejält kallt. Precis före mig var det talangshow med ungdomar. Standuppubliken kom när jag skulle gå på så det blev servering och oroligt. Jag fick stå på ett litet podium ute på dansgolvet för att komma nära. Bland annat.
Men jag körde igång och jobbade mig in. Början var tung, och t.ex. Vista funkade inte eftersom det var okoncentrerat i publiken. Men jag kände mig ändå säker och bland annat med hjälp av en lyckad publikdialog med en som hette Bo-Inge så fick jag hela publiken med mig. Jag var bubblig och skön och körde 50 minuter riktigt bra comedy. Stabilt, roligt och inte mist proffsigt och lyhört.
Shit, vad fina kommentarer jag fick efteråt. Hur skönt som helst.
Tack till Partyfabriken som anordnade och Lions för förtroendet. Det här behövde jag!

onsdag 13 juni 2012

Vård, vård, vård och vård

Institutionen för vårdvetenskap vid Malmö Högskola hade konferens på chokladfabriken och som avslutning på dagen, innan buffén, så var det underhållning med undertecknad.
Jag hade förberett en hel del och hade en vattentät plan. Skulle köra 45 minuter och fick bra kontakt direkt. Inom tre minuter hade jag släppt min plan och lät materialet komma till mig efterhand istället och det var helt rätt beslut.
Föreställningen blev bubblig och spontan och lite nöjd var jag med att jag hittade en aptonym hos prefekten Ania Willman. "Vill man så kan man".
Testade till och med några nya grejor som väl inte funkade som jag tänkt, men jag körde dem...
Efter exakt 45 minuter gick jag av och kände mig nöjd och fick också finfin feedback.
Tack till Carin för förtroendet. Och för god buffé efter föreställningen.
Och tack till Lena för bra skrivarjobb på eftermiddagen.
Bra arbetsdag. Det behövde jag efter att självförtroendet varit nere och vänt i källaren efter Ask-giget och stress över att jag inte får till bra nytt material.

lördag 9 juni 2012

Som i en liten...

...box. Eller Ask.
Vad kan man säga?
En stor upplevelse, glada människor, trevliga arrangörer, mysigt ställe.
Och annorlunda upplägg med irländsk musik före och i pausen.


En standupkväll i Ask utanför Röstånga arrangerat av supertrevliga människor i kulturföreningen Akustik i samarbete med Teckomatorpsmaffian.
För mig var det som en tidsresa till proggåren i Arvika. Jag blev faktiskt nästan rörd. Batikfärgat!
Och soppan var delikat.


Elin och Mats hade fått dit bra komiker, två helt färska och tre mer rutinerade, och alla gjorde bra ifrån sig, och så fick jag avsluta.
Och det gjorde jag inte så bra. Jag tog fler felbeslut än på länge och jag kände mig stressad och ur zonen. Jag ger mig själv en tvåa. Mycket för att jag fegade och inte körde mitt nya och inte minst för att jag inte trodde på mig själv tillräckligt.
Men hög lägstanivå räddar mig. Som väl är.
Bra kväll och jag var knappt ok. Så blir sammanfattningen.