fredag 30 november 2012

Sex. Nästan.

Denna veckan har jag "bara" gjort fem föreställningar, men jävlar vad det varit intensivt:

Onsdag kl 20. The Tivoli. Thomas Petersson och jag gjorde en julshow assisterade av Arja Jantunen på keyboard. Det var väldigt mycket som var väldigt bra. Det måste vara en av världens bästa scener och lokalen exploderar av energi! Snygg scenbild och sångerna satt bra. Thomas är väldigt stark på scen och vår gemensamma akt funkade ok. Mitt set gick äckligt bra, det är nästan omöjligt att ta in hur mycket kärlek man får av publiken! Det är så mäktigt, så mäktigt!

Torsdag kl 19.30. Eriksberg i Göteborg. Svåra förutsättningar med högt i tak, mingel, för långt avstånd mellan mig och publiken. Så tack gode "skapare" för rutin och erfarenhet. Jag gjorde verkligen max av situationen och det går inte att få tryck i det läget. Men småputtrigt och trevligt får man vara helnöjd med! Fordonskonsulterna i Netgroups minelafterwork blev lyckad tycker jag. Och arrangören Annika är hur göteborgsgo som helst.

Torsdag kl 21. Hotell Rubinen i Göteborg. Rheborg var huvudakt och jag körde supportakten som stand-in för Tobias som fått förhinder. Jag fick en trög start men jobbade mig in i matchen och sedan blev det tokhugg! Fick med mig hela publiken och taket lyfte! Vilken grej!
Rheborgs improviserade inledning var lysande, Cissi lika go som alltid och räkmackan var smaskig.

Fredag kl 19. Motorcentrum i Markaryd. Göran och jag gjorde Stående Ovationer och var toastmasters när Mercedes fick nya lokaler. Vi samarbetar eminent på och av scen och det blir proffsigt, smart och roligt. Specialskrev en visa på plats och publikpratet funkade kanon.
Och så släpade jag på ljud och ljus. Det är nästan för mycket!

Lördag kl 13. Landskrona. Invigning av gigantiska lagerlokaler hos DSV. Jag var lekledare på en station vid rundvandringen och höll i smak-, doft- och känseltest. Efter fem timmar är man rätt trött!

För övrigt kom det in tre stora jobb i december, så nu är året hemma jobbmässigt. Om man ser på 2012 så har omsättningen gått upp något sedan i fjol medan antalet jobb gått ner lite. Alltså har jag höjt mitt pris...
Det är jag väldigt nöjd med.

tisdag 20 november 2012

Sex...

...föreställningar på en vecka. Jag sammanfattar:
Tisdag kl 11: Jag lät mig övertalas att hålla en föreläsning för svenska och danska sjuksköterskestuderande. Ja, de fick faktiskt övertala mig för själv kände jag att de inte skulle vilja höra på en gubbe som pratar. Men oj vad bra det gick och som de lyssnade!
Jag pratade i fyrtiofem minuter om möten mellan människor, om svenskdanska språkfällor och om varför jag tycker att sjuksköterskeyrket är viktigt.
Jag berättade om några patienter som gjort intryck på mig och jag blev faktiskt lite rörd själv. Rörd av att de lyssnade så intensivt och lät sig påverkas och blev tagna.
Det var stort och vackert.
Det är mäktigt när en tjugoåring kommer fram och tar i hand och tackar! Betyg 5. Nej, 5+!
Tisdag kl 21: Det var väldigt försiktigt i publiken på Norra Brunn. Jag var för ovanlighetens skull inte konferencier utan körde första akten vilket gjorde att jag kunde köra en låt på ukulelen som avslutning. Jag är nöjd med min insats, men inte mer. Betyg 3.
Onsdag kl 21: Världsklass! Bättre konferencierjobb kan man inte göra. Allt satt perfekt och jag fick underbar feedback. Riktigt bra!
Peter W avslutade på sitt bästa humör. Toppkväll! Betyg 5.
Torsdag kl 21: Min insats som konferencier var helt i klass med gårdagen. Pratade efteråt med ett sällskap med unga människor som gav så otroligt bra feedback. De var imponerade och hade aldrig skrattat som ikväll. De hade sett standup på TV och varit på RAW men tyckte att det här var en helt annan klass. Jäklar vad det värmer och inspirerar. Betyg 5.
Fredag kl 17: Hilton i Malmö. Arytmikliniken på SUS hade konferens om bemötande och jag avslutade dagen med 55 minuter tight comedy. Sjukvårdspersonal=öppet mål. Ungefär så. Och då slappnar jag av och det blir bubbligt och härligt. Sprudlande.
Betyg: 4,4 (kunde kört mer specialskrivna skämt)
Fredag kl 21.10: Tangopalatset i Malmö och Tetra Pak hade julfest. Märkligt hög scen, julbord och snapsar men jag körde fullt blås och fick maxad lyssning och ett sjuhelsikes tryck. Ett perfekt genomfört firmagig.
Betyg: 4,85 (skulle gjort extranummer)
Nu: pustar ut backstage och skall hålla HELG! Skall se SM i simning och dragshow. Och soooooova.



fredag 16 november 2012

Så jag minns det när jag blir pensionär...

Jag började blogga för att jag skulle kunna minnas alla föreställningar jag gjort, men den senaste tiden har Facebook blivit min kanal till mitt minne. Men sedan sist har jag:
-varit i Göteborg och opererat/behandlat/fixat mitt skadade knä
-haft kulturvecka med två gånger bio, teater, filosoficafe mm
-jobbat med julföreställningen med Thomas P
-skrivit tre riktigt bra sångtexter till ett företagsjubileum på Volvo
-uppträtt med Göran och Arja med sångerna, fast det gick "sådär". Vi fick inte fram dem så bra som de var, beroende på många små faktorer...
Men vi reparerade det med två grymma ståuppor och mina sista tio minuter var toppklass!
Allt detta på fina Eriksberg utanför Karlskrona.
-lunchuppträtt för personalen på Hospice i Helsingborg. Hur jäkla kul som helst! Och dessutom mitt gig nummer 1800!
-lunchuppträtt för personalen på Hospice i Ängelholm. Fantastiskt!
-och så har jag paddlat lite...
Ungefär så.

1800

I tisdags när jag var på Hospice i Helsingborg så gjorde jag min föreställning nummer 1800.
Det var bara det.