torsdag 25 april 2013

2 x Göteborg

På hotell Rubinen arrangerar Cicci Stenbord sedan åtta år standup under rubriken Ruby Standup. Alltid en känd huvudakt, en stark support och en konferencier.
Jag har varit där regelbundet genom åren och nu har jag varit där två gånger, med en veckas mellanrum, bägge gånger som konferencier.
Jag är stark som konferencier och får mycket fin feedback från publiken och lite extra kul är det när det är unga personer, som inte är "min" publik, som kommer fram och tycker att "du var bäst".
Det är alltid fantastiskt trevligt på Rubys, räkmackan innan show är världsklass, och publiken är intresserad. Kul också att träffa kollegor och prata standup. Soran, Dominic, David och Håkan har jag haft äran att jobba med.
Hoppas på fler Rubykvällar i höst!

lördag 20 april 2013

Stående Ovationer

Igår spelade Göran och jag Stående Ovationer i Kulturhuset i Markaryd. Det ärr samma scen som vi började vårt samarbete på för tolv år sedan när vi gjorde Tre Flugor.
Det är alltid väldigt speciellt att uppträda där för det kommer så mycket folk och Göran har en sån enorm cred, välförtjänt, i orten.
Det var, även igår, nästan utsålt. Ca 150 pers!


Föreställningen blev 1 tim 45 min och vi hade en hel del bra publikdialoger även om det blev ännu mer klart för oss att det här är en föreställning som passar bäst för tightare lokal. Vi körde mycket material och hade bra energi. Mitt i föreställningen hade vi ett rätt långt sjok där vi båda blev osäkra vart vi skulle dra men jag vet inte om publiken märkte nåt. Hursomhelst så blev det bubbligt och trevligt och skrattigt och Markaryd är en jäkla trevlig ort att uppträda i.


Mycket pyssel före och efter showen med ljud och scenografi, men det är det värt när man får till en snygg scen och ett bra ljud!

torsdag 18 april 2013

Kära dagbok.

Influensan som tvingade mig att ställa in slog ut mig rejält. Så sjuk har jag inte varit sedan i ungdomen. Och det höll i sig med förkylning, trötthet och hosta i flera veckor.
Samtidigt var jag väldigt stressad och tappade all fart och energi. Det var väldigt jobbigt och obehagligt.
Nu har jag hämtat mig någorlunda, men stressen och en del av tröttheten finns kvar.
Men the show goes on, så jag har uppträtt och försöker komma ifatt med föreställningen i maj och min allmänna verksamhet i firman. Sakta men säkert...

Jag har varit på:

Hammerglass i Förslöv och träffat företagare från Bjäre. En liten intim tillställning i fikarummet.

Erikslund. Hotellet utanför Ängelholm med Khalid, Jörgen Sjöberg, Mats Andersson och Thomas Oredsson. En stark och stabil kväll och mitt set gick väldigt bra.

Gråmanstorps bygdegård utanför Klippan. Årsmöte och 80-100 pers kom och det blev galet, sjukt och fantastiskt bra, trots att jag var väldigt sjuk och febrig. Bygdegårdsgemenskap är the shit! Så fantastiskt trevligt.

Kävlinge med Femtio, frånskild och förvånad. Arja och jag gjorde en proffsig insats och hade med eget ljud, men tyvärr kom bara ett tjugotal. Synd om arrangören, men jag fick många svar och nu måste föreställningen möbleras om!

PRO i Råå som hade månadsmöte och jag fick omdömet "bästa underhållning vi haft". Hur mycket värmer inte det?

MACK i Malmö som är Sveriges bästa ståuppklubb! Vilket mottagande, vilken publik! Mitt set gick vansinnigt bra och jag ägde lokalen. Toppklass.

Egypten. Jag var och dök en vecka i Röda Havet. Förkylningen gav med sig under resan och jag hann med tretton dyk vilket var dubbelt så mycket som jag kalkylerat med. Vilket djurliv! Vilken service på en liveaboard. Och sol och värme...

Pappor i Örkelljunga som hade pappakväll. Mysig liten föreställning i strumplästen.

Och ikväll blir det Göteborg och i morgon Markaryd med Stående Ovationer...
Kämpar mot tröttheten...