söndag 28 februari 2010

Norra Brunn lördag

Nu har jag varit på Norra Brunn en hel vecka och jag har varit stabil och rolig. Igår var inget undantag.
Det var fullsatt och då blir det bra tryck. Jag var finfin konferencier och fick igång publiken bra och styrde dem dit jag ville. Proffsigt.
För övrigt gjorde Robin P en inspirerad föreställning.
Det har varit mycket comedysnack i veckan och det är alltid kul. Jag är ju lite "utanför" i Helsingborg och kanske hade mina chanser till att komma med i andra sammanhang som turnéer och TV-sammanhang ökat om jag bott i Stockholm och fler hade sett mig, men nu är det inte så.
Gott så, jag har ju gott om andra uppdrag.
Ni går tåget hemåt och X2000 är inställt så jag sitter i ett "riktigt" tåg, eller ett "loktåg" som SJ säger. Konduktören är också av den gamla goda och glada sorten. Mysigt.



fredag 26 februari 2010

Norra Brunn fredag

Sov mesta av dagen och fikade sedan i nästan fyra timmar med Jörgen Sjöberg på eftermiddagen. Givande. Trevlig påg.

Sedan gjorde jag en riktigt jäkla bra konferencierinsats på Brunnen. Jag gjorde allt rätt och var rolig och hade järnkoll. Publiken var fantastisk och ett
stort gäng karlar överraskade med att vara fullständigt underbara och ge massor av skön energi.
Toppstandup, helt enkelt, och jag fick finfin feedback från publiken.
Robin P, Felix H och Patrik L levererade.


Robin och farbror Martin åkte sedan till Raw...




torsdag 25 februari 2010

Norra Brunn torsdag

Jag kämpade på bra och hade bra energi. Gott konferencierskap så långt.
Men jag missade showslutet. Klantigt.
Trodde att Mårten skulle köra minst tio minuter till, så jag gick ut i köket och gjorde en macka och då kom Mårten ut efter ett litet tag. Showen var slut. Vilken miss.

Så kan det gå.

onsdag 24 februari 2010

Norra Brunn onsdag

Så skall det gå till!

Det var en riktigt bra kväll på Norra Brunn. Marika var bra, Babben var bra, jag var bra.
Nu fick jag till publikpratet ordentligt och körde dessutom mer material. Fick skönt beröm från Peppe efteråt.
Jag filmade mitt första inhopp, men missade att sätta igång kameran i andra akten. Synd, för jag fick verkligen till det just då. Rackarns. Vill ha några riktiga klassklipp till hemsidan.

För övrigt var det en bra dag med mysig fika med Oredsson och ett kort besök på Roa med inspirerande snack med C Linell.
Dessutom var jag inne på Jam och kollade gitarr och ukulele. Var nära att köpa en snygg ukke.
Dagens skit: bilverkstaden ringde. Den lilla lampan som lyser i bilen indikerar att en liten elektronisk del är sönder och den lilla delen sitter i en stor del och man kan inte bara byta den lilla delen utan måste byta allt och ominstallera elektroniken och det kostar 13.000. Sjukt!!

Norra Brunn tisdag

Kvällen innan började jag tveka på min tågresa och satt och kollade SJs hemsida och en massa annan snöinformation och till slut hittade jag en flygbiljett och bokade den och försökte boka av tågbiljetten. Det var oerhört svårt att få info från SJ så jag hoppas att jag får pengarna tillbaka, de lovade det på hemsidan i alla fall...
Hursomhaver så flög jag upp och bussar och plan var i tid. Det visade sig att det var "mitt" tåg också...såklart.
På Norra Brunn var det tisdagskväll, dvs bara företag och nästan inga i baren. Försiktig publik.
Tobias P var sjuk och Hasse Brontén och Petter Bristav ersatte. Rheborg var huvudakt.
Det var småputtrigt och bra stämning hela vägen, men det blev aldrig något tryck. "En tisdagskväll med 20 minusgrade ute", som Peppe uttryckte det. Petter gjorde ett kanongig, och vi andra gjorde stabila gig. Hasse skrev och det kommer Petter säkert att göra också.
Jag var OK, men inte mer. Hade lite stolpe ut och fick inte till publiksnacket så som det kan funka ibland. Jag filmade mig och ser att publiken skrattar gott, så jag är kanske lite hård mot mig själv, men jag kan bättre. Upp till bevis ikväll.

söndag 21 februari 2010

Klassiskt firmagig

Körde ett klassiskt firmagig igår för ett tryckeri som firade 100 år och jag var toastmaster och körde en ståuppa till kaffet.
Jag är stolt och nöjd över att kunna bidra till en fest som både innehöll klass och stil utan att vara stel.
Bra samarbete med festkommittén, krögaren som levererade maten, serveringen och trubaduren gjorde att det flöt på bra och jag tycker att alla fick ut allt de ville från festen.
Min ståuppa högg inte klockrent, men så blir det ibland när jag kört lite mer strikt stil (smoking bl.a.) under hela festen, men jag måste ändå vara nöjd med helheten.
Det sliter att vara "på "från klockan 16 till 23 och jag har varit trött idag. Mycket OS på TV har det blivit.

fredag 19 februari 2010

Just nu.

Yngsta Dottern och jag åker snabbt och elegant på Hallandsåsen. Rena Alperna!



torsdag 18 februari 2010

Istället för blommor

Igår när jag uppträdde för Unionen satt ett gäng från Emotron i publiken. Och jag blev så glad och berättade från scen om senast jag var på Emotron.
Det var för rätt många år sedan och de hade personalfest i ett tält på gården. Jag körde en ståuppa som gick väldigt bra, minns speciellt att det var några engelsmän i publiken och de förstod ingenting av vad jag sa, men de var väldigt standupintresserade och kom fram efteråt och gav mig massor av beröm för framförandet och utspelet. Väldigt intressant.
Efter föreställningen fick jag varma applåder och jag fick dessutom en jättefin filt som jag ofta använder. Men chefen var så väldigt nöjd med min insats så han ville ge mig något helt extra så han försvann in i fabriken och kom ut och sa "Det här skall du ha" och gav mig: Ett relä! (tror jag att det är i alla fall)
Jag har alltid undrat vad han tänkte att jag skulle ha det till, men det var ju så himla roligt och snällt och sedan dess har denna elektroniska grej stått på mitt kontor på en hedersplats.
Det var väldigt kul att berätta detta från scen!
På bilden ser man från vänster:
-bucklan från Malmö Comedy Festival för Årets Konferencier 2010
-presenten från Emotron
-näshårstrimmer som jag körde upp i näsan i närbild i mitt enda TV-framträdande, Släng Dig i Brunnen 1999.

Trevlig klass

Jag var på Olympiaskolan idag igen och vill bara säga att det var en trevlig klass idag igen. Bara för att jag beklagade mig i förra skolinlägget...
Kul med samarbetet med Ludde. Han är fasen yngre än min dotter.
Appropå:
Till den som är småbarnsförälder och känner stolthet över sina barn kan jag berätta: det går aldrig över. Igår ringde Äldsta Dottern från Paris och berättade att hon fått jobb som assistent på en känd fotostudio. Och pappa blev stolt.

Sista kvällen med gänget

Igår gjorde jag nionde och sista giget för Unionen, denna gången i Helsingborg. Det har varit en mycket positiv upplevelse, hela vägen. Trevliga människor, bra arrangerat och en lyssnande publik som verkligen hänger med. Det blir inte roligare.
Jag fick finfint hugg direkt och fick till flera spontana snack med publiken. Då är det som roligast, när det blir "här och nu". En värdig avslutning på turnén.
Stort tack till Sandra och Eva och alla andra för bra samarbete och för alla fina presenter jag fått. Nu är jag fulladdad med gröna Unionen-prylar.

Olympiaskolan

Numera heter det ju Skolstaden, men jag säger fortfarande Olympiaskolan och jag var där igår igen för att prata "muntlig framställning" med treor som läser "svenska c". Igår var tredje gången för i år och det var den roligaste och bästa föreläsningen hittills (av alla år jag varit där). Det var en väldigt trevlig och lyssnade klass.
Ibland blir jag (inte så lite) lite trött när jag kommer till skolan för jag tycker att det gått lite för långt med att eleverna kommer och går som det passar dem och sitter med jackor på, dricker läsk under lektionen, sätter upp fötterna på stolen osv. Det är dålig respekt helt enkelt. Jag är verkligen inte för "hårdare tag" men någonstans måste man återvinna förtroendet och respekten. För skolan, för miljön i skolan, för läraren, för mig som kommer dit.
Jag pallar inte gå in som ordningsman men ibland kliar det i fingrarna, men jag kan ju köra över dem och jag får lyssning och respekt. För jag kräver det.
Hursomhelst så var det väldigt bra igår, jag var bra, Ludde var med och var bra och det var en härlig klass.
Sista lektionen/föreläsningen är senare idag.

tisdag 16 februari 2010

Halmstad

Vad kan jag säga? Toppengig igen, nu på Tylösand. Bra scen, bra ljud, härlig publik i perfekt biosittning, smidigt arrangemang. Ännu ett gott Unionen-gig.
I morgon är det sista.
Trist. Det här kan jag göra varje dag.

Hela eftermiddagen var jag förresten i Markaryd där Lars (jag vägrar kalla honom "Lasse"), Göran och jag diskuterade vår eventuella gemensamma framtid (ta upp Tre Flugor igen, ny show, andra koncept?) och skrev några riktigt roliga skämt.
Nice. Det kan jag också göra varje dag.

Vi skriver skämt om...

...saker man inte vill höra precis efter att strömmen gått:


"va, är det inte batteri i hjärt-lung-maskinen?"
eller
"nähä, då får vi väl hänga honom istället"
osv

måndag 15 februari 2010

Lång dag...

1.
Körde ett riktigt härligt eftermiddagsgig på PRO i Åkarp. Pensionärer är min målgrupp. Bra förutsättningar och tacksam publik och härliga kommentarer under showen från en dam som varit gift i 63 år. Gubben satt brevid och kunde bita ifrån sig han också. Många snälla kommentarer efteråt. Stabilt.
2.
Hade telefonen på reparation hos iPhonefix.se i Malmö. Liten märklig firma som sköts från hallen i en vanlig lägenhet. Men finfin service och telefonen är hel och Telia och Apple kan känna sig blåsta. De måste ha årtusendets sämsta villkor vid reparation av trasigt glas. Dåligt.
3.
Träffade Lena Frisk och hann skriva några skämt. Åt Lena.
4.
Bästa publikresponsen hittills på Unionen ikväll. Malmö rockade. Det gick oförskämt bra. Jag var bra. Publiken var bra. Vi var bra. Bra, sa Bull.



söndag 14 februari 2010

Malmö Open...

...är en stor internationell tävling för funktionshindrade. Igår var det final i rullstolsbasket och innan finalen var det artister och invigning och jag var konferencier.
Jag presenterade artister, skojade lite med mr Bean och kungen (Jan Wolfhagen) och presenterade inledningstalaren Mona Sahlin. Jag var stabil som en klippa av betong och det kändes bra trots många osäkerhetsfaktorer och snabba puckar i sista sekunden (sportmetafor).
Poffsigt och bra jobbat, Svensson.
Efteråt stack jag till MACK där det var fest och jag träffade sköna komikerkollegor och hade hur trevligt som helst i ett par timmar. Skrönorna och internskämten haglade. Jag är så äckligt avundsjuk på Malmökollegorna som har varandra. I Helsingborg är jag väldigt ensam. Det är inga proportioner. En intressant iakttagelse är att det inte finns en enda "invandrarkomiker" i Malmö, medan det i Stockholm vimlar av dem. Why?

lördag 13 februari 2010

Just nu...

...har MACK fest och alla berättar om sina värsta gig.



En utmaning

Jag var toastmaster på ett resegille igår och det innebär många byggare i en byggarbetsplats. Jag hade varit med lite i planeringen och de hade byggt en fin scen som stod bra placerad och "Jojje och Mackan" (trubadurer) hade riggat ljud och ljus.
Men det blev aldrig något bra läge för standup, det var allt för stökigt för det. Men jag var positiv och kämpade på och trubadurerna gjorde sitt och vi fick till mathämtning och tipspromenad och prisutdelning och några minuters lyssning på standupen, så jag får vara nöjd. De hade kul och fick sina snapsar och det är väl lite synd om de som vill lyssna, men det går bara inte och det får man acceptera och göra det som funkar. Ett party, helt enkelt.

fredag 12 februari 2010

Malmö och MACK

Jag var i Malmö igår för ännu ett trevligt Unionen-gig. Jag känner mig verkligen välkommen och bekväm med dem och igår var inget undantag. Fick inte riktigt samma hugg som de senaste gångerna men det blev ändå en klar fyra.
Efter föreställningen stack jag till MACK som hade säsongspremiär och firade att de funnits i 10 år. Lena Frisk hade skickat en hälsning (hon var och firmagigade i Stockholm) som jag spelade upp och sedan höll jag ett litet tal och tackade MACK för 10 finfina år. Det är en jäkligt bra klubb och Lena har lagt mer ett oerhört arbete genom åren.
Jag hann dessutom se Ludde Samuelsson göra ett starkt set, likaså Simon Svensson och Robin Paulsson och sedan avslutade Måns Möller med väldigt bra publikprat. Han är bäst på det. Klart bäst.

Idag har jag haft en lektion med treor på Olympiaskolan om att prata inför folk och Ludde var med som "sidekick". Det gick bra.
Nu en timmes vila inför ett helkvällsgig på ett bygge. Kan bli vad man kallar "en utmaning".

torsdag 11 februari 2010

Ängelholm och Lennie

Jag var i Ängelholm, eller egentligen i Strövelstorp för det är väl där Erikslund ligger...
Hursomhaver så var det Unionen igen och ett femtiotal i publiken. Tyvärr hade vi (eller jag) missuppfattat varandra det så det fanns ingen ljudanläggning. Inte bra för rösten, jag är på väg att bli riktigt förkyld. Men inget att göra, bara att köra på.
Det gick bra.
Jag var inspirerad och "i stunden" och körde 45 minuter stabil standup. Efteråt tänkte jag på att jag i stort sett bara kört "jag är medelålders gubbe"-material. Så kan det gå.
Rösten höll, men det känns att det inte är bra.
Ilade iväg efteråt för att hinna se Lennie Norman på The Tivoli. Kom precis innan paus och hann se Göran Ebenhart vara väldigt bra. Bra publikkontakt. Lennie är såklart säkerheten själv och dessutom en hejdundrande trevlig karl backstage.
Trist att det var så lite folk i publiken, men det blir ändå mysigt och bra på The Tivoli. Proffsigt arrangerat!
Jag är väldigt trött på dagarna och sover lite för länge på morgonen, så jag ligger hela tiden lite efter med det praktiska. Denna veckan är en av de mest arbetsintensiva veckor jag haft någonsin! Andas, Martin, andas.

tisdag 9 februari 2010

Fullträff!

Anledningen till att jag skriver om alla föreställningar är att jag dels vill ha en dokumentation till mig själv och dels har det någon form av positiv psykologisk effekt, en debriefing efter striden. Det är bra att sätta ord på upplevelsen.
Orden för kvällens föreställning för Unionen i Helsingborg blir: fantastisk, fullpoängare, inspirerad, spontan och rolig. Tack till de ca 100 personer som lyssnade och skrattade så intensivt.



Goa pensionärer...

Så coolt: 80 pensinärer från Kommunal en tisdagseftermiddag på Folkets Hus. Årsmöte, lite info, standup och så smörgåstårta och vin på det. Vilken grej!
Jag körde 45 minuter och det var hur kul som helst. De var med, svarade och skämtade, lyssnade, skrattade och applåderade.
Efteråt fick jag så många snälla och berömmande kommentarer så jag blev glad långt in i själen.
Jag borde filmat för att visa att standup kan funka i många olika sammanhang. För det var verkligen standup och inget annat än.


måndag 8 februari 2010

Unionen

Ännu ett fackföreningsgig. Intressant hur olika de är beroende på förutsättningarna. Idag var det Perstorps tur och de var inte fler än tjugo pers runt ett bord där jag stod vid ena änden. Det blev en mysig föreställning med en mysig publik. Inget mer. Inget mindre. Mysigt. Bra så.



lördag 6 februari 2010

Gala i Löddeköpinge

Sitter i församlingshemmet i Löddeköpinge. Det är Lions insamlingsgala och jag är konferencier och det har gått extremt bra.
Trots att det har varit många olika artister så har det flutit på och vi håller tiden. Jag får galet bra hugg vad jag än säger och innan paus körde jag ett lite längre set. Tokigt kul.
Just nu sjunger Siw Malmqvist med Domnivet. Det är över 50 år sedan de spelade ihop första gången!



torsdag 4 februari 2010

Vilken bra scen!

På Scandic Star i Lund finns en föreläsningssal med en jättebra scen. Tyvärr står den ofta oanvänd men den skulle vara perfekt för revy, teater, mindre konserter och inte minst standup.
Idag användes den dock av mig på ännu ett Unionen-gig och det var väl ett sjuttiotal i publiken och det flöt på bra. Lite för lite folk för salongen (tar ca 400 pers) och den dämpade miljön, men jag fick bra respons. Det blir ingen våg att surfa på, men allt i allt en stabil insats.
Kul att vara igång ordentligt och jag är sjukt sugen på nytt material. Tror att det kommer snart. Det känns så.

Så gott, så gott

Så gott det känns i själen när man får till en bra föreställning. I februari skall jag göra nio föreställningar för fackförbundet Unionen runt omkring i Skåne. Det skulle varit tio men jag kom aldrig fram till Eslöv i tisdags (snökaos).
Igår var jag i Landskrona och det var ett härligt gig. Trevligt mottagande, finfint ordnat med ljud och konferenssittning, trevliga människor i helt rätt ålder för mig, både män och kvinnor.
Jag hade hur kul som helst, var avslappnad och lugn och de 35 personerna i publiken skrattade gott och mycket.
Om alla Unionen-gigen blir så här så kommer jag att ha ett fint självförtroende i slutet av februari!

onsdag 3 februari 2010

Ett inställt gig...

...är inte ett gig.
Igår skulle jag till Eslöv på firmagig. Det var ett jäkla väder hemma och till slut bestämde jag mig för att bilkörning på vägen mellan Landskrona och Eslöv var en dålig idé. Det kanske det var också, jag vet inte, men jag valde i alla fall att ta tåget. För säkerhets skull stack jag hemifrån två timmar tidigare än nödvändigt. Men det hjälpte inte.
Det stod ett försenat tåg inne, men konduktören där sa till alla att vi skulle ta ett annat tåg som var på väg in och som skulle gå iväg först. Så vi var många som pressade oss in i tåget, jag fick ståplats.
Då fick vi se att det andra tåget gav sig iväg!
Många frustrerade resenärer muttrade men efter 20 minuter körde även vårt tåg i alla fall.
En liten bit. Vi kom till godsbangården och där stod vi i tre timmar!
Man fick inte gå av, annars hade jag hunnit ta mig hem och ta bilen, och under tiden rann mina möjligheter att hinna till Eslöv ut, så jag fick ringa och ställa in.
Till slut kom vi till Landskrona där jag hoppade av och tog första bästa tåg hem. Totalt 5,5 timmar för att åka Helsingborg-Landskrona tur och retur.
Första inställda giget någonsin! Efter över 1450 gig!

Jag måste haft dålig karma innestående, för häromdagen så tappade jag min iPhone och glaset sprack. Men det är en annan, och lång och sorglig, historia.

måndag 1 februari 2010

Malmö Comedy Festival

Det var en väldigt lyckad festival i år. Lite lugnare tempo, jämnare kvalitet och framförallt tre riktigt bra scener. En stor eloge till alla arrangörer, Lena, Fritte, Marcus, Elin, Mattias och framförallt till alla de volontärer i gula tröjor som ser till att allt flyter. Det är väldigt bra.
Jag gick runt och hade hur mysigt som helst och såg mycket bra bra comedy.
Och vilken bra publik!
Jag gick ut som festivalens förste komiker och körde ett set på Teatern och det gick riktigt bra. jag var lugn och fin. Senare konfade jag ett set och det gick också rasandes bra.
Sen blev det gala och jag blev både glad, stort och rörd när namnet för Årets Konferencier ropades ut:
...Martin Svensson!
Tack till de som röstade på mig.

Och Årets Klubb är...

...The Tivoli!

Grattis till hela The Tivoli. Kul med ett erkännande för allt jobb och hela satsningen på Cirkusscenen.
Här en glad Hasse med bucklan: