lördag 16 mars 2013

Inställt

Man ställer inte in. Jag ställer inte in. Inte en chans.
Fram tills idag.
Febern vinner, jag kan inte ta mig ner till Ystad och genomföra en föreställning. Försökte gå upp och testa att bli uppe, men det går inte.
Så jag ställer in och Göran får roa Ystadborna istället.
Svårt att beskriva vilket nederlag det är.
Över 1800 föreställningar.
En gång kom jag inte fram till Borås pga en storm.
En gång fastnade tåget i snön på väg till Eslöv.
En gång ställde jag in när min far dog.
Nu var det en jäkla influensa...



måndag 11 mars 2013

Liten summering av föreställningar på sistone...

Det får bli lite kortfattat:

SEB i Ängelholm invigde sina nya lokaler och jag stod på en hög scen och körde en bubblande och härlig föreställning för glada människor.

Marknadsföreningen hade mingelfrukost i Ängelholm och jag körde en sjuminutare i intensivt tempo och gjorde lite reklam för min kommande föreställning Femtio, frånskild och förvånad. Väldigt trevligt.

Det var FB mingellunch på Mollbergs och jag var föreläsare och körde mest mitt vanliga material, men i "föreläsningsformat". Det blev mycket lyckat.

Lärarförbundet i Helsingborg hade årsmöte och jag körde fyrtio minuter som satt som en smäck. Bra reklam inför min föreställning i maj. Perfekta förutsättningar och bästa publiken.

Jag var konferencier på Rubys i Göteborg och hade lite "stolpe ut" och fick inte upp nåt bra flyt. Tack gode gud för hög lägstanivå.

Jag var i Ljungsarp och det var så kul att det fick ett eget inlägg.

Och så uppträdde jag på ett bröllop.

Och så var jag på Norra Brunn tre kvällar och jag var konferencier och det är jag bra på. Fick mycket fint beröm från publiken.

Och på Internationella kvinnodagen hade ST-facket i Malmö standupkväll och jag körde 45 minuter som var hur jäkla roligt som helst. Jäklar vad bra arrangerat!



Så var det. Ungefär.

onsdag 6 mars 2013

Ljungsarp. Jag säger bara Ljungsarp.

Min vän och kollega Yvonne Skattberg hörde av sig. Yvonne har i fem år ordnat en Humorkväll med sina vänner i hennes uppväxtby Ljungsarp i Västergötland och nu hade huvudattraktionen Kim Anderzon fått ställa in pga sjukdom. Såklart jag ville ta det! Tyvärr kunde jag bara ta fredagen då jag hade föreställning i Helsingborg på lördagen, men oj vilken fredag jag fick!
Ljungsarp visade sig vara en liten ort med lite mer än 200 invånare och 140 kom till bygdegården för att ha kul. Dessutom var det utsålt på lördagens två föreställningar så de sålde över 400 biljetter på 200 invånare! Det är så jävla coolt att det finns inte!
Det är som att sälja över 200 000 biljetter i Helsingborg!
Föreställningen bestod av ett litet revygäng på sex kvinnor som satt ihop en riktigt rolig och lagom fräck revy dom nästan var en fars. Väldigt roligt och massor av skön spelglädje. Jag blir så förälskad i sånt!
Efter paus körde Yvonne 20 starka minuter med bra lokala skämt och sedan var det min tur.
Att ersätta en kändis är ett jäkla aber, för folks grundinställning är att det som vi sett på TV är bra och allt annat är, just allt annat. Och där kommer jag, helt okänd och alla undrar hur det skall gå.
Men jag satte tre-fyra starka skämt direkt om Ljungsarp och sedan var jag hemma. Jag älskar att ta utmaningen och det märker de. Jävlar vad kul det blev! Vi bondade verkligen och de gillade mig och jag gillade dem och lokalen gick i spinn...
Det är så fräckt att uppträda för en publik som vill ha kul och är tacksamma. Som är glada för att jag kommit dit och inte sitter och kritiserar. Folk som fixat och donat och ordnat.
Jag är verkligen glad att jag fick chansen och hoppas jag får komma tillbaka. Jäkla synd att jag inte kunde vara med på lördagen...