torsdag 23 december 2010

Även ett inställt gig...

Min bror är frilandsjournalist på radion och har fått Guldspaden två gånger. Häromdagen sändes ett program i P1 som han gjort och som handlar om hur Helsingborgs kommun slåss mot friskolorna för att behålla sina elever. I samband med det hade man anlitat John Cleese till en konferens. Gage: 1 000 000 kronor för 40 minuters föredrag och 20 minuter frågestund! Konferensen blev inställd så mr Cleese fick 500 000 kr!
Så Lundell hade kanske rätt. Även ett inställt gig är ett gig.
Radioprogrammet
Artikeln i HD

För mig är detta bilden av det nya Sverige där Marknaden styr. Avregleringar och privatiseringar har styrt om resurser från själva verksamheten till marknadsföring av företaget/verksamheten.
Lena Sundström skriver om det i "Saker jag inte förstår". Innan avregleringen av elmarknaden jobbade 70% av personalen i elmarknaden med själva verksamheten. Efter avregleringen jobbade 70% av personalen med administration. Och priserna gick upp. Och cheferna fick sjukt höga bonusar.
Samma med Apoteket. Priserna har inte gått ner men det annonseras som aldrig förr.
Tågen går inte för varje enskild del av verksamheten är bara ansvarig för sin lilla del och skall gå med vinst. Ingen tar ansvar för helheten.
De som tjänar mest på privatisering är reklambranchen, konsulter och de högsta cheferna. Kanske pendeln skulle slå tillbaka. Lite i alla fall. Snälla.
God Jul.

Inga kommentarer: