fredag 29 augusti 2008

Just nu

Klockan är 21.50 och en speedad Håkan Brinck och Rockers Radio öser för fullt på en firmafest i Helsingborg. Jag har varit (är) konferencier och väntar på att ava dem och påa DJn.
Det är kräftskiva och jag har lett snapsvisor och lite tävlingar men faktiskt inte ståuppat alls.
Jag är sjukt trött.
Började dagen i morse kl 10 med att vara konferencier på Regionfastigheters kickoff. Ett ovanligt trevligt arrangemang där jag bland annat gjorde en Talkshow och intervjuade chefen. Vi hade ett bra, lättsamt, roligt och intressant samtal och jag tror att för en stund glömde vi båda bort att det satt 200 pers och lyssnade. Mycket givande. Min standup gick också mycket bra.
Extra kul att vi höll tidsschemat perfekt. 15.45 skulle bussar hämta dem och 15.45 gick de ut till bussarna. Proffs!
Körde direkt därifrån till denna firmafest.
Så nu har jag varit i full fart i 12 timmar och herrejeesus vad jag har ont i nacken. Man spänner sig en hel del när man är laddad och beredd hela tiden.
Snart hem och sova (om jag kan somna...).

torsdag 28 augusti 2008

Från Tjockhult till Ystad

Jag var på Svenska Standupgalan i förrgår. Jag åkte upp rakt av för att kolla, snacka, mingla och inte minst se Marcus och Fritte som konferencierer.
Jag noterar:
-budgetrum på Hotell Alexandra är verkligen budget. Inget fönster, minimalt badrum. Mer som en båthytt.
-det var trevligt att äta en bit mat och prata med alltid kloke Thomas Oredsson innan galan
-det var många komiker på plats, inte minst nya ansikten som jag inte sett uppträda men läst om på bloggar och Komikaze
-Gösta och Marie-Louise Ekman satt i publiken!
-jag drog upp medelåldern rejält när Robin P, Soran I, Björn G och Björns lillebror (finns så unga människor?), Klas Å och jag gick och åt efter galan. Men det var mycket trevligt och jag kände mig inte så gammal (Klas var ju med)
-pristagarna var värdiga och extra kul med Tobias
-Betnérs tal var bra och insiktsfullt
-Björns standup var riktigt jäkla bra, stabil och klurig
-Frittes och Marcus intellektuella humor kändes skönt befriande och de ropade såklart inte "hur mår ni" en enda gång.

Och igår: back to reality. Körde ner till Ystad Saltsjöbad som är nyrenoverat så det står härligan till. Jens på JP Ljud hade bokat mig till SKTFs middag och dök även upp så vi fick snackat lite innan showtime. Alltid intressant att få lite rapport från en arrangör med åsikter om andra artister.
Föreställningen gick väldigt bra. Jag gillar verkligen folk som är fackligt engagerade och igår var inget undantag. Varma och generösa människor som kan lyssna och följa med i resonemangen. Jag hade en härlig timme med en del "här och nu" men mest material och naturligtvis var ljud och ljus perfekt.
Och så nattkörning på det och som vanligt svårt att somna efter gig så idag är det lite segt.

söndag 24 augusti 2008

Söderåsen

Det var vackert på Söderåsen idag. Rikligt med björnbär och även vilda äpplen i hagen......där korna dricker från designade behållare.

Medan naturen är hård mod viltet.



lördag 23 augusti 2008

Virus kan läsa

Nu är det bevisat: förkylningsvirus kan läsa min kalender. Ge mig en vecka i kalendern utan föreställningar och viruset slår till. Det slår inte fel.
Eller så är det att jag sänker garden.
Hade tänkt sitta och jobba med material i en vecka, förbereda jobb och komma ifatt med bokföring men ynkar mig mest och snörvlar och hostar. Mesigt.

onsdag 20 augusti 2008

Förpackningar

Det finns många olika branscher och därmed många olika branschorganisationer. I Landskrona hade företagare från förpackningsindustrin samlats till årlig golftävling. Men först en god middag kvällen innan. Och så underhållning till kaffet.
Och, jodå, det var jag som underhöll.
Satte upp min ljudanläggning innan de kom och väntade sedan ut middagen. Satt och slappade och åt gott (tack Hotel Öresund) och läste branschtidningar om förpackningar.
Sånt är mitt jobb.
Och föreställningen gick bra med två inklappningar och allt.

söndag 17 augusti 2008

Fest o Stockholm

Det blev en väldigt trevlig fest hemma i trädgården när vi firade hustruns 50årsdag. Kul att så många kom och det var väldigt lyckat med mat från Australiska festservicen.
Dock blev det tidig uppstigning för mig för jag skulle susa upp till Stockholm och Norra Brunns höstuppstart med komikerfestival. Vi var nio komiker och jag fick köra först och det är inte mycket man hinner med på sju minuter om man dessutom skall vara lite trevlig mot publiken. Nu valde jag att ändå att vara lite "konferencier" ett par minuter så det kändes väl lite rumphugget alltihop.
Kvällen som helhet var inget att skriva i historieböckerna om, det blev för plottrigt och forcerat och nån sorts konstig uppvisning istället för föreställning, men Jäder utmärkte sig med att köra nytt material och det högg väldigt bra.
Nu, hemresa.

torsdag 14 augusti 2008

Säsongsfinal

På HECK var det säsongsfinal igår och samtliga gjorde bra insatser med lite extra högt betyg till herrar Fritte och Kringlan som här ses i Vinylbaren på eftersittningen som The Tivoli så generöst bjöd på.
Annars noterades från kvällen att det blåste så det ryckte i markiserna och det blev riktigt kallt mot slutet, att det var många ätande gäster men färre än tidigare på ståplats och att konferencieren (jag) var bra men körde för länge (vilket gjorde att kvällen blev en halvtimme för lång).
Vi ser fram emot att i fortsättningen, från den 10 september, varje onsdag kunna bjuda in till bra standup på The tivoli. Varje onsdag. Alltid.
Nu: boka komiker.
Vi räknar förresten med bloggkomentarer från Fritte, Kringlan, Lars och Mackan.
Gratistidningen City "rescenserade" men kolla bara om du har snabbt bredband för pdf-filen är på 5 MB. Scrolla ner till sidan 15.

söndag 10 augusti 2008

Marcus var där

Jag såg Marcus Johansson på Krapperup ikväll. Han var där med tre vänner för att se på teater. Marcus hade en kraftig, lång och svart regnrock på sig och den korta pausen sågs han dricka en mineralvatten utan tillsatt smak. Vid ett tillfälle sneddade Marcus lite diskret liksom över scenen med en pall i handen för att anonymt placera sig långt ut mot höger. Marcus är vägen, sanningen och livet och alla undrade vi vad Marcus ansåg om spektaklet.
Jo, för det spelades nåt av nån Sjejk Spir. Max Lir eller nåt sånt. Skådespelarna visade att de kunde spela teater länge.
Och Marcus var där.

lördag 9 augusti 2008

Stabilt

Det skall mycket till för att skaka mig nu. Gjorde två föreställningar ikväll och hade teknikstrul på bägge (trådlöst är skit, tacka vet jag sladd). Men jag tog in det och det blev extra krydda och mycket "här och nu".
Byfesten i Väsby utanför Höganäs blev en riktig höjdare. Körde en hel timme för en mer än entusiastisk publik i ett partytält. Gott när folk ordnar riktiga familjefester med bra stämning utan fylle. Hade hur kul som helst och kunde hållit på hela natten, men var tvungen att susa iväg till nästa gig.
Körde direkt till ett nytt partytält, nu på trevliga nygifta paret Catta o Axels bröllopsfest. Återigen bra stämning och jag hade hejdundrande kul. Mysig fest.
Jag känner verkligen att jag har koll på läget och att jag kan ta in allt som händer och häckla och kommentera fritt och det blir väldigt bra. Det är helt enkelt stabilt.

fredag 8 augusti 2008

Hemma igen

Back in gamla Svedala efter en semestervecka i Grekland på fantastiska ön Kea där vi bland annat firade hustruns 50-årsdag. Och solen sken, havet var varmt och maten var väldigt god och sköljdes ner med Retsina.