fredag 10 oktober 2008

Tråkiga sevärdheter



Johan vid Sveriges lägsta punkt.

Har du varit vid någon tråkig ”turistattraktion”?

Jag har börjat på ett bokprojekt tillsammans med min vän författaren Johan Tell (100 sätt att rädda världen, Utrotningshotat mm). http://www.johantell.se/ Vi samlar på ”Sveriges tråkigaste sevärdheter”. Eller "Sveriges sämsta turistattraktioner".

Det kan vara att det är udda, oproportionerligt, imponerande insnöat, nördigt, vansinnigt tråkigt, oväntat, fult, patetiskt…

För att ge en bild av vad vi letar efter:

Sveriges lägsta punkt. I en håla utanför Kristianstad ligger Sveriges lägsta punkt.(O)imponerande 2,41 meter under havsytan. På platsen finns informationstavlor samt en markör som bland annat visar vilken nivå havsytan ligger på. Spännade.
Monumentet i Kvidinge. På en åker utanför Kvidinge i Skåne står ett gigantiskt monument över en prins som trillade av en häst och dog. Inte vid ett stort slag. Han bara tillade av sin häst och slog ihjäl sig. Monumentet är just monumentalt oproportionellt till händelsen.

Har du sett, varit vid eller hört talas om andra platser som imponerar med sin märklighet och ”tråkighet”? Tipsa oss så åker vi dit!

Monumentet i Kvidinge

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tips på några och en bok att planka ur finns på

http://hd.se/kultur/boken/2007/12/23/minnen-och-monument/

(Mvh JakobTo)

Anonym sa...

Tack för tipset.