onsdag 31 mars 2010

Malmö regerade...för en dag.

Heldag i Malmö med Hustrun. Först Moderna Museet som var litet men riktigt bra med en finfin 60-talsutställning med mycket igenkänning.


Funderade mycket på konst. Belgaren Tuymans målar tavlor som föreställer fotografier, men ändå inte.
Här nedan ett verk av mig. Det kunde vara en bild av en Kleinblå tavla, men eftersom iphonen har så dålig färgåtergivning blir det min tolkning av en Kleinblå tavla. Dessutom var det förbjudet att fotografera så det är ett provocerande verk. "Fuck Vilks" får det heta.


Blev sugen på att genomföra en konstidé som jag burit på ett antal år nu...
Sedan blev det god mat på restaurang Brogatan, och därefter konsert med Mikael Wiehe på Palladium.
Wiehe blandade högt och lågt. Jag blir lite trött när han kör hits men det är jäkligt uppfriskande när han är arg. Det är inte många nutida musiker som skriver texter om att nyliberaler måste vara ensamma eftersom deras vänner bara tänker på sig själva, att Maud Olofsson är en "Thatcher med konstig dialekt" och beskriver Jimmie Åkesson som "fascismens byracka".


Det händer mycket kul i Malmö.

Jag har fått...

...iPhone-tumme. Känns som musarm men bara i tummen.
Mustumme...


måndag 29 mars 2010

Just nu på Olympia

2-0 i halvtid.



Så det sjöng om det!

Idag träffades Tre Flugor på Arjas café i Strömsnäsbruk för att damma av och polera upp showen. Vi har officiellt lagt ner men har tagit ett gig i Gävle i maj och det skall bli skitkul.
Så idag sjöng vi igenom vår repertoar och det lät förbluffande bra. Vi satte texter och stämmor på låtar som vi inte gjort sedan 2003. Det fanns nånstans i ryggmärgen. Coolt.
Det här blir kul, och dessutom är det väldigt trevligt att träffa allihop igen.
För övrigt önskar vi god resa till Yngsta Dottern som åker till Äldsta Dottern i Paris idag.
Och så vet jag inte om det blir HIF-Blåvitt live idag. Det är lite för kallt för min smak.
Har blivit gubb-bekväm.




lördag 27 mars 2010

Glumslöv

Det var en kul fest när Glumslövs fotbollsförening jubilerade i afton. Jag var nån sorts toastmaster och körde även på med comedy. Roligast blev dock nästan lotteridragningen där jag fick till det finemang.
Sköna kvinnor arrangerade, bra samarbete med DJ Lasse från The Tivoli.
Och igen fick jag oerhört många översvallande kommentarer efteråt där folk jämför med den nya råa comedyn som de ser på TV och som de inte gillar.
Igenkänningshumor is da shit.

Ledig imorgon, känns nästan ovant. Vad gör man då?


Höganäs

Det var miljöfokus på biblioteket i Höganäs idag. Det är Earth Hour ikväll och de få höganäsare som tagit sig till bibblan mellan 11 och 13 fick höra på tre riktigt bra och intressanta föredrag och dessutom fick de en halvtimme snäll standup.
Det gick förbluffande bra att köra unplugged standup mitt på dagen i ett bibliotek men så får också Anneli S alltid till finfina arrangemang.
Min halvtimme försvann i ett nafs och de 15-20 som var där verkade ha riktigt kul.
Föredragen om energisparande och passiva hus var väldigt inspirerande och kommunalrådet Peter K bjöd friskt på sig själv och berättade om hur han sparat el de senaste åren. Uppfriskande nördigt.
Nu vila en timme och sedan mot nästa arrangemang som varar hela kvällen.



fredag 26 mars 2010

Skällinge

Det blev en av de bästa föreställningarna jag gjort. Någonsin. Fredag 26 mars 2010.
Erika Sjöwall bor i Skällinge och där finns en bygdegård och jag tror att det var tredje året som Erika ordnade standup där.
Det är galet bra.
Fullt hus, ca 130 pers, sköna människor i alla åldrar, många par i nån sorts medelålder. Snyggt ordnat med scen, ljud och ljus och en skönt förvansfull stämning. Så fort jag kom in i lokalen fylldes jag av positiv energi och jag var hur sugen som helst.
Erika inledde med att kratta finfint och namedroppa folk i lokalen. Sedan körde Fritte ett riktigt gott Fritte-set med massor av charm och på det en härlig Celinare. Två komiker med tydlig stil och bra material. Smart humor.
Efter pausen körde Khalid och fick sånt Khalid-hugg som han kan få. Jäklar vad de älskade honom och han seglade fram på scen. Jag stod och tänkte att "hur skall jag kunna toppa det".
Så blev det min tur och jag skulle avsluta kvällen. Och jäklar vilket tryck det blev. Jag plockade fram allt manligt/kvinnligt och det var precis vad de längtade efter. Igenkänningsfaktorn gick upp i max och ibland fick jag köra på utan att vänta in att skratten skulle klinga av. Det skrattades konstant och jag var i zonen och jag och publiken var i symbios. Timingen satt perfekt och det var bara att surfa på.
Ett av mina roligaste gig någonsin.
Tack till mina kollegor för en god kväll och finfint samarbete och maximal stöttning och tack till publiken i Skällinge, hur bra som helst.
Lars Magnusson var i Skällinge i fjol och tyckte att publiken där borde åka på turné och visa hur en bra publik är. Det är bara att hålla med.
Laguppställningen:

"Till och med Göran skrattade"

En av de bästa kommentarerna jag någonsin fått kom ikväll på klingande västkustdialekt:
"Det var för jävla roligt. Till och med Göran skrattade".
Vem Göran är vet jag inte.

Men fasen vad jag älskar när man kommer till en liten, liten ort och möts av en sån här skylt:

Baren öppnar kl 19. Dessutom är det visst standup. Heja Skällinge.

Glasäpplet

Om min insats på The Tivoli i onsdags kan beskrivas som "konstig och medioker" så var torsdagens insats i Lund "rolig och professionell".
Jag var bra.
Guldäpplet är en utmärkelse som region Skåne delar ut till en vårdcentral i regionen. Det är medborgarna (patienterna) som nominerar och motiverar och en jury som utser. En herrans massa vårdvcentraler hade nominerats och fem av dem var nu uttagna till "finalen" och de fick presentera sin verksamhet. Och som de gjorde det!
Jag blev både stolt och rörd över att höra om allt detta fantastiska arbete som utförs och hur folk brinner för sitt jobb. Det är oerhört imponerande. Presentationerna var roliga och charmiga.
Min uppgift var att vara sidekick till moderatorn och jag gick in mellan alla presentationer och hade dessutom tre lite längre pass.
Det blev perfekt.
Jag har så mycket material att jag kunde göra associationer i bara ett steg från det som sagts och då blir det väldigt spontant och "här och nu". Jag funkar helt klart bäst när det är en lyssnande publik på en sån här "konferens".
Jag trivdes verkligen. Härligt "gig".

onsdag 24 mars 2010

Lång dag och lång kväll

Morgonmöte med The Tivoli, prata i närradion med Frank Andersson (trevligt värre), sånglektion och kontorsjobb. Så såg dagen ut, på dagen.

Och så The Tivoli med Gala och nio komiker på kvällen.
Komikerna kom från när och fjärran och faktiskt kom det en publik också. Härligt!
Jag hade kanske tagit i lite för mycket när jag bokade komiker, men det blir så ibland när man vill mycket, så det blev en lite för lång kväll där andra aktens komiker fick kämpa.
Jocke hade fixat till soffmys på scenen och jag fick en ide om att sitta i soffan hela första akten. Inget bra drag, det blev bara konstigt. Sedan bytte jag till smoking i andra akten och det blev också konstigt. Och så fick jag inget bra hugg och så blev det konstigt också.
Allt blev lite konstigt.
Men efteråt var alla nöjda och publiken verkade glad och personalen var nöjda med kvällen.
Men jag tyckte att min insats blev lite... konstig.
Konstig, sa Bull.

Ett stort tack till alla komiker som rest långt, tagit sig tid och som kämpade för laget.
Jag pallar inte att skriva alla namn. Ni vet vilka ni är. Och var ni bor.



tisdag 23 mars 2010

Tobias

Hurra!
Tobias Persson kommer till Helsingborgsfestivalen och tältet i Stadsparken lördag den 31 juli.
Se till att vara där, eller skyll dig själv!

Förberedelser...

Det är mycket förberedelser nu:
-Jag skall börja boka sommarstandupen på The Tivoli (möte med The Tivoli i morgon).
-Jag skall boka standupen på Helsingborgsfestivalen 31 juli. Har en favoritkomiker på kroken försöker veva in och håva upp så snart som möjligt.
-Jag skall boka en rooke per kväll till Landskronakarnevalen. Snart klart.
-Jag filar på sjukvårdsmaterial inför prisutdelningen Glasäpplet på torsdag.
-Jag skall göra ett urval av vilka som skall gå steg 2 på Fridhem i sommar. Fick anmälningarna idag och helt vill jag att alla skall kunna gå men det är 22 sökande till 12 platser så jag skall göra tio personer besvikna. Usch, vilken ångest.
-Jag skall få ihop ett bra 30-minuters-set om miljö tills på lördag (Earth Hour i Höganäs).

I morgon är det standup-gala på The Tivoli. Nio duktiga komiker kommer hit och det kan bli hur kul som helst. Om det kommer en publik...
På torsdag har jag ett spännande uppdrag som komisk sidekick vid en prisutdelning hela eftermiddagen, på fredag blir det Skällinge med Fritte, Khalid, Erika och Celin och på lördag är det Höganäs bibliotek kl 12 och sedan en fotbollsföreningsfest på kvällen som gäller.

Och ukulelelåten sitter nu!

lördag 20 mars 2010

Bra standup i Halmstad

Jag tycker att det levererades bra, intressant och varierad standup på GetupStandup på Mårtenssons o Halmstad ikväll.


Det var inga lätta förutsättningar och en krävande publik men alla kämpade på bra. Alla som uppträdde gjorde bra ifrån sig och Ludde har verkligen gått framåt rejält.
Jocke har fixat till det fint och det är en bra lokal. Ljudet kunde vara bättre och man borde ta en slant i inträde för det är det helt klart värt. Annars är allt bra ordnat.
Själv avslutade jag kvällen. Det var en ung publik, lite sent en lördagskväll (jag gick på efter 22) så gav jag en föreställning furioso. Full fart från sekund ett och jag svettades som en gris. Det var en fysisk upplevelse. Egentligen var jag för förkyld, men rösten höll någorlunda. Jag körde på med massor av energi och körde fullständigt över publiken, och de gillade det. Jag sket helt i dramaturgin och det blev ett rörigt set men inget som publiken märkte.
Jag hade kul och levererade.
Bra jobbat.
Nu är klockan 02.30 och jag är inte ens nära att kunna sova. UFC på teve. Borde krypa under täcket istället.

fredag 19 mars 2010

Radio och recension

Jag pratade i Radio Kristianstad igår. Malin Nilsson var en pigg och härlig programledare.
Återigen konstaterade jag att det är svårt att prata om humor. Det blir inte roligt. Men det kanske var trevligt. Jag hade trevligt i alla fall.
Det är förresten långt mellan Helsingborg och Kristianstad. Längre än man tror. På vägen hem blev jag så trött att jag fick stanna i perstorp och sova en kvart för att kunna köra vidare.

Och i dagens HD var det en recension av onsdagens standup på The Tivoli. Och vad skall jag säga? Recensenten och jag har olika smak. Och olika uppfattning om vad standup är.
Ungefär så. Jag hittar inte recensionen på nätet, så det blir till att läsa papperstidningen om du vill se. Fyra av fem medverkande komiker omnämns.

onsdag 17 mars 2010

The Tivoli ikväll

Ledig kväll så jag stack ner till The Tivoli för att helt enkelt se standup och jag konstaterar:
- det är mysigt och jäkligt bra stämning på The Tivoli. Årets Bästa Klubb var välförtjänt.


- Fritte o Marcus är väldigt bra som konferencierer.


- Robin P har tagit sin standup till en helt ny nivå genom att öppna sig mot publiken och ikväll lekte han verkligen. Riktigt bra.


- Marcus ena skämt om döva och vad de gör (jag skall inte avslöja poängen) är bland de bästa jag hört. Världsklass.

Det var en inspirerande kväll och ett extra tack till Jon för påskägget.

Nu sova! Tidig revelj och körning till Radio Kristianstad i morgon. Pratar comedy hela förmiddagen.

Läsa bloggar

Istället för att ta tag i det jag borde började jag läsa lite bloggar och kom via Frittes gastronomiska utläggning till Nils Lind, vars blogg jag inte läst på länge, och han skriver intressant om olika stilar inom standupen och, hoppsan, där skrev han om mig : "som fortfarande brinner för ståuppen på ett sätt som gör att han framstår som en småkåt tonåring. Vilket är odelat positivt."
Det var kul och snällt sagt och jag känner mig väldigt smickrad. Intressant med tanke på att jag och Lena Frisk hade just samma diskussion häromdagen.
För övrigt är väl läget ungefär som det brukar: Hasse Brontén skriver om sin framgångsrika karriär med en kul bild där alla har 0 poäng, Magnus B skriver om sina turnéer, sjukdomar och pappakänslor, Mats A har dock inte uppdaterat på flera dagar (!), TV-Johan skriver om TV och ibland om standup och Tjuvlyssnat är lika roligt som vanligt.
Nu har jag länkat som fanken, vilket bör göra att jag får fler besökare än vanligt.

På kontoret

Har en heldag på kontoret.


Jag har
-legat på på ett antal prelbokningar, vilket resulterat i tre färdiga bokningar i vår. 64 klara jobb januari-juli just nu.
-övat på ukulele. Snart kan jag "Alla har vi varit små" av Povel Ramel. Skall skriva en egen text om att jag inte kommer ihåg nåt längre. "Kommer inte jag ihåg".
-tagit sånglektion
Nu borde jag ta tag i bokskrivning, kursplanering, jobbförberedelser och nytt material. Ångest...

tisdag 16 mars 2010

Om utveckling

Jag träffade Lena Frisk igår och vi pratade länge om var man befinner sig i karriären, hur man vill utvecklas och hur man skall nå dit. Vi pratade också mycket om hur man skall acceptera sina begränsningar och hitta sin plats och odla det man är bra på.
Jag har funderat en tid på att skaffa en coach eller mentor. Just nu lutar det åt coach, men jag vet inte riktigt hur jag skall hitta rätt.
Jag är väldigt medveten om min position just nu, vem jag är i standupvärlden och vilken plats jag har. Frågan är om jag är nöjd med den positionen.
Såklart vill jag utvecklas, men vad är nästa steg?
Många funderingar just nu.
Hur gör man karriär? Vad är en karriär?

Idag är det kontorsdag. Måste kolla igenom lite videoklipp och se om jag kan lägga ut nåt på hemsidan.

måndag 15 mars 2010

Trotsåldern?

Intressant marknadsföring i Helsingör:
"Här får du inte bra bajer utan även lungcancer..."

Skön helg utan standup

Lördagen tillbringades i goda vänners lag. Gymnasiekompisarna Millo, Annika, Johan, Åke och jag åkte till Lousiana. Första stop blev Strandborgen där man fortfarande kan få tre smörrebröd, flasköl och en bitter. Ett skönt nostalgiskt inslag när allt är latte och salami/brie...
Jag hade med lite foton från sent 70 och tidigt 80-tal och Millo och Annika mindes våra första trevande teaterförsök med "Leka med elden" på gymnasiet.

Sedan blev det Lousiana...



...där Annika gillade de flygande potatisarna...



...och Johan såklart fastnade vid de gröna termostaterna, eller vad det nu var...



Efter en massa skönt snack och härligt restaurangbesök på Sct Olai Cafeen gick båten mot Sweden. Tack mina vänner för en skönt okomplicerad heldag!


Söndagen tillbringades bland annat med Brorsan och Andersoaron på Olympia där HIF till slut lyckades få in bollajävelen i sista minuten. Kallt, kallt på läktaren men målet, gulaschsoppan och sällskapet värmde.

fredag 12 mars 2010

MACK

MACK är fantastiskt. Det är alltid mycket folk, ganska hög medelålder (igår var en majoritet över 40, jag frågade från scen) och en skönt blandad publik. MACKArna är trevliga, kycklingsalladen är jättegod och stämningen extremt välvillig. Det är nån sorts folkhems-standup över MACK.
Gårdagskvällen var en stark och habil kväll, men ingen kväll som stack ut. Två rookies, Ludde som konferencier, Anna Lena som headliner och jag som support.
Jag skulle köra 30 minuter i första akten och körde 32 (filmade), utan att kolla på klockan. Jag börjar bli lite rutinerad...
På scen kände jag mig lite stressad. Jag ville köra mitt nyaste material men samtidigt vill man leverera och även prata med publiken. Tyvärr slarvade jag över publikpratet lite, mycket beroende på att jag har så svårt att se. Jag har köpt progressiva glasögon och det är helkass på scen. Jag blir alldeles snurrig av dem. Det skall visst stabilisera sig, men igår var det väldigt störande.
Mitt nya material börjar stabilisera sig och när jag ser på filmen nu efteråt så framstår jag inte så stressad som jag kände mig.
Nu har jag inga föreställningar på en vecka. Det är väldigt skönt, för det har varit väldigt mycket på sistone och jag behöver lugna tempot lite. Det blir en halvdag på kontoret idag och sen får det räcka...tills på måndag...

onsdag 10 mars 2010

Riktigt, riktigt bra standup

Al Pitcher bjöd på riktigt jäkla bra standup på The Tivoli ikväll. Bland det bästa vi någonsin haft.
Tyvärr var det alldeles för glest i publikleden, men showen var toppklass ändå.
Det som imponerar är publikkontakten och improvisationerna som mycket påminner om det som 123 Schtunk gör. Inget är för litet för att kommenteras och flödet blir enormt. Bilderna är också bra men det är energin som är bäst.
Jag är imponerad och inspirerad och det är bara sorgligt att inte fler än ett trettiotal helsingborgare kom.


För övrigt bjöd Lars, Göran och jag på lite dagsfärska skämt som en för-akt och det var gott att känna att det funkade. Och även Lagos levererade.
Det var en bra och kreativ dag.

tisdag 9 mars 2010

"Det skall fan vara teaterdirektör"...

...sa teaterdirektören i Ett resande teatersällskap.
"Det skall fan vara standup-arrangör", skulle jag kunna säga.
I vår har jag hjälpt The Tivoli att få ihop det bästa programmet någonsin och så sviker publiken. Varför?
Tips, nån?
Ikväll kommer Al Pitcher. Lita nu på mig och kom och kolla. Han är väldigt bra.




Rörande

Jag tycker fortfarande att det är lite rörande när jag blir inviterad till ett sällskap för att de vill höra just min comedy. Vilket förtroende! Vilken press...
Ikväll bar det av till Hörby och Lärarförbundet och det var ett sjuttiotal, varav de flesta var kvinnor, i publiken. De hade fixat en riktig scen och jag hade med ljud så allt var perfekt.
Det blev en bra föreställning.
De var helt klart trötta mot slutet, en hel arbetsdag och ett årsmöte på det kräver en del, men jag hade bra respons hela vägen.
Körde till och med en rutin som var helt oskriven och egentligen bara var en idé och den formulerade sig själv i stunden. Sånt känns magiskt.
Hemfärden gick i tät dimma och efter lite nattlig läxhjälp med Yngsta Dottern avslutade jag med Mästarnas mästare från SVT play i iPhonen.
Nu sova. Heldag i morgon: kontorsarbete, möte, sånglektion, skriva med Göran och Lars och se Al Pitcher på kvällen.



måndag 8 mars 2010

Lite extra kul

Jag tänkte ha lite extra kul i Malmö ikväll. Jag kände för det. Behövde det.
Och det funkade.
Finfina förutsättningar med 65 kvinnor och fyra män från från fackförbundet ST i Sensus lokaler i centrala Malmö. Perfekt biosittning och bra ljud. Kass ljus i lokalen men det sket jag i och körde på.
Det blev 60 minuter inspirerad och rolig standup och ett extranummer på det och så massor av skön feedback efteråt.
God känsla att min inställning märktes ut i publiken.
Så skall det gå till.



söndag 7 mars 2010

Kurser i sommar

Eftersom det är så många som vill gå grundkursen i standup på Fridhem (som Thomas O håller i) blir det ytterligare en grundkurs i vecka 26 den 28 juni - 2 juli. Jag kommer att vara kursledare.
Det brukar vara väldigt lyckat och roligt och folk lär sig verkligen något. En skön vecka.
Dessutom har jag en steg 2-kurs i vecka 31, 2 - 6 augusti. Den kursen är för de som hållit på ett tag, kört en del som rookie och känner att man vill ta det ett steg till. Här utgår jag från att folk kan grunderna och det handlar mer om VAD man vill säga, HUR man kan säga det och VEM man är på scen.
Steg 2-kursen utvecklar deltagarna och man får många redskap att gå vidare med. Det är en extremt givande vecka.
Det är bara att söka: Fridhems folkhögskola.

Obegripligt?




Den här skylten kändes nostalgiskt skön. Den satt på toadörren i det "loktåg" jag åkte för nån vecka sedan när X2000 var inställt.
Skylten vittnar om en tid då man var tvungen att förklara för folk att det var ok att använda toletten även när tåget stod stilla. Varför? Det måste vara obegripligt för en yngre generation.
Jo, innan dessa moderna toaletter så var det bara ett hål rätt ner på toa där man såg tågbanan rusa fram under sig. Det drog kallt och ljudet var öronbedövande. Urin, skit och toapapper smackade i syllarna (eller heter det slipers?).
Och jag är så gammal att jag minns de toaletterna!
Jag minns också Super8-film utan ljud, rullbandspelare och "brunsocker".
Vad är nostalgi för dig?

För övrigt gjorde jag en misslyckad insats som lotteriförättare på en insamling igår. Men det är en annan historia...

lördag 6 mars 2010

En "vanlig dag på jobbet"

Det är ett konstigt jobb jag har. Jag åker runt och träffar folk som jag inte känner och umgås med dem en kort och intensiv stund och åker sedan vidare.
Igår var jag först i Malmö och träffade kommunens ekonomer och körde en stabil 45a. Det var utmärkta förutsättningar med riktig scen och bra ljud på Kockums fritid. Biosittning ger bra fokus även om de var synbart trötta efter en lång arbetsdag.
En go föreställning som svajade lite på några ställen blev resultatet. Det värmer gott att få förtroendet att skoja för dem och att resultatet blir bra.
Och sedan blev det Skoda till Åsljungagården norr om Örkelljunga där företagarföreningen hade årsmöte och middag. Det var ett mysigt ställe med god mat och de hade dukat så att alla kunde se mig. Snyggt. Jag satte upp min medhavda ljudanläggning och körde sedan en stabil 45a som ändå var helt olik den i Malmö. De var lite försiktiga i början men jag jobbade mig in i matchen och sedan var det gott flyt. Trevliga människor och en helskön krögare. Till Åsljunga åker jag gärna igen, inte minst för att man kan vänta in showtime framför brasan.


På vägen hem såg jag en bärgningsbil plocka upp en trafikdödad älg. Stort djur. Respekt.
Lättade på gasen.

torsdag 4 mars 2010

Osby och HIF

Magnusson hade transportproblem så vi fick flytta träffen till Osby istället för Markaryd.
Vi såg på Lars framträdande på Dockan igår. Video. Och analyserade, regisserade och gav feedback. Konstruktivt.
Det var vad vi hann med.
Sedan var de dags att köra hemåt igen. Mycket transport och lite för lite verkstad, kanske.
Men trevligt och givande.

På kvällen hade HIF kickoff på The Tivoli. Hela spelatruppen, anställda, styrelse, sponsorer och några fans var på plats. Nye tränaren, nye ordföranden och spelartruppen presenterades och jag körde 10 minuter standup.
Jag var rolig.
"Du kan få en sten att skratta" var det en som sa.
Det var snällt.

onsdag 3 mars 2010

Bättre kan du (jag)

Det var en finfin teater i Kungälv och snyggt ordnat med backstage och tekniker och allt. Kanske lite glest i publikleden men annars bra förutsättningar. Bra jobbat av Kadir M.
Janne B var tight och bra (vi har material om precis samma ämnen, nästan för likt) men jag kan bättre än vad jag presterade. Tack gode Gud för "hög lägstanivå" så publiken tyckte att jag var OK, men det var jag inte.
Varför inte det då?
Analysen (=bortförklaringen):
-stress (kom fram alldeles för sent och hann inte ladda på, helt egenorsakat då jag kom iväg för sent)
-dålig dagsform (trött och huvudvärk hela dagen)
-kom in fel i matchen

Fast kanske det bara var en medioker dag på jobbet.

Så kan det gå. Nya tag.

"Kolega"

"...för övrigt är det skillnad på en kollega och en kolega (tillplattad gräsplätt där en ko legat)."
Jag övar inför kvällens västkustgig.




Kollegor

Att vara ståuppkomiker är ett ensamjobb, inte bara på scen. Därför är det viktigt med kollegor. I allt för många år jobbade jag hemifrån, men nu har jag ett enkelt kontor och det är väldigt trevligt att ha grannar som man kan fika med, snacka lite vardagssnack och säga hej och klaga på vädret...
Nu när jag var i Stockholm blev det tydligt att jag är lite utanför den inre komikerkretsen. Det är bara 45 minuter till Malmö, men det skall ändå planeras om man vill träffa någon. Nu har jag inlett ett samarbete med Lena Frisk och vi skall ses åtminstone varannan vecka regelbundet och snacka comedy och skriva material. Och så har jag ju Lars och Göran.
Vi har samarbetat sedan 2001. Ett tag träffades vi varje måndag och det var väldigt bra. Nu blir det lite mer sällan, men vi håller igång samarbetet i alla fall. Och Tre Flugor har fått ett jobb i maj, så då måste vi ses och repa. Kul.
I morgon tar jag Skodan till Markaryd och träffar pågarna. Kanske att vi skriver ett skämt. Säkert är i alla fall att det blir trevligt och inspirerande.

tisdag 2 mars 2010

Datorhaveri!

Usch och fy vad jobbigt. Min dator krånglade, jäkla Windows Vista, och efter många om och men och många och långa timmar med ominstalleringar och supportsamtal har jag nu ominstallerat hela datorn och då lyckades jag fippla bort all gammal epost.
All epost!
Hoppas att jag inte missar nåt viktigt...
Jag har nog (!!!!) allt utskrivet eller infört i andra dokument, men jag är inte säker.
Det blir till att vara extra noga den närmsta tiden.
Och ja, jag vet att man skall säkerhetskopiera och det hade jag gjort, men gjorde ett litet misstag. Tips: ha inte två mappar med samma namn!