onsdag 30 juni 2010

Bra standup på The Tivoli

Vilken säsongspremiär! Riktigt bra. Mysigt. Trevligt. Och spännande.
Alla levererade. Johannes F med sjukt bra material. Zeid som kom hela vägen från Sthlm för att förgylla vår premiär och hade med sig en massa nytt material.
Tack till Petrina, Ludde, Maggie, Khalid. Topp!
Även jag var bra. Bara en sån sak.
Och inte blev det sämre av att gatan förvandlades till Drive-in-standup!


Verandan rockar. Ister.

tisdag 29 juni 2010

Mera kurs

Jäklar vad mina kursdeltagare kom loss idag. Vi fick se flera knallroliga framträdanden idag. Det blir mycket skrattat under en kursdag. Fortsätter det så här blir det en magisk kväll på torsdag.
Annars präglades dagen av att det var varmt, väldigt varmt. Det sög musten ur mig så jag fick verkligen kämpa för att hålla uppe koncentrationen och energin.
Det blir en bra dag i morgon...



MACK

Jag var konferencier på MACK på Ribban idag. Det måste vara Sveriges mest lättjobbade scen och tacksammaste publik.
Mottagandet från MACKs ideella krafter är suveränt och allt är perfekt ordnat.
Det blev en riktigt bra kväll med massor av skön comedy och mycket publikkontakt. Det gick verkligen bra för alla som körde.
Själv gjorde jag en toppinsats och fick till alla presentationer och lyckades skapa en skön stämning som sedan alla kunde vila i. Proffsigt, sa Bull.
Kul att träffa Özz och gott att vara på scen igen efter tre veckors uppehåll. Typ semester.


Bästa stället?



måndag 28 juni 2010

Fridhem

Kursen är igång och det är ett skönt och mycket blandat gäng som skall testa på standup.
Och så är baren öppen...




söndag 27 juni 2010

Pressrelease

Vi kan nu meddela att Sunny Standup på Fredriksdal den 19 juli förstärks med helsingborgskomikern Martin Svensson. Utöver Martin ser vi Måns Möller, Özz Nûjen, Hasse Brontén, Ann Westin, Soran Ismail, Thomas Järvheden, Anna-Lena Brundin och Christopher Linnell.
Martin Svensson inleder också The Tivolis sommarsäsong på verandan nu på onsdag den 30 juni. Samma kväll uppträder även Khalid Geire, Zeid Andersson och flera supportkomiker. Sedan fortsätter sommarsäsongen med gratis standup på The Tivoli varje onsdag fram till den 11 augusti.
Martin Svensson syns flitigt på sommarscenerna. Han medverkar tillsammans med bl.a. Tobias Persson på Helsingborgsfestivalen i Stadsparken den 31 juli, i Ängelholms Hembygdspark den 29 juli, på Societen i Varberg den 27 juli, på Byakrogen i Gessie den 22 juli, i Nöjesgrytan den 20 juli och på Landskronakarnevalen den 17 juli, i Rössjöholm den 10 juli och på MACK på Ribban den 29 juni.
För övrigt har Martin, som utsågs till Årets Konferencier på Malmö Comedy Festival 2010, fått äran att vara konferencier på en av Stockholm Comedy Festivals scener den 2-4 september.

/Martins Humor AB

lördag 26 juni 2010

Danmark

Danmark åkte ur VM. Trist, men resultatet var rättvist. Jag och Brorsan åkte över till Helsingör för att se avgörande matchen. Det blev en skön tur med öl, gammeldansk och tre "uspecificerte smörrebröd" på klassiska Strandborgen och sedan skulle vi se matchen på "storbild" på Axeltorv.





För mig är detta bilden av det Danmark jag växte upp med och det Danmark jag alltid trivts med.
Inte fasen funkade storbilden, men då blir det en TV på lasbilsflaket istället!





Brorsan och jag drog oss in på en pub och såg matchen där.

Danmark har alltid varit viktigt för mig. Helsingör, Holger Danske-krogen, Helsingör Runt-cykling...
Förr kände jag mig alltid hemma i Danmark och funderade ofta på att flytta dit. I åtta år pendlade jag till Danmark och jobbade som sygeplejerske och jag trivdes väldigt bra. Både med patienter och kollegor. Jag har ståuppat i Danmark och till och med ståuppat i TV i Danmark.
Mitt förhållande till Danmark har alltid varit gott.
Men nåt har förändrats och det är inte till det bättre. Nån ängslighet och ful smygrasism har blivt accepterad som dansk. Böllementaliteten.
Jag märkte under mina år i Danmark att tonen gradvis blev råare och hårdare och polariseringen blev värre. Mest i media.
Lena Sundström beskriver det väldigt bra i boken "Världens lyckligaste folk". Läs den. Alla borde läsa den så att det inte händer samma sak här.
Tyvärr känns det nog som om gränsen även är passerad i Sverige.
Jag gillar det inte.
Och jag saknar mitt gamla Danmark.
Men ibland hittar man tillbaka, som på ett torg under fotbolls-VM. Även om Danmark åkte ut.

Andros i Grekland

Även i år blev det en stärkande semester på favoritön Andros. Jag har i en vecka gjort...ingenting. Om man med "ingenting" menar ätit, suttit, läst och snorklat.
Det är inte helt illa att komma fram med båten i solnedgången...



...se VM-fotboll ute i den ljumma kvällen...


...äta gott med utsikt...


...och äta ännu mer gott med utsikt...


...och se på blått, blått, blått och blått.


Men bäst är kanske ändå folklivet i hamnen. Det blir nog fler greklansresor.



söndag 13 juni 2010

Motvind...

Vilken härlig heldags paddlingstur det blev med Helsingborgskanotisterna idag.
Jag blir så himla glad av folk som engagerar sig. Idag fixade Gunnel och Ronny (och okej, Magnus) en tur som utgick från Jonstorp och så paddlade vi inåt i Skälderviken tills vi tyckte att det var lagom för fika.

Det är klubben som ordnar och jag får en känsla av när man spelade pojklagsfotboll eller tränade simning och nån ordnade matcher och tävlingar på sin lediga tid. Och jag hade inte vett nog att uppskatta det, då. Nu har jag mer vett och känner därför stor tacksamhet.
Det blåste rejält och vi fick kämpa hårt, men alla höll humöret uppe och stämningen var god och vi for upp och ner på vågorna och när vi kom tillbaks till Jonstorp hade Lisas föräldrar bullat upp med kaffe och goda muffins på stranden! Sa jag engagemang?
Det var exemplariskt samarbete i gruppen hela vägen in i kaklet och nu gungar det inne i huvudet och i morgon har jag träningsvärk.


Det blir mer paddling framöver!


tisdag 8 juni 2010

Semester, typ.

Nu tror jag att jag har koll på läget och kan gå på semester med gott samvete. Jag är visserligen inte klar med höstens program på The Tivoli, men det kan vänta. Och så har jag de senaste dagarna fått en del förfrågningar på hösten, men de kan jag också avsluta senare i sommar. Så nu kan jag vara ledig till den 28e då min nybörjarkurs börjar i Svalöv.
"Ledig" är alltid ett lite löst begrepp. Jag måste få ihop lite nytt material (ca 15 minuter) innan den 30 juni, men det kommer nu när jag slappnar av. Och telefonen kan ju ringa och mailen kommer jag att kolla av...
Och lite bloggande på det...
Hrm. Semester var det.
...
Våren har varit bra, jag har till idag gjort 71 föreställningar och jag har tio till inbokade på "våren 2010" vilken sträcker sig till sista juli. Det innebär totalt minst 81 gig och det är min näst bästa vår (våren 2008 var magisk med 99 gig!). Förra våren gjorde jag bara 58 gig.
33% är klubbgig och bara 4 gig kommer från bokningsbolag.
(Tack Excel för statistiken)
Tyvärr har jag inte fått till så mycket nytt material, men det är å väg. Känner att det ligger under pannbenet, jag behöver bara slappna av så att jag kan bli kreativ.
Sen händer det en massa i branchen och konkurrensen är hårdar än nånsin och jag känner mig lite utanför ibland. Men så är det. Och så länge gigen fortsätter att trilla in skall jag inte klaga.
...
I morgon skall jag dyka för första gången i svenskt, kallt, vatten och på söndag blir det en paddlingstur med kanotklubben. Det blir en bra start på semestern...

måndag 7 juni 2010

Yes! Yes! Yes!

Yes! Sista föreställningen innan semestern blev riktigt bra.
Jag körde upp till finfina Ekebacken i Markaryd och där hann jag träffa Göran och vi fick dessutom testat Ekebackens nya café. Riktigt trevligt.
Nere i Ekebackens pub riggade Göran och jag upp mitt ljud och det blev riktigt mysigt och bra förutsättningar för standup. Publiken var chefer från Örkelljungas kommun och temat var jämnställdhet. Lite roligt att det var tretton kvinnor och en man. Ojämnställt...
Mitt dilemma var att fem av dem sett mig för drygt ett år sedan när jag gjorde flera föreställningar för Örkelljunga kommuns socialförvaltning, så jag ville helst inte köra nåt som de kände igen. Lösningen blev: köra mitt senaste och dessutom lite riktigt gammalt som jag inte kört på flera år. Det blev superkul, speciellt att köra det gamla. Det är bra skit. En del borde jag ta upp igen...
Körde exakt 60 minuter varav fyra minuter var med för ett år sedan. Så nöjd jag var efteråt!
Fick även till en liten eftersittning hemma hos Ebenharts innan Skodan styrde kosan hemåt.
Nu: semester!
Ja, efter dagens kontorsdag...




Veckan som gick

Slutet av veckan bjöd inte på så mycket standup, förutom lite kontorsarbete och träff med Lena Frisk. Och en mingelfest med Marknadsföreningen (förena nytta med nöje).
Istället blev det mycket trädgårdsarbete och så avslutade jag kajakkursen. Det har varit väldigt kul. Måste hålla igång det framöver.
Magnus fotograferade:
Kursdeltagarna...
Så här gör man om man trillar i...
Kallt...
Räddad...
Slalom...

tisdag 1 juni 2010

Utsikt på Vann

Vann Spa vid Lysekil ligger bedårande vackert.


(bilden tagen med mobilen....då fattar ni hur vackert det var i verkligheten)
För ovanlighetens skull bor jag över på hotellet, det blir lite för sen körning annars. Fast det är bara tre timmar från Helsingborg så egentigen skulle jag kunna... Men nu lyxar jag mig med en whisky på rummet istället.
Stället är helmysigt och fasen vet om jag inte till och med skulle kunna åka hit privat. Även om spa inte är min grej.
Föreställningen (typiskt firmagig) var lite försiktig och det berodde mer på miljön än på mig. De trettio i publiken satt nersjunkna i soffor och då blir det ingen studs. De skrattade men jag fick inget gratis.
Jag tycker att jag levererade bra och jag var snabb i repliken. Men det var helt klart lite... ja, försiktigt.
Nu sova och sedan tidigt upp för hemkörning.

För övrigt har jag nu bokat en resa till Malta i september. Skall vara bra dykning där. Stora förväntningar...