torsdag 1 maj 2008

Vad händer?

På den märkliga klubben igår var det en av de märkliga komikerna som i sin akt sa att hon var dotter till Jackie Mason. Vi trodde att det var ett skämt, men kollade upp det och det visade sig att hon var det. Dotter till Jackie Mason! En legend inom standup! Nu stod hon och var dålig inför tre personer på en klubb på Manhattan!

Vi satsade i alla fall på att gå på en bra show igår, så vi stack till Dangerfield´s. Vi hade t.o.m. kollat upp komikerna och det såg lovande ut. Och det var också sex rutinerade proffs som gick upp på scenen. Men...
Ja, vilket "men" skall jag börja med?
Men det var en gammal märklig lokal med en antik kypare. Det kändes som att resa bakåt i tiden till heltäckningsmattornas och de tunga mörkröda tygernas tid.
Men vi var väl bara ett tjugotal i publiken i en lokal för 250.
Men det blev aldrig nått lyft.
Men det var alldeles på tok för lång show.
Men man satt bara och tyckte synd om komikerna. Den ene efter den andre gick upp och körde sitt material och tittade på klockan för att få avklarat sin halvtimme.
Jag skulle kunna skriva hur många "men" som helst. Ännu en helt misslyckad standupföreställning. Jag får verkligen leta och anstränga mig för att hita nåt bra. Jo, de är verkligen bra på att prata med publiken. Men utstrålningsmässigt, eller materialmässigt, skulle ingen av gardagskvällens komiker ha en chans på en svensk standupscen.

Så ikväll kanske vi skiter i standup.

Inga kommentarer: