onsdag 16 september 2009

Norra Brunn gungade.

Jag har ganska många gånger reagerat på folks beskrivningar av egna och andras föreställningar som de beskriver som att "han regerade", "fy fan vad jag rockade", "hon ägde scenen" osv.
Och jag har sett samma föreställning och tänkt att.......neeeej, det rockade inte. Det var mediokert, kanske OK, men rockade? Nej. Vi ser det på olika sätt.
Igår var jag på Norra Brunn och jag rockade inte men jag fick det att gunga. Och det gungade rejält. Det var riktigt proffsigt och bra. Och jag har fungerat på varför.
1. Det var en typisk tisdag på Norra Brunn med ett sällskap som dominerade lokalen. 105 pers från ortopedin. Min publik. Dessutom ett stort sällskap yngre människor på barplats. Relativt nyktert, blandad ålder. Ca 50/50 på män och kvinnor. Min publik.
2. Jag ägde lokalen. Jag hade bra kontroll, var lugn och säker. Jag var i zonen och on beat. Allt jag sa kom med perfekt timing och jag överraskade mig själv hela vägen.
3. Jag ägde publiken. Jag fick dem att tycka om mig och att tycka att det var kul att vara på Norra Brunn. De kände sig sedda men inte påhoppade. Jag fick till publikpratet och det blev...
4....här och nu. Det var till och med en häcklare som försökte sig på i början och jag hanterade honom snyggt och jag vann. Jag anpassade mitt material till vad som hände i publikpratet och jag vågade improvisera runt idéer som dök upp i huvudet.
5 Jag hade kul. Det är så lätt att det blir jobb och att man glömmer att ha kul själv. Jag njöt av att kommunicera med publiken.
Ungefär så.
För övrigt var det väldigt roligt att se Soran Ismail och hans material om vem som borde få rösta. Bra scenpersonlighet, smart material, trevlig påg.
PS
Om du nu tycker att: "neeeej, han gungade inte" så får du gärna skriva det i kommentarerna. Men du har fel (tribute to Ismail). Ikväll är det en ny kväll:

1 kommentar:

standuplars sa...

Det gör inget om det gungade, jag var inte där och jag blir så lätt sjösjuk. För övrigt, väldigt väl skrivet... inlägget rockade skulle jag vilja uttrycka det!