onsdag 30 september 2009

Kontor

Jag träffade en häromdagen som frågade vad jag skall med ett kontor till. "Vad gör du där?"
Ja, vad gör jag här. Nu har jag varit här i snart tre hela arbetsdagar och jag frågar mig detsamma.
Jo, jag har gjort min bokföring för september med reseräkningar och sånt. Jag har gjort powerpoint till En Onödigt Rolig Kväll. Mailat en del om samma show. Fixat med några framtida jobb.
Men jag har inte skrivit några skämt. Och inte skrivit på läroboken.
Så det är väl det jag gjort mest: haft dåligt samvete.

måndag 28 september 2009

Al-inställt

Jag fick ett anfall och anmälde mig till en kurs i arabiska för nybörjare. Varför? Jo, för att det just då kändes som en bra idé. Lite mental input som jag inte skall ha till nåt annat än till just mental input.
Kl 18 skulle kursen börja. Men kursledaren dök inte upp. Inte de flesta kursdeltagarna heller. Jo, tre personer, mig inräknat.
Hrm. Ganska irriterande då jag valt att sitta kvar en extra timme på kontoret istället för att kör hem och filea sill.
För övrigt så har vi en del arabiska ord som vi fått till svenskan och de börjar ofta på "al". Som almanacka och algebra. Till och med alkohol är ett ord från arabiskan.
Allsång däremot är svenskt.

söndag 27 september 2009

Sillen gick till















Det blev nästan lite väl mycket sill på sundet idag när Anders, Brorsan och jag var ute med turfiskebåten Emma. Har rensat ett sextiotal sillar som nu ligger i kylen i väntan på att fileas i morgon. Silldoften sitter järnhårt i näsan.

Eftermiddagen tillbringades Med Släkten och firande av Svante, 15 år. Väldigt god fika på Virvelvindsvägen och sedan utmärkt middag på restaurang VESPA i Lund.

Nu: egentligen trött men temporärt pigg efter en dubbel espresso.

lördag 26 september 2009

Göran kör



Lars sover



Arja sover



Aaaaaaaaaaaa



Tre Flugor


Vi dammade av showen på Dannero ikväll. Det gick ''sådär''. Delar gick bra men som helhet var vi off beat. Men det är gott att vara ett team. Tre Flugor is back.

Rescension

HECK hade premiär i torsdags. Jag var inte där. Det var tydligen ingen annan heller. Jo, Helsingborgs Dagblads utsände, Torgny Nilsson, som skrev en intressant och väldigt bra rescension om En kväll i showbusinessens rännsten. Torgny gillar verkligen undergroundcomedyn. Synd att det inte finns fler som vill vara aktiva, verkligen aktiva, i HECK för det är en ynnest att få en så insatt och nyanserad rescension.
Om inte HECK skall dö en långsam självdöd måste fler aktivera sig och affischera, ordna mailutskick, facebookgrupper, ragga publik. Se på Oslipat eller Garva i Malmö. Fullt med folk varje gång.
Men så brinner de också för standupen.
Var finns någon som brinner i Helsingborg?
Och Torgny, gå och kolla Oslipat eller Dockan Comedy i Malmö. Du skulle gilla det. Och kom på nån kväll på Cirkus i höst. 21 oktober har vi premiär.

torsdag 24 september 2009

Sundsvall


Så här vackert var det utanför Sundvall idag. Jag sitter just nu och väntar på Arlanda. Byta flyg. Det är nästan sjukt att man kan åka tur och retur Helsingborg-Sundsvall över dagen.
Det var ytterligare ett seminarium med Mjölkfrämjandet och jag var konferencier och det gick jättebra. Det är alltid så oerhört välorganiserat och superpositivt och bra föreläsare och det är en fröjd att vara med. Extra kul att det är för förskolepersonal, folk som kämpar i en tuff vardag och inte är vana vid att få en massa utbildningar. Men idag fick de en riktigt bra eftermiddag.
I morgon: vilodag!


Komikens grovarbetare, alltid i bakgrunden.

Komikaze skriver om en lång artikel om standup i Magasinet Filter. Som framgår av bilden är vissa bättre på att hålla sig framme, men andra håller sig mer i bakgrunden.

Gött i mössan

Vilken fantastisk lokal! Riktigt skön standupkänsla. Underground à la New York. Riktikt jäkla skönt ställe, Gött i Mössan på Henriksberg vid Stigbergstorget i Göteborg.
Det är uppfriskande att se de unga komikerna driva ställen på det här viset. Bra arrangerat och lagom många komiker. Blandad kvalitet på komiken, som det skall vara på en rookiescen och lite smågrejor som kan rättas till (rikta ljuset, bättre tryck i introlåtar, lite bättre tempo och mer energi) men helhetsintrycket är mycket positivt.
Jag avslutade kvällen med 30 minuter där jag mest körde nya och lite gamla, halvt oprövade, grejor. Jag hade bra energi och hade riktigt kul. Borde pratat mer med publiken, det är ju mitt signum, men jag ville köra materialet så jag höll mig till det.
Det var väl värt fyra timmar i bilen fram och tillbaka och på vägen upp hade jag dessutom sällskap av Jon som åkte med. Jon vann för övrigt den roliga SMS-tävlingen. Kul initiativ.
Gött i mössan rekommenderas härmed, både för komiker och publik.

onsdag 23 september 2009

Talkshow

Det blir talkshow live i Markaryd tisdag den 24 november.
Biljettsläpp den 24 oktober på Roséns Ur o Guld.
Gäster:
Hasse Kvinnaböske Andersson, Ann Westin och Anders Mårtensson































Skriv in i kalendern!

Vardag

Hela dagen igår var en kontorsdag. Kom in 9. Körde hem 17. Jag skickade fakturor, ordnade upp i papper, ringde folk jag borde ringt till tidigare, fick ett par jobb och ordnade med dem.
Vardag, helt enkelt.
Och så bestämde jag mig för att fiska på Öresund på söndag, gå en helgkurs i kajakpaddling om två veckor och anmälde mig till en kvällskurs i arabiska (!)som startar på måndag.
Vardag, helt enkelt.
Idag är det mera kontor, sånglektion efter lunch och sedan hopp i bilen för att köra till Göteborg och Gött i Mössan. Jon åker med.
Vardag, helt enkelt.
Eller inte.

måndag 21 september 2009

Roast

Jag gillar någonstans roastningar, men tycker oftast att folk går vilse i skämtandet. Man gör skämt för skämtets skull och oftast blir det bara ren underbältethumor och buskis (fast istället för att säga rö...en kör man med k...en, fi...an och kn...a för att det är "tuffare"). Vitsberättande, helt enkelt.
Men roasten kräver botten och substans och sanningar för att det skall bli intressant.
Jag har verkligen försökt se både Grillat och Roast på Berns och jag har inte sett något som varit riktigt intressant och faktiskt har jag inte klarat av att se ett enda helt avsnitt. Det blir för plågsamt.
Men ikväll såg jag hela programmet och det berodde på att framförallt Schyffert och Sissela Kyle hittade elaka sanningar om Robert Gustavsson, och de andra, som de kunde leverera med finess och bitvis var det riktigt bra roast.
Skåden och lär.
Sådan är min smak.

1400


På lördag gör jag mitt gig nr 1400. Och det blir tillsammans med Tre Flugor som nu likt en Fågel Fenix reser sig igen. Vi skall ner till Dannero i Skivarp och det kommer att bli en fantastisk föreställning. Vi har repat hela dagen idag, på förmiddagen i Markaryd och eftermiddagen tillbringades på Cafe Riksettan i Strömsnäsbruk. Vi har skrivit allsångsmedleyn, hittat på fejkade nyheter och sjungit och övat på "dansstegen".
Lite biljard hann vi också med och min blygsamhet förbjuder mig att berätta om de konststötar som plockades fram ur ett förflutet med Fritt Valt Arbete i biljard i nian i Klippan. Det var tider det: biljard på skoltid.
Fast å andra sidan: nu är det biljard på arbetstid.

söndag 20 september 2009

Apollo

Apropå roliga kvinnor:

Live at The Apollo som sänds på "TV4 komedi" är oftast väldigt bra. Det är typisk mainstream comedy, alltid hög kvalitet, bra levererat. Och framförallt bra inramning.
Proffsigt, helt enkelt.

HECK

HECK, som är rookieklubben i Helsingborg, har satt sina datum.

2009-09-24
2009-10-08
2009-10-22
2009-11-05
2009-11-19

Var: Vinylbaren på The Tivoli.
Vad: Kvällen fylls med stjärnor, både på och utanför scenen. Tillsammans med dig och dina vänner skapar kvällens goa komiker en varm känsla av samhörighet i höstens kompakta mörker.
Vilka står på scen: : HECK med kompisar.... Vill du vara en av kompisarna? Kontakta info@heck.se
När och hur: Start kl 20:00 - Inträde: 0:- (GRATIS!)

Svårfiskat

"Vombsjön? Det är svårfiskat där." Så sa Anders Johansson (Andersomåns-anders) när vi pratade fiske efter hans uppträdande på MACK. Jaja, tänkte Anders (Lindahls påg) och jag och åkte dit. Det var dött som (fyll i valfri jämförelse).
Men solen sken och vi fick umgås på mäns vis med många färgglada och blänkande prylar.
Och kaffe smakar extra gott på sjön.

lördag 19 september 2009

Cyklar, cyklar, cyklar.

Cykelmässa i Helsingborg idag och jag var konferencier och sa ordet "cykel" oerhört många gånger. Solen sken och det var en finfin dag att stå på ett torg på. Nilla Nielsen sjöng och några trickcyklade och jag bjöd till och med på lite standup varav en hel del var cykelrelaterat. Folk såg ut att vara glada. Och så testade jag elcyklar. En sån skall jag ha...när jag inte orkar trampa själv längre...om en tio år...

torsdag 17 september 2009

Al Pitcher

Gjorde det tredje och sista jobbet för Com Hem idag. I Lund.
Efteråt for jag ner till Malmö och Ribban för att se Al Pitcher som jag hört mycket gott om.
Och jag blev inte besviken. Det blev en skön kväll med intressant comedysnack med Marcus Johansson och en bra, men lite väl lång, förstaakt med bl.a. Anders Johansson.
Sedan körde Pitcher sin föreställning som bygger mycket på impro omkring nytagna bilder från stället han är på (i detta fallet Malmö). Väldigt roligt, väldigt likt 123Schtunck och väldigt inspirerande. Lite märkligt att vi planerat att göra något mycket liknande i En Onödigt Rolig Kväll som vi skriver på. "Vi" är altså Magnusson, Ebenhart och Svensson.
Ja, det var en bra show. Inspirerande. Här skall det improviseras ännu mer!

onsdag 16 september 2009

Norra Brunn skakade till. Lite grand.

Det är olika olika kvällar.
Ikväll var det lugnt på Norra Brunn. Inte så många i publiken (ett fyrtiotal) och försiktig och avvaktande stämning.
Med detta sagt tycker jag nog att jag fick det till att åtminstone skaka till lite grand. Jag fick bra kontakt och mitt publikprat funkade finfint. Jag tycker att jag gjorde vad man kunde av situationen och det får jag vara nöjd med. Publiken var öppen för mina funderingar och de gillade det mesta. Blåvalsrutinen börjar falla på plats och jag fick bra betalt på både Anna Anka och reflexvästarna. Ni skulle varit där.
Kul att mina adepter Karin, Sara, Natalie, Fredrik och Jocke var och kollade. Tack för stödet.

Norra Brunn gungade.

Jag har ganska många gånger reagerat på folks beskrivningar av egna och andras föreställningar som de beskriver som att "han regerade", "fy fan vad jag rockade", "hon ägde scenen" osv.
Och jag har sett samma föreställning och tänkt att.......neeeej, det rockade inte. Det var mediokert, kanske OK, men rockade? Nej. Vi ser det på olika sätt.
Igår var jag på Norra Brunn och jag rockade inte men jag fick det att gunga. Och det gungade rejält. Det var riktigt proffsigt och bra. Och jag har fungerat på varför.
1. Det var en typisk tisdag på Norra Brunn med ett sällskap som dominerade lokalen. 105 pers från ortopedin. Min publik. Dessutom ett stort sällskap yngre människor på barplats. Relativt nyktert, blandad ålder. Ca 50/50 på män och kvinnor. Min publik.
2. Jag ägde lokalen. Jag hade bra kontroll, var lugn och säker. Jag var i zonen och on beat. Allt jag sa kom med perfekt timing och jag överraskade mig själv hela vägen.
3. Jag ägde publiken. Jag fick dem att tycka om mig och att tycka att det var kul att vara på Norra Brunn. De kände sig sedda men inte påhoppade. Jag fick till publikpratet och det blev...
4....här och nu. Det var till och med en häcklare som försökte sig på i början och jag hanterade honom snyggt och jag vann. Jag anpassade mitt material till vad som hände i publikpratet och jag vågade improvisera runt idéer som dök upp i huvudet.
5 Jag hade kul. Det är så lätt att det blir jobb och att man glömmer att ha kul själv. Jag njöt av att kommunicera med publiken.
Ungefär så.
För övrigt var det väldigt roligt att se Soran Ismail och hans material om vem som borde få rösta. Bra scenpersonlighet, smart material, trevlig påg.
PS
Om du nu tycker att: "neeeej, han gungade inte" så får du gärna skriva det i kommentarerna. Men du har fel (tribute to Ismail). Ikväll är det en ny kväll:

Vilken morgon!

Så här skall man börja en dag i Stockholm. Solglitter i Mälaren och en entimmes padeltur med Johan. Så himla skönt.
Vi såg två hägrar (föst nu fattar jag varför det heter Hägersten), ett svan-par, skarvar och en korp.
Och nu är det lunch på Kulturhuset. Isterband!


måndag 14 september 2009

Mot Stockholm

I eftermiddag bär det av mot Stockholm och två kvällar på Norra Brunn. Jag känner mig lugn och fin och sugen på att träffa bra kollegor. Soran Ismail och Anna-Lena Brundin ikväll och Fredrik Andersson och Lasse Nilsen i morgon. Det blir bra comedysnack backstage.
Och så hinner jag ju träffa Johan och Karin. Bara en sån sak.
Men först: kabeldragning till badrummet. Elektrikern är på väg.

söndag 13 september 2009

Gala i Grevie

Två verkliga underhållningsgiganter: Sven Melander och Hasse Andersson.

För ett och ett halvt år sedan dog Stefan hastigt i cancer. Jag kände inte Stefan, men en av de som kände honom är Hasse Andersson. Nu har man bildat "Stefans Cancerfond" där familjer som drabbas av cancer skall kunna söka hjälp för att klara vardagen. Det kommer bland annat att bli ett fritidshus i Sälen som man skall kunna låna.
Som en start på fonden ordnade Hasse och Monika en gala i Grevieparken och 550 pers hade köpt biljetter. ALLT var skänkt: mat, gåvor till en stor auktion, serveringspersonal, artister, ljud o ljus och nettot för kvällen blev ca 350 000 kr!
Jesper Aspegren höll i auktionen och Sven Melander, Caroline Jönsson, Helene Persson, Mikael Neumann, Hasse o Monika , PO Nilssons orkester och jag stod på scen i en dryg entimmesshow. Och det blev en bra show. Jag gjorde två inhopp och fick bra utdelning med massor av skratt och fick mycket positiv feedback efteråt.
Det känns alltid gott att göra en insats och inte minst var det en fröjd att samarbeta med Hasse Andersson igen. Vilket stort hjärta!
Extra kul var snacket backstage där Hasse, Mikael Neumann, Jesper Aspegren och inte minst Sven Melander bjöd på massor av sköna anekdoter om andra artister och upplevelser ur deras långa artist- och TV-karriärer. Oerhört roligt och inspirerande.
Jag ser verkligen fram emot den 24 november då Hasse är gäst i Som på Teve i Markaryd.
Kul också att Sven Melander fortfarande minns och pratar så varmt om när han var hos mig i The Talkshow på The Tivoli för sex år sedan. Men så var det också en helt magiskt bra kväll!

torsdag 10 september 2009

Bio-gig

Andra bio-giget av tre idag. Malmö. Konstig känsla. Någon slags tomhet. Min insats är så kort (fyra minuter) så det känns som att jag just kommit igång när det är slut.
Men det är ju samtidigt väldigt smidigt.

onsdag 9 september 2009

Pinsamt

Gåfotboll och så vinna med ett självmål. Skäms!

Lugnare tempo

Har haft en lugn kontorsdag där jag sakta men säkert betat av några jobbiga saker som legat och stressat mig. Nu känns det bättre. Och så har jag hunnit med en sånglektion. Det kändes bra. Sjunga är bra för själen.
Nu: hem och ta det lugnt och så se fotboll ikväll.
Bra plan.
Andas.

tisdag 8 september 2009

Typ sliten

Säsongen har knappt börjat och jag är sliten. Fattar inte varför.
Var i Markaryd och Strömsnäsbruk hela dagen och repade med Göran o Lars och så spelade vi in en låt med Arja. Allt till En Onödigt Rolig Kväll. Som vi skall köra tre kvällar: Bråthult, Juddhult och Strömsnäsbruk.
När jag kom hem gick jag rakt in och la mig på sängen och sov i två timmar.
Andas....

måndag 7 september 2009

Kom heeeem.

Ett kabeltevebolag lanserar en ny tjänst och arrangerar VIP-kvällar med filmvisning på biografer i Skåne.
Min insats är att sitta i publiken och låtsas vara en vanlig gäst och sedan ställa mig upp, ifrågasätta en grej, gå fram och köra fem minuter specialskrivet om deras nya tjänst. Egentligen är det väl mer i kategorin "rolig skådespelare" än "komiker" som jag är där. Det är inte lätt men det fungerade förvånansvärt bra. Fick några bra skratt och finfin lyssning och mer kan man inte begära när det är så styrt. Och så var det ju trevliga, seriösa och lättsamma människor att jobba med.
Bara en sån sak.

lördag 5 september 2009

Tålamod och envishet

Direkt när jag började med standup så visste jag att det var "min grej". Jag älskade formen och hade talang för det och visste vad jag skulle göra för att bli bättre och jag fortsätter fortfarande att utvecklas.
Jag har också hela tiden varit tålmodig och envis och uppträtt mycket, i alla möjliga och omöjliga sammanhang.
Jag debuterade i februari 1997 och i maj 1997 tog Thomas Petersson med mig till Norra Brunn där jag gjorde ett kanongig. En servitris sa att det var den bästa debut hon sett och Bertil Goldberg var lyrisk.
Samtidigt skar det sig mellan Bertil och Peppe på Norra Brunn och jag fick bokningar av Bertil på Berns och därmed inget på Norra Brunn. Efter ett tag slutade Berns köra standup men jag fick inga bokningar på Norra Brunn. Detta höll i sig år efter år, men jag harvade på i södra Sverige och på mina företagsgig. För varje år fick jag fler gig och mer erfarenhet och jag utvecklades ständigt.
Hösten 2003 fick jag köra en gång på Norra Brunn. Det var med Glans och Schyffert och det gick bra för mig. Peppe gillade vad han såg och han började boka på och sedan dess har jag varit regelbundet på Norra Brunn, totalt 49 gånger. Nej, 50 blir det, jag var ju uppe på festivalen nyligen.
Nu har konkurrensen om tiderna på Norra Brunn hårdnat, men jag hoppas att det blir många fler föreställningar där.
Nästa gång är om två veckor redan. Gott.
Berns 1998

134 gånger

Jag räknade nyss efter och jag har stått på scen på The Tivoli 134 gånger.
Så nu skrev jag det här så att jag skall komma ihåg det.

2 x upplyftande

Vilken kväll!
Först till Örkelljunga där Olle Larsson arrangerade LEVA-galan, dvs han hade helt enkelt tagit dit Kulijuli-konceptet med samma artister (Marianne Mörck, Jan Johanssen m.fl.) och samma upplägg. Finfint arrangerat med en scen vackert placerad vid Prästasjön och publiken sittande i backen. Tyvärr lite kylslaget men desto varmare stämning. Jag skulle bara göra ett åttaminutersinhopp och då är det viktigt att få hugg direkt. Och det fick jag! Det är svårt att beskriva känslan, men herreminsjäl vad det är gott att få sån respons. Tack till publiken.
Tyvärr kunde jag inte stanna då jag hade ett annat jobb i Barsebäck så jag fick skynda ut i bilen direkt efter mitt inhopp. Ut på E4an.
På Järavallens konferensanläggning hade thoraxkliniken i Lund konferens och de hade kommit till kaffet när jag stormade in och slängde upp mitt ljud och ljus på rekordtid. Pang på och om jag var upplyft från Örkelljunga så for jag iväg likt en fuglesang när jag fick deras reaktioner på min öppning. Vilket gäng!
60 skrattsugna kvinnor och kanske fem män som också var väldigt på hugget. Rakt upp på vågen och så surfade jag på vågkammen i full fart i femtio minuter plus extranummer. Svetten sprutade och jag var minst sagt på.
Återigen är känslan svår att beskriva. Mer skratt kan det inte bli. Ibland fick jag lugna ner det så att alla skulle få andas. Det blev mycket här och nu och de bjöd verkligen på sig. Visste ni förresten att det finns ett yrke som heter perfusionist? Nu vet jag i alla fall.
Tack till alla härliga kvinnor och män på THAI (vilken förkortning!).
Nu: helg!

fredag 4 september 2009

Investerat

Jag har investerat i jackor, ryggsäckar och väskor med tryck. Det blev jättebra. Så nu har jag mikrofon och sladdar i finfina väskor. Köpte ett gäng kepsar och 500 pennor också. Nu blir det reklam!
Och ikväll bär det av till Örkelljunga för LEVA-galan. Jag skall bara göra ett åttaminuters inhopp med standup och sedan måste jag ila iväg till Barsebäck där ett gäng från lasarettet i Lund väntar. Dit skall jag ha med ljudanläggning och ljus. Och min snygga väska.

Rosa ukulele

Jag fick en förfrågan om jag, som "lokal kändis", ville skänka ett klädesplagg till en insamling för Rosa Bandet mot bröstcancer. Först kom jag inte på något, vem vill ha en sur skjorta som jag haft, men så kom jag att tänka på att jag har en rosa ukulele. Klockrent!
Så nu skänker jag den till deras auktion. Den är helfin, rosa och grann och fullt spelbar. Dessutom nystämd och det medföljer en nybörjarinstruktion.
Så nöjd jag är.

torsdag 3 september 2009

IKEA Components

IKEA Components gör bland annat de berömda påsarna med skruvar och pluggar som det förr alltid fattades någonting i. Numera funkar det tydlingen klanderfritt och igår hade de kick-off.
Den ytterst trevlige Peter (musiker och ljudkille från Älmhult) hade satt upp finfin scen, backdrop, ljud och ljus och de hade även lyssnat på mina råd och dukat alldeles intill scenen.
Bra förutsättningar och därför gjorde jag också et kanonjobb. Det var bra lyssning och jag fick tag i dem direkt och körde sedan exakt 45 minuter där höjdpunkten var när en kvinna visste produktnumret på en obetydlig plastskruv. Jag hade kollat på deras hemsida och "namedroppade" ett produktnummer. Och hon visste vad det var! Låter inte kul nu, men i stunden var det hysteriskt.
Bra tekniska förutsättningar, noggrann research och en laddad komiker=bra show.
Kul blev också min observation om att Älmhult vid infarten har en skylt med "Älmhult - nära och internationellt". Kul när man kört i timmar genom skogen.
"Här och nu". Mitt motto.

onsdag 2 september 2009

MACK

Körde ner till Ribban i Malmö för att kolla på MACK igår. Hade chansen att se inte mindre är 25 komiker på en kväll.
Konstaterade att:
-det är en bra scen och extremt tacksam publik.
-det var hög kvalitet på komiken, både från proffs och nybörjare.
-i stort sett samtliga framträdanden präglades av mycket högt självförtroende, ibland kombinerat med lite brist på självkritik (även om motsatsen påstods från scen).
-ljudet puffade mycket och många hade problem med mikrofonstativet. Dags för en ny ljudanläggning (eller någon som ställer in ljudet bra) och ett stativ med rund fot (kostar 299 kr)?
-tre rookies överraskade med bra material, intressanta scenpersonligheter och väl avvägt utspel.
-föreställningen blev lite för lång, trots bra tempo. Men det var ändå extremt bra lyssning från publiken och alla komiker togs emot med värme.
-jag efteråt var lite förvirrad. Vem sa vad och vem är vem? Det var mycket att ta in, men allt som allt var det en bra kväll.
Ungefär så.
Och just det: 95% av publiken var kvinnor.

tisdag 1 september 2009

En förmiddag

Så gick en förmiddag. Jag har dubbelkollat The Tivolis höstprogram och mailat alla och bekräftat bokningarna. Över trettio mail. Kanske överdrivet noga, men nu har alla fått fakturaadresser, tider osv. Hotellbokningar gjorda, inga tveksamheter, allt är under kontroll.
Och sedan har jag dubbelkollat alla höstens bokningar så att de är med i min kalender, pärmen och mitt excel-ark.
Och jag får så ont i nacken. Jag är verkligen inte bra på att sitta vid datorn.
Hösten, ja. hela året präglas av lågkonjunkturen. Jag har tappat en stor del av mina vanliga företagskunder, dvs småföretagen. Som tur är så har jag jobbat upp ett bra rykte och en bred marknad så helt tomt är det inte i kalendern. Och så finns alla klubbscener, om jag vill ut.
Just nu har jag 47 bokningar under hösten (aug-dec) vilket är ganska bra, men en klar nergång om man jämför med 2008. Allt som allt blir 2009 ungefär 60% av 2008 jobbmässigt.
Så då passar jag på och utvecklar "En onödigt rolig kväll" med Lars o Göran och kör en till "Som på teve" med Göran i höst.
Det gäller att rida ut stormen och vara laddad när allt vänder.
Och ja, jag gillar statistik.