söndag 30 november 2008

Kvotering av skratt.

Sydsvenskan har en artikel om tjejer och comedy.
Kvotering är tydligen svaret enligt alla. Inte bara kvotering av tider på scenen utan nu även kvotering av skratten. Det blir inte lätt att vara publik.

3 kommentarer:

Fritte Fritzson sa...

Hej Martin!

Som du säkert vet efter att ha jobbat som komiker i många år så är det inte alltid som pressen tar med just det man vill ha sagt. Jag snackade med journalisten i säkert en kvart, och två grejer kom med.

Ja, man kanske kan kalla det kvotering, men man kan ju också säga att de medverkande ska spegla ungefär hur branschen ser ut. Det är i alla fall det jag och Marcus försöker göra. Sen blir det där med skratt lite konstigt, kanske. Men man kan ju i alla fall fundera på hur vi bemöts på scenen som kvinnor respektive män.

Martin Svensson sa...

Jag försöker själv hela tiden få med så många tjejer som möjligt när jag bokar komiker. Problemet är att det är så oerhört få som drar publik så de är alltid uppbokade.
Och självklart fattar jag att artikeln var summarisk och jag antar att citatet om att man skall skratta år kvinnor, även om de inte är roliga, är plockat ur sitt sammanhang. Jag tyckte bara att det blev lite smålustigt med kvotering av skratt och försökte vara rolig om det. Misslyckades kanske. Humor är svårt.

Fritte Fritzson sa...

Jag tycker du gjorde ett bra jobb med humorn!