torsdag 10 april 2008

Mera seminarie och HECK

Andra seminariedagen var i Helsingborg på Dunkers. Ca 150 pedagoger och kokerskor (och någon enstaka kock) har samlats för att lära mer om mat och mjölk i förskolor. Seminarierna är väldigt välorganiserade och det är bra föreläsare. En utmärkt blandning av fakta och inspiration. Och så jag då som är kittet mellan föreläsarna och avslutar med en kort ståuppa. Det blir en väldigt bra mix. Intressant och lagom lättsamt.
Extra kul är att det görs en utvärdering efter varje seminarie och jag brukar få en hel del positiva kommentarer från deltagarna.

På kvällen var det tredje HECK-kvällen på The Tivoli och första gången jag var med. Och det här är bara så fantastiskt roligt. Jag har länge längtat efter och försökt starta en klubb i Helsingborg och nu verkar det som att tiden är rätt. Det var fullt i Vinylbaren, ca 70 pers (fler går inte in om alla skall kunna se) och sju komiker få scen. Hela spannet från nybörjare till veteraner.

(HECKarna Sofie, Maja o Jason)
Jag var konferencier och vi fick till en bra kväll. Publiken var verkligen lyssnande och stöttande och hjälpte alla komiker till att göra ett bra framträdande. Och det var även hela spannet i publiken, några få medelålders, många i 20-30årsåldern och en del yngre 18-19åringar. Det känns verkligen som vilken standupklubb som helst i New York eller London. Helt otroligt kul.
Tre HECKare (Jason, Lars o Maja)gick upp på scenen och jag var väldigt stolt över dem. Bra klass på comedyn och framförandet. En egen HECK-DJ (Lasse) spelade musik och jinglar. Tre Malmökomiker (Ludde, Perslow o Börén) gjorde också bra ifrån sig...
(en laddad Perslow, 14 år)

...och kvällen avslutades med en lysande Tobias Persson som gav en uppvisning i intelligent comedy med mycket hjärta och många åsikter. Politiskt och upplysande. Precisa formuleringar och genomtänkta ordval ("en omskuren häst" - så oerhört bra). Exakt kroppsspråk, glad utstrålning och mycket närvaro. Bara för nybörjarna (rookiesarna) att se och lära.
Med andra ord, en perfekt kväll på The Tivoli. Stooooort tack till The Tivoli att vi får vara och leka hos er och ert trevliga och generösa mottagande och god mat.


(E Börén)

Inga kommentarer: