tisdag 1 november 2011

Nu blir det naket!

Jag har inte uppehållit mig så mycket i omklädningsrum de senaste tjugo åren, men nu går jag på gym och jag har reagerat på att väldigt många skyler sig lite nervöst. Framförallt unga män döljer sina kön.
Alex Schulman skrev i en krönika i Aftonbladet att han inte vill visa sin "snopp" (detta vidriga ord för en vuxen karls kön) i omklädningsrummet.
Vad har hänt? Är det ett sjukt skönhetsideal och en hets att vara på ett visst sätt som gör killar så osäkra?
Jag har aldrig haft nåt problem med nakenhet. Jag satt till och med krokimodell naken när jag var ung. Hela min ungdom tillbringade jag i idrottshallar och badhus och omklädningsrum. Och det finns ju inget skönare än ett nakendopp i en avsides insjö. Men jag jag visar såklart hänsyn t.ex. på stranden. Men i killarnas omklädningsrum?
Och när barn inte får vara barn och springa nakna på sommaren utan skall skylas och skuldbeläggas. Va fasen.
Barn är barn och skall få vara naturliga barn. Det kommer en dag när de själva känner att de vill skyla sig och då är det okej.
Föräldrar, mammor och pappor, skall såklart t.ex. kunna bada med sina små barn. Det är ju inget konstigt, tvärtom, det är viktigt.
Samtidigt sexualiseras barn i klädmodet. Jag får inte ihop det.
Det sprider sig nån konstig rädsla och nymoralism som är helt onaturlig och som jag uppfattar det kommer från USA och religiösa grupper. Facebook och Apple, t.ex, är ju löjligt rädda för nakenhet och censurerar in absurdum.
Samtidigt som hela internet svämmar över av pornografi.
Lite balans, tack.
Ja, jag blev bara lite irriterad och skrev av mig. Så.
Nu borde jag såklart lägga ut en tjusig teckning av mig som krokimodell.
Det får bli en annan gång.

1 kommentar:

Gunilla sa...

Så sant som det är sagt! Du är en klok man Martin;=)